16.2 C
Athens
April 28, 2024
Image default
POLITICS

ΣΥΡΙΖΑ: Δώρο στην κυβέρνηση μια πρόταση μομφής τη δεδομένη στιγμή – Αίτημα για ονομαστική ψηφοφορία

Κάλεσμα στα κόμματα της προοδευτικής αντιπολίτευσης για κατάθεση πρότασης δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης «που παραβιάζει το Σύνταγμα» με αφορμή το νομοσχέδιο για τα «μη κρατικά μη κερδοσκοπικά πανεπιστήμια» απευθύνει ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας της Νέας Αριστεράς Αλέξης Χαρίτσης, με δήλωση που πραγματοποίησε από το περιστύλιο της Βουλής.

Την πρόταση απέρριψε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης εξηγώντας τους λόγους που δεν συναινεί σε μία τέτοια κίνηση τη δεδομένη στιγμή.

Πηγές της Κουμουνδούρου αναφέρουν πως μία πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης σχετικά με το νομοσχέδιο για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια θα εξυπηρετούσε τα σχέδια της Νέας Δημοκρατίας αλλά και του ΠΑΣΟΚ.

«Θα έπαιρνε 158 ψήφους και έτσι ουσιαστικά θα της δίναμε ψήφο εμπιστοσύνης»

Όπως σημειώνουν οι ίδιες πηγές μία πρόταση μομφής, τρεις μήνες πριν τις ευρωεκλογές, θα συσπείρωνε την κυβέρνηση η οποία έχει βγει πληγωμένη από τη ψηφοφορία για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών. «Θα έπαιρνε 158 ψήφους και έτσι ουσιαστικά θα της δίναμε ψήφο εμπιστοσύνης» λένε οι και υπογραμμίζουν ότι θα ήταν ένα πολύ μεγάλο δώρο στην κυβέρνηση καθώς πιθανότατα θα ψήφιζε υπέρ μέχρι και ο Αντώνης Σαμαράς.

«Θα δίναμε στον κ. Μητσοτάκη την ευκαιρία να ανέβει στο βήμα της Βουλής λέγοντας τα δικά του με αποτέλεσμα να ξεχαστούν όλα τα θέματα για τα οποία είναι υπόλογος – μπάζωμα στα Τέμπη, Εξεταστική, υπόθεση Ασημακοπούλου και σκάνδαλο Predator», προσθέτουν από τον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ.

«Βούτυρο στο ψωμί του ΠΑΣΟΚ»

Εξηγούν επίσης γιατί μια πρόταση μομφής θα ήταν βούτυρο στο ψωμί του ΠΑΣΟΚ αναλύοντας πως μια μετάθεση της ψηφοφορίας για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια θα ερχόταν την ώρα που το κόμμα έχει εσωτερικά προβλήματα σε σχέση με την επικείμενη ψηφοφορία.

«Θα διευκολυνόταν ο κ. Ανδρουλάκης να ξεπεράσει ένα ακόμα εσωτερικό πρόβλημα» λένε από την Κουμουνδούρου και παρατηρούν ότι το ΠΑΣΟΚ δεν κατέθεσε αίτηση αντισυνταγματικότητας. Υπογραμμίζουν επίσης ότι από το ΠΑΣΟΚ ήταν μόλις 8 βουλευτές παρόντες και μάλιστα απουσίαζε ο Νίκος Ανδρουλάκης, ενώ το κόμμα δεν απάντησε στο αίτημα για πρόταση μομφής.

Αίτημα για ονομαστική ψηφοφορίας

Κινούμενο θεσμικά, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατέθεσε αίτημα ονομαστικής ψηφοφορίας επί της αρχής και επί των άρθρων 130 έως και το 155 στο σ/ν του υπουργείου Παιδείας: «Ενίσχυση του Δημόσιου Πανεπιστημίου – Πλαίσιο λειτουργίας μη κερδοσκοπικών παραρτημάτων ξένων.

Related posts

Ολοκληρώνεται το Πάρκο Δρομέων στον παραλιακό πεζόδρομο Νέας Μάκρης

banks1

«Άλλοι θα συλληφθούν στο τέλος» λέει ο Μυλωνάκης – Συνέχεια μηνύσεων στην Ελληνική Λύση

banks

Ντόρα Μπακογιάννη: Διαφωνώ με τον Σαμαρά, αλλά δεν υπάρχει καμιά «βεντέτα»

banks1

Κάγια Κάλας: «Ο ελεύθερος κόσμος πρέπει να νικήσει»

banks1

Στο υπουργείο Περιβάλλοντος ο Κυριάκος Μητσοτάκης

banks1

Στο αμαξοστάσιο της ΟΣΥ ο Μητσοτάκης : Στόχος να μειωθεί ο συνωστισμός στις επιβαρυμένες γραμμές

banks