20.3 C
Athens
April 30, 2024
Image default
BUSINESS

Σωκράτης Κόκκαλής: Η Intralot θα διεκδικήσει νέα συμβόλαια

Σημαντική ημέρα για την εταιρεία χαρακτήρισε τη σημερινή ο πρόεδρος του ομίλου Intralot Σωκράτης Κόκκαλης στα πλαίσια της εκδήλωσης για την εισαγωγή του ομολόγου της εταιρείας στο χρηματιστήριο της Αθήνας, συμπληρώνοντας πως το ΧΑ βρίσκεται σε ανοδική πορεία και αποτελεί κύριο παράγοντα για τη χρηματοδότηση της ελληνικής οικονομίας.

Αναφορικά με την Intralot ο Σωκράτης Κόκκαλης σημείωσε ότι περιμένει ανάπτυξη της εταιρείας, κυρίως εκτός Ελλάδος, και πως μετά τη δραστική βελτίωση της χρηματοοικονομικής της κατάστασης θα είναι σε θέση να διεκδικήσει νέα συμβόλαια σε πολύ καλές αγορές (κυρίως ΗΠΑ και Αυστραλία) οι οποίες ωστόσο είναι και «δύσκολες».

Ειδικότερα για τον ΟΠΑΠ ο πρόεδρος της Intralot σημείωσε πως έχουμε καλές σχέσεις παρά το ότι μετά την ιδιωτικοποίησή του δεν μπορέσαμε να ξεπεράσουμε κάποια εμπόδια. Ο OΠΑΠ λειτουργεί καλά σήμερα και εμείς έχουμε κάποιες καλές σχέσεις μαζί του.

Από την πλευρά του, ο CEO της ΕΧΑΕ Γιάννος Κοντόπουλος αναφέρθηκε στην ισχυροποίηση της εγχώριας αγοράς εταιρικών ομολόγων στην οποία σήμερα τελούν υπό διαπραγμάτευση 24 εκδόσεις μέσω των οποίων αντλήθηκαν 4,6 δισεκατομμύρια ευρώ.

Ειδικότερα, το πρώτο φετινό δίμηνο η αξία των συναλλαγών στην αγορά ομολόγων διπλασιάστηκε σε σχέση με το 2023 (διαμορφώθηκε στο 1,8 εκατ. ευρώ) και γενικότερα αποδεικνύεται ότι τα εταιρικά ομόλογα αποτελούν μια ισχυρή επιλογή για εύκολη και γρήγορη χρηματοδότηση με φθηνά κεφάλαια για τις επιχειρήσεις καθώς και για ικανοποιητικές αποδόσεις για τους επενδυτές.

Related posts

Μπόρις Τζόνσον: Ξανά υποψήφιος για βουλευτής στις εκλογές 2024

banks

Εμπορικά καταστήματα: Σε ισχύ οι εκπτώσεις – Ανοικτά προαιρετικά την Κυριακή

banks

Μειοδότης η AVAX για το έργο «Ιωάννινα – Κακαβιά»

banks

ΔΕΗ: Ανέβηκε στο 5,27% η συμμετοχή της Goldman Sachs

banks

Υπερδιπλάσιο μέρισμα από την Epsilon Net

banks

Το shoot out κρίνει την τύχη της ΛΑΡΚΟ

banks