21.9 C
Athens
May 11, 2024
Image default
MARKETS

Τεχνολογικό «γκάζι» στη Wall Street- Δίνουν ώθηση τα μάκρο

Τεχνολογικό «γκάζι» στη Wall Street- Δίνουν ώθηση τα μάκρο

Ανοδικά κινούνται σήμερα (27/7) οι βασικοί δείκτες της Wall Street, με τους επενδυτές να γυρίζουν «σελίδα» μετά την επιστροφή της Fed στις αυξήσεις των επιτοκίων. Ο τεχνολογικός κλάδος ηγείται των κερδών λαμβάνοντας ώθηση από τα εντυπωσιακά αποτελέσματα της Meta Platforms, ενώ ο Dow Jones βρίσκεται στο… κατόπι ενός ιστορικού ρεκόρ.

Ειδικότερα, στο ξεκίνημα της συνεδρίασης της Πέμπτης ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones ενισχύεται κατά 0,20% στις 35.590,89 μονάδες, ο ευρύτερος S&P 500 σημειώνει κέρδη 0,69% στις 4.598,35 μονάδες και ο τεχνολογικός Nasdaq κινείται υψηλότερα κατά 1,47% στις 14.335,54 μονάδες.

Σε περίπτωση που κλείσει σε θετικό έδαφος σήμερα ο Dow Jones, θα έχει πετύχει ένα ανοδικό σερί 14 ημερών το οποίο θα είναι το μεγαλύτερο που έχει καταγραφεί από τον Ιούνιο του 1897. Σημειώνεται ότι ο δείκτης δημιουργήθηκε ένα χρόνο πριν, δηλαδή τον Μάιο του 1896.

Η μετοχή του τεχνολογικού κολοσσού, Meta Platforms, καταγράφει σήμερα «άλμα» 8% μετά τα καλύτερα από τα αναμενόμενα αποτελέσματα και το ισχυρό guidance. Οι επιδόσεις της εταιρείας ενισχύθηκαν κυρίως από την ανάκαμψη των εσόδων που προέρχονται από διαφημίσεις. Σε ευρύτερη βάση, τα εταιρικά αποτελέσματα των εισηγμένων της Wall Street είναι ισχυρότερα από τα αναμενόμενα. Συγκεκριμένα, από τις εταιρείες που έχουν ανακοινώσει μέχρι στιγμής τις τριμηνιαίες επιδόσεις τους, το 81% έχει ξεπεράσει τις προσδοκίες των αναλυτών, σύμφωνα με τα στοιχεία της FactSet.

Στα μάκρο της ημέρας, που επίσης παρέχουν στήριξη στη Wall Street, το αμερικανικό ΑΕΠ σημείωσε άνοδο 2,4% το β’ τρίμηνο του 2023, όντας καλύτερο από την αύξηση 2% που ανέμεναν οι οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Dow Jones. Η έκθεση έδειξε επίσης ότι οι πιέσεις στις τιμές υποχωρούν, με τον δείκτη τιμών των προσωπικών δαπανών κατανάλωσης να αυξάνεται κατά 2,6% το δεύτερο τρίμηνο. Αυτό είναι χαμηλότερο από την αύξηση 3,2% που ανέμεναν οι οικονομολόγοι και την άνοδο 4,1% το προηγούμενο τρίμηνο.

Επιπλέον, μειώθηκε ο αριθμός των αιτήσεων για λήψη επιδόματος ανεργίας στις ΗΠΑ, παρά τις εκτιμήσεις που έκαναν λόγω για αύξηση. Πιο αναλυτικά, την εβδομάδα έως τις 22 Ιουλίου υπέβαλαν αίτημα λήψης επιδόματος ανεργίας 221.000 Αμερικανοί, αριθμός μειωμένος κατά 7.000 από τους 228.000 που είχαν προηγηθεί. Οι αναλυτές περίμεναν αύξηση στους 235.000. Παράλληλα, ο αριθμός των υφιστάμενων επιδομάτων ανεργίας μειώθηκε κατά 59.000 στα 1,69 εκατομμύρια, ενώ η αγορά περίμενε μικρότερη μείωση στα 1,75 εκατ.

  • WALL STREET ΗΠΑ
  • META PLATFORMS
  • Dow Jones
  • αμερικανικό ΑΕΠ
  • αιτήσεις για επίδομα ανεργίας
  • FED

    Related posts

    Ευρωαγορές: Υψηλό δύο ετών «χτύπησε» ο Stoxx 600

    banks

    Υψηλό 4μήνου «έπιασαν» οι γερμανικές μετοχές λόγω χαλάρωσης του πληθωρισμού

    banks

    Συγκρατημένη άνοδος στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

    banks

    Ήπιες διακυμάνσεις στο άνοιγμα των ευρωαγορών μετά την ΕΚΤ

    banks

    Πτώση άνω του 1% στις ευρωαγορές- Προβληματίζουν μάκρο και ομόλογα

    banks

    Αναλυτές: Εξαιρετικά επικίνδυνη για τις μετοχές η άνοδος αποδόσεων ομολόγων

    banks