23.5 C
Athens
April 27, 2024
Image default
POLITICS

Στο DNA της ΝΔ οι ακροδεξιές και ρατσιστικές εκφράσεις, λένε πηγές της Νέας Αριστεράς

«Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιβεβαιώνει πως δεν έχει καμία πρόθεση να συγκρουστεί με τις ακροδεξιές, μισαλλόδοξες και ρατσιστικές εκφράσεις μέσα στο κόμμα του», σημειώνουν πηγές της Νέας Αριστεράς, με αφορμή την κομματική πειθαρχία που ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης στην ονομαστική ψηφοφορία για την τροπολογία που αφορά τους μετανάστες εργάτες γης, που, όμως, δεν περιλαμβάνει τον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.

Ακολούθως οι πηγές της Νέας Αριστεράς προσθέτουν ότι αυτές «εξάλλου είναι μέρος του DNA της Νέας Δημοκρατίας. Το είδαμε και στην επ’ αόριστον αναβολή της ψήφισης του νόμου για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών».

«Είναι ένα πρόβλημα που αφορά το μέλλον χιλιάδων ανθρώπων που εργάζονται στην ελληνική οικονομία»

Σύμφωνα με πηγές της Νέας Αριστεράς, «για τον κύριο Μητσοτάκη η «σύγκρουση» με τον πρώην πρωθυπουργό εξυπηρετεί τη διατήρηση ανοιχτών διαύλων και τη συγκράτηση ψηφοφόρων της σκληρής και ακραίας δεξιάς».

Ψηφίζει την τροπολογία για τους μετανάστες εργάτες γης η Νέα Αριστερά

Η κοινοβουλευτική ομάδα γνωστοποιεί ότι θα υπερψηφίσει ψηφίσει την τροπολογία «παρότι έρχεται αργά και αντιμετωπίζει μόνο μερικώς το πρόβλημα», όπως είχε προαναγγείλει ο Αλέξης Χαρίτσης κατά την ομιλία του για τον κρατικό προϋπολογισμό του 2024.

Συγκεκριμένα, είχε σχολιάσει «δεν μας αφορούν τα εσωκομματικά σας προβλήματα και η μάχη των ισορροπιών», αλλά «κάτι πιο σοβαρό, το συστηματικό χάιδεμα των πιο φοβικών ενστίκτων της ελληνικής κοινωνίας».

Καταληκτικά πηγές της Νέας Αριστεράς εξηγώντας τους λόγους που θα ψηφίσουν την τροπολογία, τονίζουν ότι είναι «ένα πρόβλημα που αφορά το μέλλον χιλιάδων ανθρώπων που εργάζονται στην ελληνική οικονομία και δικαιούνται ασφάλιση και νομική κάλυψη, αλλά και ένα πρόβλημα που αφορά το μέλλον της ελληνικής αγροτικής παραγωγής».

Related posts

Ακίνητα: Ξεπουλάει το δημόσιο – Στο «σφυρί» από κότερα μέχρι… ελικόπτερα

banks

Το εκλογικό κέντρο του κ. Θεοδωρικάκου

banks

Ευρωκοινοβούλιο: Σφοδρά πυρά κατά της κυβέρνησης Μητσοτάκη για το κράτος δικαίου στην Ελλάδα

banks1

Ολοταχώς για το έργο παράκαμψης της Αράχωβας

banks1

Στο υπουργείο Περιβάλλοντος ο Κυριάκος Μητσοτάκης

banks1

Πορεία μαθητών του Δήμου Παλλήνης για το δυστύχημα στα Τέμπη

banks1