22.1 C
Athens
April 27, 2024
Image default
POLITICS

Στις Βρυξέλλες ο Δένδιας – Προσχώρηση της Ελλάδας στην πρωτοβουλία για την αντιπυραυλική προστασία

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας, κατά την προσέλευσή του σήμερα, Πέμπτη, στη Σύνοδο των υπουργών Άμυνας στις Βρυξέλλες, δήλωσε μεταξύ άλλων ότι θα έχει την ευκαιρία να υπογράψει την προσχώρηση της Ελλάδας στη πρωτοβουλία για την αντιπυραυλική προστασία, European Sky Shield Initiative.

«Ευκαιρία να υπενθυμίσουμε ότι είναι απολύτως απαραίτητο να διατηρηθεί το παρόν κλίμα ύφεσης» είπε ο Δένδιας για τη συνάντηση με Γκιουλέρ

«Θα έχω την ευκαιρία να υπογράψω την προσχώρηση της Ελλάδας στην πρωτοβουλία European Sky Shield Initiative, μία πρωτοβουλία της Γερμανίας για την αντιπυραυλική προστασία», δήλωσε και σημείωσε ότι «την ίδια μέρα θα προσχωρήσει και η Τουρκία».

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στη Σύνοδο των Υπουργών Άμυνας όπου «θα συζητήσουμε για την προετοιμασία της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ στην Ουάσιγκτον» αλλά και «για τα ζητήματα ενίσχυσης της Ουκρανίας».

«Από εκεί και πέρα, στο περιθώριο της Συνόδου θα έχω την ευκαιρία να συναντήσω τον Γάλλο ομόλογό μου, Σεμπαστιάν Λεκορνύ. Νομίζω ότι ο συντονισμός με την Γαλλία, με την οποία έχουμε μία στενή στρατηγική σχέση, είναι πάντα ιδιαίτερης σημασίας» ανέφερε.

Συνάντηση με τον Γκιουλέρ

Ο κ. Δένδιας θα έχει συνάντηση και με τον Τούρκο υπουργό Άμυνας, Γιασάρ Γκιουλέρ.

«Θα έχω επίσης τη δυνατότητα να συναντήσω τον Τούρκο ομόλογό μου» είπε στη συνέχεια και πρόσθεσε: «Νομίζω ότι είναι μία καλή ευκαιρία για να υπενθυμίσουμε ότι είναι απολύτως απαραίτητο για τη διατήρηση του παρόντος κλίματος ύφεσης, η αποφυγή οποιωνδήποτε προκλήσεων, οποιωνδήποτε ενεργειών, μπορεί να δυναμιτίσουν την ατμόσφαιρα που υπάρχει αυτή τη στιγμή».

Related posts

Νίκος Κοτσιφάκης για την Ανατολική Αττική: Γεφυρώνοντας τις κοινότητες

banks1

Ταχιάος για μετρό Εξαρχείων: Όσες μηνύσεις και αν κάνουν, το μετρό θα γίνει

banks1

Έργα οδικής ασφάλειας στο Δήμο Δελφών

banks

Μητσοτάκης: Οι σύμμαχοί μας σε ΕΕ και ΝΑΤΟ απορρίπτουν τις προκλήσεις της Άγκυρας σε Μεσόγειο και Αιγαίο

banks

Κωνσταντίνος Δρίβας: «Να φτιάξουμε μια πόλη φιλική προς τον πολίτη»

banks

Η επιστολή αποχώρησης του Τσακαλώτου από την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ

banks1