23.5 C
Athens
April 27, 2024
Image default
ECONOMY

ΣΥΡΙΖΑ: Πρωταθλήτρια στην ακρίβεια η χώρα με ευθύνη της ΝΔ

Ανακοίνωση με αιχμές για την ακρίβεια εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ, επισημαίνοντας πως «για άλλη μια φορά η Ελλάδα γίνεται πρωταθλήτρια της ακρίβειας στην Ευρώπη με ξεκάθαρη ευθύνη της κυβέρνησης της ΝΔ».

«Τον Ιούνιο η Ελλάδα εμφάνισε τη μεγαλύτερη αύξηση στην Ε.Ε. στις τιμές των τροφίμων, 3,3% σε σχέση με τον Μάιο. Ειδικά στα φρούτα, οι αυξήσεις είναι σοκαριστικές της τάξης του 24,5%, όταν η δεύτερη μεγαλύτερη αύξηση ήταν 7,2% στην Εσθονία. Σε πλήρη αντίθεση με την πλούσια γεωργική παραγωγή της χώρας μας και τις χαμηλές τιμές στον παραγωγό/χωράφι», τονίζει η αξιωματική αντιπολίτευση και συνεχίζει:

»Την ίδια ώρα, στα ύψη βρίσκονται και οι τιμές των καυσίμων, με την τιμή της βενζίνης να αγγίζει – και σε πολλούς νομούς της χώρας να ξεπερνάει – τα 2 ευρώ.

Σούπερ μάρκετ: Ακριβότερο κατά 11,1% το καλάθι- Στο 24,8% το μερίδιο αγορά της ιδιωτικής ετικέτας

Ωστόσο, όπως αποδείχτηκε και με το πρόσφατο οικονομικό νομοσχέδιο, η κυβέρνηση της ΝΔ επιμένει στην ίδια αποτυχημένη συνταγή επιδότησης της ακρίβειας, αντί ουσιαστικών παρεμβάσεων στην αγορά. Η αισχροκέρδεια παραμένει ανεξέλεγκτη και τα δισεκατομμύρια των υπερκερδών ανέγγιχτα εις βάρος της συντριπτικής πλειοψηφίας των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων.

Χωρίς εφαρμογή ορίων κέρδους, χωρίς εντατικούς ελέγχους στην αγορά και χωρίς μείωση των έμμεσων φόρων (ΦΠΑ και ΕΦΚ), όπως προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, η ακρίβεια θα συνεχίσει να ροκανίζει το εισόδημα της μεγάλης κοινωνικής πλειοψηφίας και να αμφισβητεί τη βιωσιμότητα της ελληνικής οικονομίας».

Διαβάστε ακόμη

Τρόφιμα: Προμήνυμα για νέο «κύμα» ανατιμήσεων

Related posts

Χρ. Σταϊκούρας: Θα απλωθεί κι άλλο το δίχτυ ασφαλείας

banks

Στην Κρήτη οι πρώτοι τουρίστες – Δέκα χιλιάδες φθάνουν στο επόμενο τετραήμερο

banks

Έως και σε 120 μηνιαίες δόσεις οι οφειλές από απλήρωτα δάνεια εγγυημένα από το Δημόσιο

banks

Από σήμερα οι αιτήσεις για ένταξη στο μέτρο Απόσταξης Κρίσης

banks

Μειωμένες κατά 76,3% οι ταξιδιωτικές εισπράξεις 11μηνου

banks

ΣΔΟΕ: Κατάσχεση άνω του ενός τόνου αλκοολούχων ποτών και τσίπουρου

banks