17.5 C
Athens
May 6, 2024
Image default
MARKETS

Τεχνολογικό ράλι στα ασιατικά χρηματιστήρια – Ποιοι δείκτες ξεχώρισαν

Τεχνολογικό ράλι στα ασιατικά χρηματιστήρια - Ποιοι δείκτες ξεχώρισαν

Άνοδο κατέγραψαν την Τετάρτη (24/4) οι περισσότερες ασιατικές μετοχές λόγω της ισχυρής ανάκαμψης στον τεχνολογικό τομέα, στον απόηχο των αποτελεσμάτων από μεγάλες εταιρείες του κλάδου.

Οι τεχνολογικές μετοχές επωφελήθηκαν και από το «κυνήγι» ευκαιριών λόγω των απωλειών μέχρι στιγμής τον Απρίλιο, μετά τα συντριπτικά κέρδη από τους κατασκευαστές τσιπ και τους αυξημένους φόβους για τα υψηλά επιτόκια. Το ράλι στον κλάδο οδήγησε σε ανηφορικά «μονοπάτια» τους βασικούς δείκτες σε Ιαπωνία, Νότια Κορέα και Χονγκ Κονγκ.

Οι μεγάλες ασιατικές μετοχές κατασκευής τσιπ είχαν τις καλύτερες επιδόσεις στον τομέα της τεχνολογίας την Τετάρτη, σε ένα απότομο rebound από τις πρόσφατες απώλειες λόγω των ελπίδων ότι τα αξιοσημείωτα κέρδη θα ενισχύσουν περαιτέρω τη ζήτηση για την τεχνητή νοημοσύνη.

Η TSMC, ο μεγαλύτερος κατασκευαστής τσιπ με συμβόλαια στον κόσμο, σημείωσε άνοδο 3,6%, παρακολουθώντας την κίνηση της μετοχής της Nvidia, η οποία συγκαταλέγεται στους πολυτιμότερους πελάτες της εταιρείας. Η πρόσφατη διολίσθηση του κλάδου προκλήθηκε εν μέρει από την ίδια την TSMC, η οποία προειδοποίησε ότι η ζήτηση για τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να μην είναι αρκετή ώστε να αντισταθμίσει μια ευρύτερη πτώση στη βιομηχανία των τσιπ.

Στο ταμπλό των ασιατικών χρηματιστηρίων, ο ιαπωνικός δείκτης Nikkei καταγράφει «άλμα» 2,23% στις 38.399,50 μονάδες και στην Αυστραλία ο ASX/200 κερδίζει 0,13% στις 7.693,60 μονάδες.

Στην ηπειρωτική Κίνα ο Shanghai Component ενισχύεται κατά 0,47% στις 3.036,11 μονάδες και ο Shenzhen Component κινείται ανοδικά κατά 0,33% στις 9.213,76 μονάδες.

Στο Χονγκ Κονγκ ο Hang Seng «σκαρφαλώνει» 2,2% στις 17.199 μονάδες και στη Νότια Κορέα ο KOSPI «αναρριχάται» κατά 1,95% στις 2.674,07 μονάδες.

Στα μάκρο της ημέρας, ο πληθωρισμός α’ τριμήνου στην Αυστραλία αυξήθηκε κατά 3,6% σε ετήσια βάση, ελαφρώς πάνω από την πρόβλεψη του Reuters για αύξηση 3,5%. Πρόκειται, ωστόσο, για το πέμπτο διαδοχικό τρίμηνο επιβράδυνσης του πληθωρισμού.

Παράλληλα, οι τιμές παραγωγού στον τομέα των υπηρεσιών της Ιαπωνίας αυξήθηκαν κατά 2,3% σε ετήσια βάση τον Μάρτιο, επιταχυνόμενες από την αναθεωρημένη αύξηση 2,2% που είχε καταγραφεί τον Φεβρουάριο. Το ποσοστό του 2,3% απείχε μόλις 0,2 ποσοστιαίες μονάδες από το υψηλό οκταετίας 2,5%, που σημειώθηκε τον περασμένο Δεκέμβριο.

#ασιατικές_αγορές

Related posts

Θετικά πρόσημα στις ασιατικές αγορές – Ανησυχία για το γεν

banks

Ρευστοποιήσεις στις ευρωαγορές μετά τις νέες αυξήσεις επιτοκίων

banks

Κέρδη στις ευρωαγορές παρά τις τεχνολογικές πιέσεις

banks

Πίεση σε χαμηλά διμήνου για τις ασιατικές μετοχές

banks

Τα μάκρο καθορίζουν την πορεία των δεικτών στις ευρωαγορές

banks

Πτώση στη Wall Street, χωρίς να απειλούνται τα εβδομαδιαία κέρδη

banks