18.7 C
Athens
April 27, 2024
Image default
POLITICS

Τα αποκαλυπτήρια της ομάδας των 11 – Ανακοινώνουν όνομα και επικεφαλή της ΚΟ

Στην τελική ευθεία έχουν εισέλθει οι 11 ανεξάρτητοι πλέον βουλευτές που αποχώρησαν από τον ΣΥΡΙΖΑ για την συγκρότηση ΚΟ.

Εάν δεν υπάρξουν ανατροπές της τελευταίας στιγμής, ο Αλέξης Χαρίτσης θα είναι ο επικεφαλής της ΚΟ ενώ γρίφος παραμένει ακόμη το όνομα που θα δοθεί στη νέα κοινοβουλευτική ομάδα των 11.

Σήμερα, στις 8 το βράδυ,  οι 11 αποχωρήσαντες βουλευτές από τον ΣΥΡΙΖΑ θα έχουν διαβούλευση, χαράσσοντας τα επόμενα βήματα.

Στόχος τους, είναι να συγκροτηθεί εναλλακτικό σχέδιο απέναντι στην κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας αλλά και η δημιουργία κοινοβουλευτικής ομάδας που θα εκφράζει μία σύγχρονη προοδευτική, αριστερή και οικολογική πολιτική πρόταση όπου σημειώνουν.

Η συζήτηση του προΰπολογισμού των επόμενων ημερών θα δώσει την πρώτη ευκαιρία για μία μαχητική αντιπολίτευση απέναντι στην κυβέρνηση της ΝΔ, με ταυτόχρονη τεκμηρίωση αυτής της εναλλακτικής προοδευτικής πρότασης.

Στόχος τους, είναι να συγκροτηθεί εναλλακτικό σχέδιο απέναντι στην κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας

Σχετικά με τα επόμενα βήματα των 11 βουλευτών που αποχώρησαν από τον ΣΥΡΙΖΑ, μίλησε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος ο οποίος ανέφερε μεταξύ άλλων ότι θα υπάρξει νέα κοινοβουλευτική ομάδα.

«Θεωρώ ότι ο κ. Χαρίτσης είναι μια εξαιρετική περίπτωση για επικεφαλής της, αλλά ας περιμένουμε λίγο ακόμη για να υπάρξουν ανακοινώσεις. Εγώ λέω ότι πρέπει να κάνουμε ένα βήμα την φορά. Θα πρέπει να κάνουμε και κόμμα. Θέλουμε να δημιουργήσουμε έναν πολιτικό φορέα που θα έρθει να καλύψει ένα κενό, δεν θέλουμε ένα κόμμα που θα προέλθει από τα θραύσματα του ΣΥΡΙΖΑ» τόνισε μιλώντας στον Ant1.

«Αυτήν την στιγμή με τα υπάρχοντα ή τα πρώην κοινοβουλευτικά κόμματα δεν υπάρχει δυνατότητα συμπόρευσης. Θέλουμε να εκφράσουμε την Αριστερά και όλον τον κόσμο που αισθάνεται και δηλώνει ότι είναι πολιτικά άστεγος. Στόχος μας είναι να υπάρξει πολιτικός φορέας που θα συμμετάσχει στις Ευρωεκλογές», πρόσθεσε ο κ. Τζανακόπουλος.

Χθες, είχε τοποθετηθεί μιλώντας στο MEGA και ο Αλέξης Χαρίτσης για τις εξελίξεις, τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι «αυτή τη στιγμή κάνουμε όλα τα βήματα με σταθερό τρόπο να αντιμετωπίσουμε τις εκκρεμότητες που έχουμε. Θέλουμε να κάνουμε σταθερά βήματα ώστε η νέα προσπάθεια που κάνουμε να συγκροτηθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο».

