19.6 C
Athens
May 11, 2024
Image default
POLITICS

ΣΥΡΙΖΑ: Κόλπο γκρόσο Κασσελάκης με εκλογές σε ΠΓ και ΚΕ;

Ως ήττα του Στέφανου Κασσελάκη χαρακτηρίζεται από πολλούς η χθεσινή (20/2) αναδίπλωση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, καθώς τα μέλη της Πολιτικής Γραμματίας στάθηκαν ακλόνητα και αυστηρά απέναντι στις αιτιάσεις του επικεφαλής του κόμματός τους.

Μετά από την εσωκομματική διαμάχη των τελευταίων ημερών, τα μέλη του οργάνου δεν του έδωσαν «λευκή επιταγή», γεγονός που είχε ως αποτέλεσμα την υποχώρησή του. Αύριο ανοίγει τις πύλες του το Συνέδριο και διαρρέεται ότι πολύ γρήγορα θα προκύψουν εξελίξεις ως προς τη σύνθεση των κορυφαίων οργάνων του κόμματος.

Διαψεύδει διαρροές ο Κασσελάκης

Συγκεκριμένα, σήμερα κυκλοφόρησε μέσω διαρροών ότι ο πρόεδρος θα κατέθετε αύριο πρόταση να δρομολογηθούν εκλογές άμεσα για νέα Πολιτική Γραμματεία και νέα Κεντρική Επιτροπή. Επίσημα χείλη της πλευράς Κασσελάκη το διαψεύδουν, ωστόσο, ανεπισήμως, πηγές που γνωρίζουν το θέμα επιβεβαιώνουν το σενάριο.

Οι πληροφορίες συγκλίνουν στο ότι πράγματι θα κατατεθεί η εν λόγω πρόταση. Θέμα αλλαγής άμεσα είχε θέση η Νίνα Κασιμάτη τον περασμένο Ιούλιο. Μιλώντας στην Κεντρική Επιτροπή, η βουλεύτρια του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία είχε προτείνει την παραίτηση της Πολιτικής Γραμματείας.

«Θα έπρεπε να το έχουν κάνει από μόνοι τους»

«Ο Αλέξης Τσίπρας δεν θα γίνει πλυντήριο ευθυνών της συλλογικής ηγεσίας. Οι ευθύνες της συντριπτικής ήττας ανήκουν στη συλλογική ηγεσία και αυτή η Πολιτική Γραμματεία, που απαρτίζεται από τις συνυπαίτιες τάσεις και τασιάρχες, δεν έχει πλέον νομιμοποίηση…», είχε πει χαρακτηριστικά.

Άλλωστε, στο κόμμα υπάρχουν φωνές που λένε ότι τα εν λόγω όργανα του κόμματος, υπό την παρούσα σύνθεσή τους όσον αφορά στα πρόσωπα, δεν έχουν την απαιτούμενη νομιμοποίηση. Τονίζουν, δε, ότι θα έπρεπε να έχουν από μόνα τους προκηρύξει εκλογές μετά από την εκλογική ήττα του καλοκαιριού και την αλλαγή ηγεσίας.

Related posts

Λοβέρδος – Η εκλογή αρχηγού στο ΚΙΝΑΛ να γίνει στις 14 Νοεμβρίου

banks

Τα εξοπλιστικά της Ελλάδας γίνονται αμερικανική υπόθεση

banks

Ανδραβίδα: Η πιο σύγχρονη βάση της Ευρώπης με τα F-35

banks1

Στη Λισσαβώνα ο Παπαγιωτόπουλος για τη σύνοδο των υπ. Άμυνας της ΕΕ

banks

Στο ΚΑΤ η Σακελλαροπούλου – Επίσκεψη στους τέσσερις τραυματίες δασοπυροσβέστες

banks

Ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης στην εκδήλωση του Συνδέσμου Νέου Φαλήρου «Καραϊσκάκεια 2023»

banks1