19.2 C
Athens
May 13, 2024
Image default
WORLD

Συνάντηση Μητσοτάκη – Μπλίνκεν στα Χανιά: Έφτασε στην Κρήτη ο Αμερικανός ΥΠΕΞ

Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, Αντονι Μπλίνκεν, ο οποίος νωρίτερα είχε τετ-α-τετ και με τον Τούρκο πρόεδρο Ερντογάν, έφτασε στα Χανιά όπου θα τον υποδεχτεί ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης 

Στη συνάντηση, η οποία θα πραγματοποιηθεί στην οικία του πρωθυπουργού, από ελληνικής πλευράς θα συμμετέχουν ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης, η υφυπουργός Εξωτερικών Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου, η διευθύντρια του διπλωματικού γραφείου του πρωθυπουργού, πρέσβης Άννα Μαρία Μπούρα και η ειδική σύμβουλος Διεθνούς Πολιτικής και Δημόσιας Διπλωματίας του πρωθυπουργού Αριστοτελία Πελώνη. Παρών στην Κρήτη, πέραν των συνεργατών του Αμερικανού υπουργού, θα είναι και ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα Τζωρτζ Τσούνης που συναντήθηκε προχθές γι’ αυτόν τον λόγο με τον κ. Γεραπετρίτη.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Μάθιου Μίλερ, ο Μπλίνκεν επισκέπτεται τη χώρα μας με σκοπό να συζητήσει “την υποστήριξη της Ελλάδας στην Ουκρανία, η οποία υφίσταται από την αρχή της σύγκρουσης, τη διασφάλιση της περιφερειακής θαλάσσιας ασφάλειας και επιπλέον θα υπάρχουν άλλα θέματα για τα οποία θα μιλήσουμε και τα οποία είμαι βέβαιος ότι θα γνωστοποιηθούν στη συνέχεια”. 

Η επίσκεψη Μπλίνκεν στην Ελλάδα έρχεται στο πλαίσιο περιοδείας του Αμερικανού ΥΠΕΞ σε χώρες της Μέσης Ανατολής και της Ανατολικής Μεσογείου, εν μέσω φόβων για επέκταση του πολέμου στη Γάζα.

Συνολικά, η περιοδεία περιλαμβάνει το Ισραήλ και τη Δυτική Οχθη, την Τουρκία, την Ελλάδα, την Ιορδανία, το Κατάρ, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, τη Σαουδική Αραβία και την Αίγυπτο.

Related posts

Ρωσία: Κλείνει ο όμιλος ΜΜΕ του Γεβγκένι Πριγκόζιν

banks

Μ. Βρετανία: Από την κρίση γάλακτος στη μείωση τιμών

banks

Μπαχρέιν: Την “ανταλλαγή ομήρων” μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς ζητά ο πρίγκιπας Σαλμάν

banks

SIPRI: Παρά την αύξηση της ζήτησης, τις πωλήσεις όπλων φρέναραν προβλήματα στην παραγωγή

banks

Τηλεφωνική συνομιλία Τζο Μπάιντεν – Σι Τζινπίνγκ για τη “διαχείριση των εντάσεων”

banks

Η Πολωνία στο πλευρό της Ουκρανίας στην “τιτάνια μάχη” ενάντια στη Ρωσία, δηλώνει ο νέος Πολωνός ΥΠΕΞ

banks