27.1 C
Athens
May 21, 2024
Image default
MARKETS

Τέταρτη σερί άνοδος στη Wall Street με ώθηση από τα μάκρο

Τέταρτη σερί άνοδος στη Wall Street με ώθηση από τα μάκρο

Με το «πόδι στο γκάζι» παρέμειναν για τέταρτη διαδοχική μέρα οι αγοραστές στη Wall Street, με τα νέα στοιχεία για την αμερικανική οικονομία να είναι απολύτως ικανοποιητικά. Τα δεδομένα για τον πληθωρισμό ενίσχυσαν τις ελπίδες των επενδυτών ότι η Federal Reserve έχει ολοκληρώσει με τις αυξήσεις των επιτοκίων, ενώ περαιτέρω ώθηση παρείχαν τα στοιχεία για τις τιμές χονδρικής.

Στη συνεδρίαση της Τετάρτης (15/11) ο S&P 500 ενισχύθηκε κατά 0,16% στις 4.502,88 μονάδες, ενώ ο Nasdaq Composite κατέγραψε άνοδο 0,07% και έκλεισε στις 14.103,84 μονάδες. Ο Dow Jones Industrial Average σημείωσε κέρδη 163,51 μονάδων ή 0,47%, κλείνοντας στις 34.991,21 μονάδες.

Διψήφιο «άλμα» σημείωσε η μετοχή της Target, μετά τα καλύτερα από τα αναμενόμενα αποτελέσματα για το γ’ τρίμηνο. Η εταιρεία ανακοίνωσε κέρδη 2,10 δολάρια ανά μετοχή με έσοδα 25,4 δισ. δολαρίων. Ειδικότερα, τα καθαρά κέρδη για το τρίμηνο που ολοκληρώθηκε στις 28 Οκτωβρίου ανήλθαν σε 971 εκατ. δολάρια από 712 εκατ. δολάρια ένα χρόνο νωρίτερα

Στα ομόλογα, μετά τη «βουτιά» 18 μονάδων βάσης την Τρίτη, η απόδοση του 10ετούς πρόσθεσε 9 μ.β. στη συνεδρίαση της Τετάρτης και διαμορφώθηκε στο 4,537%.

Στα μάκρο της ημέρας, ο δείκτης τιμών παραγωγού υποχώρησε κατά 0,5% τον Οκτώβριο σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα. Οι αναλυτές προέβλεπαν ότι ο δείκτης θα ενισχυθεί 0,1% ενώ τον Σεπτέμβριο ο δείκτης είχε κινηθεί υψηλότερα 0,4% σε μηνιαία βάση. Σε ετήσια βάση, ο δείκτης τιμών παραγωγού κατέγραψε άνοδο 1,3%, αρκετά κάτω από το 1,9% που ανέμεναν οι αναλυτές. Τον Σεπτέμβριο είχε σημειώσει κέρδη 2,2%.

Οι εποχικά προσαρμοσμένες εκτιμήσεις για τις πωλήσεις λιανικής και υπηρεσιών τροφίμων στις ΗΠΑ για τον Οκτώβριο μειώθηκαν κατά 0,1% στα 705 δισ. δολάρια. Σε ετήσια βάση, οι πωλήσεις λιανικής και υπηρεσιών τροφίμων αυξήθηκαν κατά 2,5% από τον Οκτώβριο του 2022.

Ισχυρή πτώση σημείωσαν σήμερα οι τιμές του πετρελαίου, με την αύξηση των αποθεμάτων στις ΗΠΑ και τις ανησυχίες για τη ζήτηση στην Κίνα να λειτουργούν ως «βαρίδια» για την αγορά. Το αργό πετρέλαιο WTI και συγκεκριμένα το συμβόλαιο παραδόσεως Δεκεμβρίου έχασε 2% ή 1,60 δολάρια και έκλεισε στα 76,66 δολάρια ανά βαρέλι στο χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης. Αντίστοιχα, το Brent Δεκεμβρίου υποχώρησε κατά 1,6% και έκλεισε στα 81,18 δολάρια το βαρέλι.

Τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά 3,6 εκατ. βαρέλια την περασμένη εβδομάδα, σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα την Τετάρτη η Υπηρεσία Πληροφοριών Ενέργειας. Οι ΗΠΑ συνέχισαν να παράγουν αργό με ρυθμό ρεκόρ 13,2 εκατ. βαρελιών την ημέρα. Οι εισαγωγές μειώθηκαν ελαφρά κατά 21.000 βαρέλια την ημέρα σε περίπου 6,4 εκατ. βαρέλια.

#WALL_STREET_ΗΠΑ #Dow_Jones #τιμές_παραγωγού #μακροοικονομικά_στοιχεία #ΑΥΞΗΣΕΙΣ_ΕΠΙΤΟΚΙΩΝ #Target #ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ #ΟΜΟΛΟΓΑ

Related posts

Συνεχίζει στο «τέμπο» του «κόκκινου» Σεπτεμβρίου η Wall Street

banks

Απωλειών συνέχεια στη Wall Street- Ισχυρή «βουτιά» για το πετρέλαιο

banks

Οριακές μεταβολές στη Wall Street- Εκτοξεύθηκαν οι αποδόσεις των ομολόγων

banks

Ισχυρά κέρδη στις ασιατικές αγορές- Στο επίκεντρο επιτόκια και μάκρο

banks

Οι δηλώσεις Πάουελ «πλήγωσαν» τις ασιατικές αγορές

banks

Ασιατικά χρηματιστήρια: Με κέρδη η επανεκκίνηση των συναλλαγών στην Κίνα

banks