21.4 C
Athens
May 3, 2024
Image default
MARKETS

Ασιατικά χρηματιστήρια: Με κέρδη η επανεκκίνηση των συναλλαγών στην Κίνα

Ασιατικά χρηματιστήρια: Με κέρδη η επανεκκίνηση των συναλλαγών στην Κίνα

Άνοδο κατέγραψαν τη Δευτέρα (19/2) οι περισσότεροι δείκτες στα χρηματιστήρια της Ασίας και της Ωκεανίας, μετά την επανεκκίνηση των κινεζικών αγορών, οι οποίες άνοιξαν σήμερα μετά την αργία του σεληνιακού νέου έτους.

Ο ευρύτερος δείκτης μετοχών του MSCI για τις μετοχές της Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας παρέμεινε σταθερός σήμερα, μετά την ανάκαμψη 2% την περασμένη εβδομάδα.

Στην Ιαπωνία ο Nikkei υποχώρησε οριακά κατά 0,08% στις 38.470,38 μονάδες, έχοντας σημειώσει άνοδο πάνω από 4% την περασμένη εβδομάδα και έχοντας βρεθεί μία «ανάσα» μακριά από το ιστορικό υψηλό του.

Στην ηπειρωτική Κίνα ο Shanghai Composite ενισχύθηκε κατά 1,56% στις 2.910,54 μονάδες, ο Shenzhen Component κέρδισε 0,72% στις 8.884,43 μονάδες, ενώ στο Χονγκ Κονγκ ο Hang Seng σημειώνει πτώση 0,92% στις 16.190 μονάδες. Στη Νότια Κορέα ο KOSPI κινήθηκε υψηλότερα κατά 1,19% στις 2.680,26 μονάδες.

Η κεντρική τράπεζα της Κίνας δεν μείωσε τελικά ξανά τα επιτόκια, γεγονός που πιθανότατα θα περιορίσει την καθοδική πίεση στο τοπικό νόμισμα (γουάν), αλλά με τα σημάδια του αποπληθωρισμού να είναι εμφανή, οι αναλυτές βλέπουν πολλά περιθώρια για περαιτέρω μέτρα από την κινεζική κυβέρνηση.

Η τράπεζα διατήρησε το επιτόκιο αμετάβλητο στο 2,5% για την ετήσια μεσοπρόθεσμη διευκόλυνση δανεισμού, ύψους 500 δισ. γουάν (69,51 δισ. δολάρια).

Οι καταναλωτικές δαπάνες στην Κίνα «εκτινάχθηκαν» σε υψηλότερα από τα επίπεδα πριν από την πανδημία. Οι τουριστικές μετοχές ηγήθηκαν των σημερινών κερδών, σημειώνοντας άνοδο 1,2%.

Οι αγορές θα παραμείνουν κλειστές σήμερα στις ΗΠΑ λόγω της αργίας για την Ημέρα του Προέδρου, με τις συναλλαγές να αναμένονται μειωμένες στο σύνολο των χρηματιστηρίων.

#Nikkei #ασιατικές_αγορές #επιτόκια

Related posts

Ευρωαγορές: Προσεκτικές οι κινήσεις ενόψει της συνεδρίασης της ΕΚΤ

banks

Θετικό κλίμα στο άνοιγμα των ευρωαγορών- Τα μάκρο στο επίκεντρο

banks

Πτωτικά η Wall Street με την προσοχή σε Fed, χρέος

banks

Πίεση σε χαμηλά διμήνου για τις ασιατικές μετοχές

banks

Υψηλό άνω του ενός μήνα «χτύπησαν» τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

banks

Στο «κόκκινο» οι ευρωαγορές αναμένοντας τον πληθωρισμό

banks