18.7 C
Athens
April 27, 2024
Image default
POLITICS

Συνάντηση Μητσοτάκη – Χαρδαλιά μετά το «χρίσμα» για την Περιφέρεια Αττικής

Η συνάντηση διήρκησε σχεδόν τρεις ώρες.

Ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε την Τρίτη με τον υποψήφιο περιφερειάρχη Αττικής Νίκο Χαρδαλιά.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, η οποία κράτησε σχεδόν τρεις ώρες ο κ. Χαρδαλιάς ανέπτυξε στον πρωθυπουργού τις βασικές προτεραιότητες της υποψηφιότητάς του, καθώς και το όραμά του για την Περιφέρεια Αττικής,

Πλέον ο υφυπουργός Άμυνας καλείται να τρέξει τις διαδικασίες, καθώς θα πρέπει να ανακοινωθεί το όνομα της παράταξης, αλλά και η σύνθεση του ψηφοδελτίου για τους υποψήφιους περιφερειακούς συμβούλους ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών του Οκτωβρίου.

Ο κ. Χαρδαλιάς έχει να αντιμετωπίσει την πρόκληση ώστε το ψηφοδέλτιο που θα συγκροτήσει αντί του νυν περιφερειάρχη Γιώργου Πατούλη, στην κομβική (για ουσιαστικούς και συμβολικούς λόγους) Αττική, θα πετύχει τη μέγιστη δυνατή συσπείρωση στους ψηφοφόρους της ΝΔ.

Όπως έγινε γνωστό, χθες, Δευτέρα, ο Νίκος Χαρδαλιάς ανακοινώθηκε ως υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής με τη στήριξη της Νέας Δημοκρατίας.

Συγκεκριμένα η ανακοίνωση της ΝΔ ανέφερε:

«Με απόφαση του Πρωθυπουργού και Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκου Μητσοτάκη, ανακοινώνεται ως υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής με τη στήριξη της Νέας Δημοκρατίας ο Νίκος Χαρδαλιάς».

Η οριστικοποίηση της υποψηφιότητας του υφυπουργού Άμυνας κλείδωσε στη συνάντησή που είχε επίσης τη Δευτέρα με τους εξ απορρήτων του πρωθυπουργού στο Μαξίμου – τον Σταύρο Παπασταύρου και τον Γιάννη Μπρατάκο – ενώ ο ίδιος μίλησε τηλεφωνικά και με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Αυτός ήταν και ο λόγος που ο κ. Χαρδαλιάς διέκοψε εκτάκτως το πρόγραμμα επιθεώρησης των μέτρων ασφαλείας και πυρασφαλείας σε μονάδες του στρατού αλλά και αναβάλλοντας τις αντίστοιχες σημερινές επισκέψεις του σε Πετσάλι Ιωαννίνων, Άραξο και Ανδραβίδα, προκειμένου να βρεθεί εσπευσμένα στην Αθήνα.

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr

Related posts

Χουριέτ: «Να επιτεθούμε στα στρατιωτικοποιημένα ελληνικά νησιά»

banks

Μπάιντεν: «Ο Νετανιάχου περισσότερο βλάπτει παρά βοηθάει το Ισραήλ»

banks

Γεραπετρίτης: Θα ενισχύσουμε τη στρατηγική μας σχέση με την Αίγυπτο

banks

Προσφυγικό – Έκθεση – βόμβα στο Μαξίμου – Εως 2.000.000 Αφγανοί στα ελληνικά σύνορα

banks

Κασσελάκης σαν άλλος Πώποτας, λέει ο Τσακαλώτος – «Αποδομεί την πρώτη Αριστερή κυβέρνηση»

banks

Οι στόχοι της Ελλάδας για την επίσκεψη Ερντογάν

banks1