23.6 C
Athens
May 6, 2024
Image default
POLITICS

Συνεχίζεται η αντιπαράθεση για το email της Ασημακοπούλου – Ερωτήματα για την επιστολική ψήφο

Ερωτήματα για την ασφάλεια της επιστολικής ψήφου έθεσε ο βουλευτής Πρέβεζας ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Κώστας Μπάρκας με αφορμή τη φερόμενη διαρροή προσωπικών δεδομένων στην ευρωβουλευτή της ΝΔ Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου κατά παράβαση της κοινοτικής νομοθεσίας προστασίας των προσωπικών δεδομένων (GDPR).

Μιλώντας στο MEGA ο Κώστας Μπάρκας διερωτήθηκε κατά πόσο είναι ασφαλής ο τρόπος που θα γίνει η επιστολική ψήφος. «Εγώ δεν έχω εκλογικούς καταλόγους. Για να πάρεις εκλογικούς καταλόγους από το υπουργείο Εσωτερικών πρέπει να το αιτηθείς. Άρα αν η κ. Ασημακοπούλου έχει αιτηθεί κάτι τέτοιο πρέπει να το αποδείξει. Το υπουργείο Εσωτερικών λέει ότι δεν έδωσε τίποτα. η κ. Ασημακοπούλου έστειλε email σε ανθρώπους που δεν έχουν πάει ποτέ να παρακολουθήσουν την κ. Ασημακοπούλου».

«Υπάρχει ερωτηματικό για το θέμα της επιστολικής ψήφου»

Ακολούθως έφερε ως παράδειγμα συγγενικό του πρόσωπο που έλαβε email από την Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου. «Ένας μάλιστα είναι και συγγενής μου και διαμένει στη Μεγάλη Βρετανία, είναι καθηγητής, και έλαβε email ένα newsletter. Αυτά είναι προσωπικά δεδομένα. Ο συγγενής μου δεν είναι Συριζαίος αλλά ούτε έχει σχέση με τη ΝΔ. Υπάρχει ερωτηματικό για το θέμα της επιστολικής ψήφου», υπογράμμισε χαρακτηριστικά.

Απαντώντας ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας της ΝΔ Κώστας Καραγκούνης τόνισε ότι το υπουργείο δεν μπορεί να δώσει email. Το γεγονός μάλιστα επιβεβαιώθηκε και από τη χθεσινή τοποθέτηση του υπουργείου Εσωτερικών.

«Μπορείς επίσημα να το αιτηθείς και εκεί δεν αναγράφεται το email»

«Εγώ διάβασα την απάντηση της κ. Ασημακοπούλου που ανέφερε πως αυτά τα email τα είχε συγκεντρώσει από διάφορες δράσεις που είχε κάνει τα τελευταία χρόνια. Το υπουργείο δεν μπορεί να έχει δώσει mail. Μπορείς επίσημα να το αιτηθείς και εκεί δεν αναγράφεται το email. Αυτό γίνεται μόνο από προσωπικό αρχείο που έχει ο βουλευτής και πάντα έπειτα από άδεια. Κράτησα την δήλωσή της», υπογράμμισε ο Κώστας Καραγκούνης.

Καταληκτικά ο βουλευτής της ΝΔ υποστήριξε πως η σύνδεση της επιστολικής ψήφου με το newsletter της Άννας Μισέλ Ασημακοπούλου είναι ατυχής.

Δείτε το ρεπορτάζ του MEGA:

Related posts

ΠΑΣΟΚ: Η ΕΛΣΤΑΤ διαψεύδει το κυβερνητικό αφήγημα για «μείωση των τιμών»

banks1

Τουρκία : Μπαράζ προκλήσεων από την Άγκυρα στη σκιά της κόντρας Δένδια – Τσαβούσογλου

banks

Στη Βουλή το νομοσχέδιο για την «τόνωση της αγροτικής ανάπτυξης» – Τι προβλέπει, οι τροπολογίες

banks

Φωτιές – Στο Συντονιστικό στο Χαλάνδρι και πάλι ο πρωθυπουργός

banks

Δολοφονία Παύλου Φύσσα – Αρχή του τέλους για τη Χρυσή Αυγή, όμως ο φασισμός είναι ακόμη εδώ

banks

Βορίδης: Ο «Daniel» ήταν πέντε φορές πάνω από τον «Ιανό»

banks