19.3 C
Athens
May 17, 2024
Image default
WORLD

Το 70% των Ρώσων είναι έτοιμοι να υποστηρίξουν τον τερματισμό του πολέμου αν το αποφασίσει ο Πούτιν

Η πλειοψηφία των Ρώσων (70%) θα υποστήριζε τον άμεσο τερματισμό των εχθροπραξιών στην Ουκρανία, σύμφωνα με δημοσκόπηση του Levada-Centre. Ταυτόχρονα, όμως, η πλειοψηφία των ερωτηθέντων (57%) δεν συμφωνεί ότι η Ουκρανία πρέπει να λάβει πίσω τα εδάφη που κατέλαβε η Ρωσία.

Στο πλαίσιο δημοσκόπησης για τον πόλεμο, την οποία διεξάγει κάθε μήνα το Levada-Centre, οι ερωτηθέντες χωρίστηκαν τυχαία σε δύο ίσες ομάδες. Η πρώτη ομάδα ρωτήθηκε: “Εάν αυτή την εβδομάδα ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν αποφάσιζε να τερματίσει τη στρατιωτική σύγκρουση με την Ουκρανία, θα υποστηρίζατε ή όχι αυτή την απόφαση;”

Το 37% απάντησε “σίγουρα υποστηρίζω”, το 33% “μάλλον θα υποστηρίξω”, το 12% “σίγουρα όχι” , το 9% – “μάλλον όχι”, το 9% – “δυσκολεύομαι να απαντήσω”.

Η δεύτερη ομάδα ερωτηθέντων ρωτήθηκε: “Εάν αυτή την εβδομάδα ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν αποφάσιζε να τερματίσει τη στρατιωτική σύγκρουση με την Ουκρανία και να επιστρέψει τα προσαρτημένα εδάφη της Ουκρανίας, θα υποστηρίζατε ή όχι αυτή την απόφαση;”.

Το 16% απάντησε “σίγουρα θα υποστηρίξω”, το 18% “μάλλον θα υποστηρίξω”, το 19% “μάλλον δεν θα υποστηρίξω”, το 38% “σίγουρα δεν θα υποστηρίξω”, το 10% “δυσκολεύομαι να απαντήσω”.

Στο ερώτημα αν θα πρέπει να συνεχιστούν οι εχθροπραξίες ή να ξεκινήσουν ειρηνευτικές συνομιλίες, περισσότεροι από τους μισούς ερωτηθέντες δήλωσαν ότι τάσσονται υπέρ των διαπραγματεύσεων. Το 37% τάχθηκε υπέρ της συνέχισης των εχθροπραξιών ενώ το 56% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι είναι απαραίτητο να ξεκινήσουν ειρηνευτικές συνομιλίες.

Διευκρινίζεται ότι περισσότερο υποστηρίζουν τον πόλεμο στην Ουκρανία άτομα ηλικίας 55 ετών και άνω, σε ποσοστό 45%, ενώ σε άτομα ηλικίας 18 έως 24 ετών το ποσοστό αυτό φθάνει στο 23%.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Novaya Gazeta Europe. Meduza

Related posts

Ιταλία: Το υπουργείο Υποδομών διέθεσε 102 εκατ. ευρώ για την αντιμετώπιση της λειψυδρίας

banks

Μεσανατολικό: Χώρες του Κόλπου ανησυχούν για “αποσταθεροποίηση” της περιοχής – Για “εγκλήματα πολέμου” μιλάει το Ομάν

banks

Ισπανία: Είναι πλέον το ελαιόλαδο είδος πολυτελείας;

banks

Μακρόν: “Μια μαζική χερσαία επιχείρηση του Ισραήλ στη Γάζα θα ήταν λάθος”

banks

Επεισόδια μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομικών στο διεθνές αεροδρόμιο του Τελ Αβίβ

banks

Σολτς: Η ανταρσία της Wagner στη Ρωσία κατέλαβε εξαπίνης την υπηρεσία κατασκοπείας της Γερμανίας

banks