21.9 C
Athens
May 11, 2024
Image default
MARKETS

Συνεχίζει σε αρνητικό «τέμπο» η Wall Street

Συνεχίζει σε αρνητικό «τέμπο» η Wall Street

Με απώλειες ξεκινούν και τη σημερινή (6/9) συνεδρίαση οι βασικοί δείκτες της Wall Street, που αναζητούν ακόμα κατεύθυνση και στηρίγματα μετά από έναν αρνητικό Αύγουστο.

Αναλυτικά, ο Dow Jones υποχωρεί κατά 0,43% στις 34,494 μονάδες, ο δείκτης βαρόμετρο S&P διολισθαίνει κατά 0,54% στις 4,473 μονάδες και ο τεχνολογικός Nasdaq έχει ακόμα μεγαλύτερη πτώση κατά 0,70% στις 13,919 μονάδες.

Το σημερινό κλίμα οφείλεται εν μέρει και στις πιέσεις που δέχεται η αγορά πετραλαίου, με τις τιμές να αυξάνονται στο υψηλότερο επίπεδό τους από τον Νοέμβριο.

Νωρίτερα, η Σαουδική Αραβία και η Ρωσία έδωσαν παράταση στις εθελοντικές περικοπές της προσφοράς τους.

Μεγάλη πτώση σημειώνουν οι μετοχές υγείας, μεταξύ των οποίων η Merck και η Johnson & Johnson , με -1.9% και -1.7% αντίστοιχα, αλλά και η Moderna και Pfizer με πτώση ύψους 1%.

Μεγάλη ανησυχία υπάρχει και για τη νομισματική πολιτική των κεντρικών τραπεζών, με τους επενδυτές να αναμένουν τις επόμενες κινήσεις του Τζερόμ Πάουελ, ο οποίος με την ομιλία του στο Τζάκσον Χολ θα κάνει ότι είναι απαραίτητο για να καταπολεμήσει τον πληθωρισμό, λαμβάνοντας βέβαια υπ’ όψην και τα εκάστοτε οικονομικά δεδομένα.

«Δεν πρόκειται να αυξηθούν τα επιτόκια αυτόν τον μήνα, αλλά θα κρατήσουν ανοιχτό το ενδεχόμενο να αυξηθούν ξανά» δήλωσε ο επικεφαλής οικονομικός σύμβουλος στην εκπομπή “Squawk Box” του CNBC.

Ακόμη, οι επενδυτές αξιολογούν τα νέα στοιχεία για το εμπορικό έλλειμμα των ΗΠΑ, τα οποία έδειξαν ότι το εμπορικό έλλειμμα αυξήθηκε λιγότερο από το αναμενόμενο τον Ιούλιο, όπως ανακοίνωσε την Τετάρτη το υπουργείο Εμπορίου.

 

  • Wall Street
  • μετοχές
  • δείκτες
  • Dow Jones
  • Nasdaq

    Related posts

    Η καλύτερη συνεδρίαση του τελευταίου εξαμήνου στις ευρωαγορές

    banks

    Πλησιάζει το record high του ο πανευρωπαϊκός Stoxx

    banks

    Μικρές απώλειες στις ευρωαγορές εν αναμονή ΕΚΤ και μάκρο

    banks

    BofA: Η Fed απέτυχε με τον πληθωρισμό-Βουτιά 7% στις αγορές

    banks

    Κέρδη στις ασιατικές αγορές, με το βλέμμα στις ΗΠΑ

    banks

    Μικρά κέρδη στις ασιατικές αγορές- Προβληματισμός στην Αυστραλία

    banks