17.2 C
Athens
April 27, 2024
Image default
EUROBANK

Το Ταμπλό του Χρηματιστηρίου: Τα 7 δισ. ευρώ της Eurobank και η αναίμακτη διόρθωση της Intrakat

-7.-eurobank-intrakat

Προβάδισμα: Στα 7 δισ. ευρώ ανέρχεται πλέον η χρηματιστηριακή αξία της Eurobank, η οποία χθες πήρε τη σκυτάλη από το ράλι των υπόλοιπων τραπεζών. Μ’ αυτό τον τρόπο, «πετά» σε νέο υψηλό 8ετίας, με τα κέρδη του 2024 να ξεπερνούν το 18%. Όσον αφορά τη «μάχη» για τη 2η θέση στον πίνακα των κεφαλαιοποιήσεων, το προβάδισμα έναντι της Εθνικής υπολογίζεται σε μισό δισ. ευρώ.

Σε υψηλό διμήνου: Η μετοχή της Helleniq Energy προσπαθεί να ξεφύγει από τη συσσώρευση των τελευταίων μηνών, καθώς χθες ανέκτησε τα 7,5 ευρώ για πρώτη φορά από τις 8 Δεκεμβρίου του 2023, βελτιώνοντας την κεφαλαιοποίησή της στα 2,3 δισ. ευρώ. Ωστόσο, καλείται να διανύσει αρκετό δρόμο ακόμη, προκειμένου να φθάσει στα υψηλά 5ετίας των 9,5 ευρώ.

Ράλι 12μήνου: Την καλύτερη συνεδρίαση των τελευταίων 12 μηνών εμφάνισε χθες η μετοχή της Attica Group, η οποία επανήλθε άνω των 2 ευρώ, για πρώτη φορά από τον Δεκέμβριο του 2023 και την απορρόφηση των μετοχών της ΑΝΕΚ. Στα 500 εκατ. ανέρχεται η κεφαλαιοποίηση της ακτοπλοϊκής εισηγμένης, η οποία εδώ και λίγους μήνες ελέγχεται πλήρως από την Strix της Πειραιώς.

Αναίμακτη διόρθωση: Έξι συνεχόμενες αρνητικές συνεδριάσεις έχει αισίως συμπληρώσει η μετοχή της Intrakat, η οποία διορθώνει από τα πρόσφατα υψηλά 14ετίας των 5,07 ευρώ. Οι αθροιστικές απώλειες δεν εγείρουν ανησυχία, καθώς ανέρχονται στο 0,22 ευρώ (-4,5%). Άνω του 180% παραμένει το ράλι στο τελευταίο 12μηνο.

Related posts

Καραβίας: Η ανάκαμψη είναι μπροστά και γεννά ευκαιρίες

banks

Eurobank: Ετοιμη για μέρισμα αν το επιτρέψει ο SSM

banks

Eurobank: Ανάγκη αύξησης της συμμετοχής του πληθυσμού στο εργατικό δυναμικό

banks

Eurobank: Καθαρά κέρδη 72 εκατ. ευρώ το πρώτο τρίμηνο

banks

Φωκίων Καραβίας: Μπροστά οι μέτοχοι στη Eurobank

banks

Eurobank: Περιοδεία Διοίκησης σε Πελοπόννησο & Δυτική Ελλάδα

banks