21.9 C
Athens
May 11, 2024
Image default
MARKETS

Συνεχίζεται το θετικό κλίμα στις ευρωαγορές- Κέρδη στο άνοιγμα

Συνεχίζεται το θετικό κλίμα στις ευρωαγορές- Κέρδη στο άνοιγμα

Ανοδικά κινούνται οι κυριότεροι δείκτες των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων στο άνοιγμα της συνεδρίασης της Τρίτης (22/8), αφού κατέγραψαν συγκρατημένα κέρδη στο ξεκίνημα της εβδομάδας.

Σχεδόν όλοι οι κλάδοι διαπραγματεύονται στα «πράσινα», με τις τεχνολογικές μετοχές να ηγούνται των κερδών, ανεβαίνοντας 1,78%.

Ο γαλλικός εκδότης παιχνιδιών Ubisoft Entertainment καταγράφει άνοδο 6% μετά την ανακοίνωση της Microsoft ότι θα εκχωρήσει αρκετά δικαιώματα gaming στην εταιρεία ως μέρος μιας νέας συμφωνίας που υποβλήθηκε στις ρυθμιστικές αρχές του Ηνωμένου Βασιλείου για την εξαγορά της Activision Blizzard.

Κατά τη διάρκεια μιας νύχτας, οι πωλήσεις αμερικανικών ομολόγων οδήγησαν την απόδοση του 10ετούς ομολόγου αναφοράς στο υψηλότερο επίπεδο από το 2007, ενώ η απόδοση του 30ετούς έφτασε στο υψηλότερο επίπεδο από το 2011. Συνήθως, πάντως, υψηλότερες αποδόσεις ομολόγων σημαίνουν γενικά χαμηλότερες τιμές των μετοχών.

«Εάν υπάρχει περαιτέρω κίνδυνος συρρίκνωσης των μετοχών τους επόμενους μήνες, θα έλεγα ότι προέρχεται από τις αποδόσεις των ομολόγων σε τέτοιου είδους επίπεδα», δήλωσε ο Ρούπερτ Τόμσον, επικεφαλής οικονομολόγος του Kingswood Group, στο CNBC.

Ο Τόμσον είπε ότι οι κινήσεις στην αγορά ομολόγων αντικατοπτρίζουν μια ώθηση στις προσδοκίες για σημαντικές μειώσεις των επιτοκίων της Federal Reserve το επόμενο έτος, αν και οι αναλυτές παραμένουν διχασμένοι.

Οι επενδυτές παρακολουθούν επίσης τις ευρωπαϊκές τιμές φυσικού αερίου, οι οποίες σημείωσαν απότομη άνοδο τη Δευτέρα λόγω της απειλής απεργίας στην Αυστραλία που θα μπορούσε να διαταράξει το 10% των ροών υγροποιημένου φυσικού αερίου στον κόσμο.

Στο γεωπολιτικό μέτωπο, οι ηγέτες της Βραζιλίας, της Κίνας, της Ινδίας και της Νότιας Αφρικής συναντώνται στο Γιοχάνεσμπουργκ για τη σύνοδο κορυφής των BRICS. Η Ρωσία θα εκπροσωπηθεί από τον Υπουργό Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ.

Στα μάκρο, η Βρετανία κατέγραψε δημοσιονομικό έλλειμμα 4,3 δισεκατομμυρίων λιρών τον Ιούλιο.

Στο πρώτο τετράμηνο του οικονομικού έτους, ο δανεισμός διαμορφώθηκε σε 56,6 δισ. λίρες, αυξημένος κατά 13,7 δισ. λίρες από την αντίστοιχη περσινή περίοδο.

Ο δανεισμός της κυβέρνησης εκτινάχθηκε στα ύψη κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορονοϊού και ενισχύθηκε περαιτέρω από την άνοδο των τιμών της ενέργειας πέρυσι, η οποία ώθησε την κυβέρνηση να δαπανήσει περίπου 40 δισεκατομμύρια λίρες σε επιδοτήσεις για νοικοκυριά και επιχειρήσεις.

Στο πλαίσιο αυτό, στο άνοιγμα της συνεδρίασης της Τρίτης, ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 ενισχύεται 0,90% στις 452,68 μονάδες.

Ο γερμανικός DAX κινείται ανοδικά 0,91% στις 15.746,45 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 ενισχύεται 1,07% στις 7.275,45 μονάδες, ενώ ο βρετανικός FTSE 100 κερδίζει 0,39% στις 7.286,63 μονάδες.

Στην περιφέρεια ο ιταλικός FTSE MIB καταγράφει κέρδη 0,97% στις 28.258 μονάδες, ενώ στην Ιβηρική ο ισπανικός IBEX 35 ανεβαίνει 0,81% στις 9.337,70 μονάδες, με τον πορτογαλικό PSI 20 να κερδίζει 0,44% στις 6.027,80 μονάδες.

  • ΕΥΡΩΑΓΟΡΕΣ
  • DAX 30
  • Stoxx Europe 600

    Related posts

    Ασιατικές αγορές: Κέρδη σε Ιαπωνία, Αυστραλία- Κλειστές οι υπόλοιπες

    banks

    Ασκήσεις ισορροπίας στη Wall Street με το «βλέμμα» στο χρέος

    banks

    Σε αναζήτηση κατεύθυνσης οι ευρωαγορές- Στα «κόκκινα» το άνοιγμα

    banks

    Απώλειες στις ευρωαγορές εν αναμονή της συνεδρίασης της Fed

    banks

    Το πετρέλαιο… ρίχνει τις ευρωαγορές στο άνοιγμα

    banks

    Morgan Stanley: Αναμένει ένα βραχυπρόθεσμο ράλι στη Wall Street

    banks