21.4 C
Athens
May 5, 2024
Image default
MARKETS

Συνεχίζονται οι απώλειες στη Wall Street

Συνεχίζονται οι απώλειες στη Wall Street

Πτωτικά κινείται και στη σημερινή (2/4) συνεδρίαση η Wall Street, καθώς οι επενδυτές έχουν περιορίσει τις προσδοκίες τους για μειώσεις επιτοκίων από τον Ιούνιο.

Συγκεκριμένα, ο Dow Jones υποχωρεί κατά 1,20% στις 39.093,11 μονάδες, ο S&P 500 χάνει 1,13% στις 5.184,69 μονάδες και ο Nasdaq Composite σημειώνει απώλειες 1,51% στις 16.148,49 μονάδες.

Το δεύτερο τρίμηνο ξεκινά δύσκολα για τις μετοχές, καθώς ο πληθωρισμός είναι επίμονος, ενώ ανακοινώθηκαν ισχυρά οικονομικά στοιχεία τη Δευτέρα, στέλνοντας τις αποδόσεις υψηλότερα και μειώνοντας τις πιθανότητες η Fed να μειώσει τα επιτόκια τον Ιούνιο. Οι τιμές του πετρελαίου σημείωσαν επίσης υψηλό πέντε μηνών την Τρίτη, αυξάνοντας τις πληθωριστικές πιέσεις.

Ο βασικός δείκτης τιμών των προσωπικών καταναλωτικών δαπανών του Φεβρουαρίου που δημοσιεύθηκε την Παρασκευή έδειξε ετήσια αύξηση 2,8%, περίπου ίσο με το 2,9% του Δεκεμβρίου και του Ιανουαρίου και πολύ μακριά από τον στόχο της Fed για πληθωρισμό 2%.

Τη Δευτέρα, ο δείκτης μεταποίησης του Institute for Supply Management έδειξε ενίσχυση μετά από συρρίκνωση για 16 συνεχόμενους μήνες. Η απόδοση του 10ετούς κρατικού ομολόγου διαμορφώθηκε τελευταία στο 4,38%, το υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων δύο εβδομάδων και σχεδόν τα υψηλότερα επίπεδα του έτους. Οι πιθανότητες για μείωση των επιτοκίων τον Ιούνιο με βάση τις συναλλαγές των προθεσμιακών συμβολαίων Fed έχουν μειωθεί σε περίπου 58,8%, από περίπου 70% πριν από μία εβδομάδα. Το ερώτημα είναι αν η δυναμική αρχή του 2024 μπορεί να συνεχιστεί, αν η Fed παραμείνει «αμετακίνητη» στα επιτόκια.

Η Tesla έκανε βουτιά 5,53% μετά τη δημοσίευση απογοητευτικών παραδόσεων πρώτου τριμήνου. Οι γίγαντες της τεχνολογίας Netflix, Nvidia, Alphabet και Microsoft – μερικοί από τους μεγάλους νικητές της φετινής χρονιάς – σημειώνουν πτώση άνω του 1%. Πτωτικά κινούνται και οι μετοχές του κλάδου ασφάλισης υγείας.

#Wall_Street #nyse #απώλειες #Πτώση

Related posts

Έβαλε «φρένο» στις ευρωαγορές ο Πάουελ

banks

Απώλειες στις ευρωαγορές με «βαρίδια» τα μακροοικονομικά στοιχεία

banks

Θετικό κλίμα στο άνοιγμα των ευρωαγορών- Τα βλέμματα στον πληθωρισμό

banks

Απώλειες στη Wall Street εν αναμονή της Fed

banks

Τριπλό ιστορικό υψηλό έφερε η Fed στη Wall Street

banks

Wall Street: Τραπεζική άνοδος με ώθηση από τα stress tests

banks