Ερωτηθείς για τα δημοσιεύματα που τον θέλουν να ηγείται της νέας Κοινοβουλευτικής Ομάδας τόνισε πως «θα με ενδιέφερε, όπως θα με ενδιέφερε να δω κάποιον/α άλλον/η σε αυτή τη θέση. Εμείς θέλουμε να φτιάξουμε μία ομάδα και συλλογικά να προχωρήσουμε μπροστά. Μόνο έτσι μπορούμε να εκφράσουμε την αγωνία των Αριστερών και προοδευτικών ανθρώπων που βλέπουν ότι υπάρχει ένα μεγάλο κενό στη Αριστερά και τον προοδευτικό χώρο. Πρέπει να υπάρχει πολιτική έκφραση, με σοβαρότητα, τεκμηρίωση και μαχητικότητα.

Ο κ. Χαρίτσης τοποθετήθηκε και σήμερα για τις εξελίξεις μιλώντας στον ρ/σ «Παραπολιτικά fm». «Αυτό το οποίο μας ενδιαφέρει είναι να δημιουργήσουμε κάτι νέο, κάτι φρέσκο, μια νέα
προσπάθεια στον χώρο της πληθυντικής Αριστεράς, η οποία θα συνενώνει δυνάμεις σε ένα πολύ ευρύ φάσμα του προοδευτικού χώρου της χώρας. Θα καλύπτει τον χώρο της ανανεωτικής και ριζοσπαστικής Αριστεράς, της Οικολογίας, της αριστερής σοσιαλδημοκρατίας».

Πρόσθεσε ότι «έχουμε την δυνατότητα να διαμορφώσουμε μια Κοινοβουλευτική Ομάδα της οποίας η σύνθεση θα διασφαλίζει και θα εγγυάται ότι θα μπορέσουμε να έχουμε παρουσία από την δική μας αριστερή σκοπιά σε όλα τα μεγάλα θέματα που αφορούν την ελληνική κοινωνία, με τρόπο εξαιρετικά επαρκή».

Περιμένοντας τις εξελίξεις

Την ώρα πάντως που είναι όλα έτοιμα για τις τελικές ανακοινώσεις που αφορούν στη νέα ΚΟ των 11, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης επιχειρεί να αφήσει πίσω το κλίμα της εσωστρέφειας που έφερε η διάσπαση στο κόμμα.

Στο πλαίσιο αυτό, χθες, συναντήθηκε με τον επικεφαλής της κίνησης ΠΡΑΤΤΩ Νίκο Κοτζιά καθώς φαίνεται ότι υπάρχει σύγκλιση απόψεων σε σημαντικά ζητήματα.

Ο κ. Κασσελάκης συναντήθηκε ακόμη με τον πρέσβη των ΗΠΑ στην Ελλάδα Τζορτζ Τσούνη, ενώ το βράδυ, βρήκε χρόνο και για ένα χαλαρό ποτό με τα μέλη και με τον νέο γραμματέα του Κεντρικού Συμβουλίου της Νεολαίας, Κωνσταντίνο Παναγιωτόπουλο.

Related posts

Μέγαρο Μαξίμου: Πολιτική επανεκκίνηση με το βλέμμα στη μεσαία τάξη

banks

Κυριάκος Μητσοτάκης: Ιαπωνική παροιμία και κρητική μαντινάδα στον απολογισμό της εβδομάδας

banks

Ξεκίνησε η κατασκευή του νέου διοικητηρίου Ημαθίας

banks1

Επικοινωνία Μητσοτάκη – Ερντογάν – Αφγανιστάν, μετανάστευση και διμερείς σχέσεις – Η ανακοίνωση της τουρκικής προεδρίας

banks

Σταϊκούρας – Πρόσθετες αρμοδιότητες στο ΤΑΙΠΕΔ για να επιταχυνθούν έργα και επενδύσεις

banks

Τη σκιά του σταθμάρχη φώτισε η λαϊκή οργή και πλέον δεν φθάνει να «καλύψει» τον κάθε Καραμανλή

banks