23.2 C
Athens
April 28, 2024
Image default
ECONOMY

Τριετίες: «Ισορροπημένη» η ρύθμιση – Γιατί δεν εφαρμόζεται αναδρομικά

Ως ακόμη ένα βήμα επιστροφής της Ελλάδας στην κανονικότητα περιέγραψε ο υπουργός Εργασίας την απόφαση για ξεπάγωμα των τριετιών από την 1η Ιανουαρίου 2024.

«Είμαστε αισιόδοξοι για περαιτέρω υποχώρηση της ανεργίας. Και με τη ρύθμιση αυτή ως κυβέρνηση στέλνουμε μήνυμα προς όλους ότι η δέσμευση να ανεβάσουμε τον μέσο μισθό των Ελλήνων στα 1.500 ευρώ δεν ήταν έπεα πτερόεντα, αλλά πραγματική βούληση» τόνισε μεταξύ άλλων ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Θέλοντας να εξηγήσει γιατί δεν εφαρμόζεται η απόφαση με αναδρομικότητα, ο κ. Γεωργιάδης σημείωσε: «Το 2012 είχαμε αναστολή των τριετιών έως ότου επιτρέψουν οι συνθήκες της οικονομίας να επανέλθουν. Μία αναστολή δεν δημιουργεί ζητήματα αναδρομικότητας».

Υπογράμμισε επίσης ότι πέραν του νομικού ζητήματος υπάρχει και ένας άλλος σημαντικός παράγοντας. «Ο λόγος που προχωρούμε νωρίτερα σε ξεπάγωμα των τριετιών, σε αυξήσεις στους δημοσίους υπαλλήλους, σε αύξηση του κατώτατου μισθού είναι γιατί η οικονομία μας έχει μπει σε μία τάξη. Θα ήταν μία μεγάλη ανοησία του πολιτικού συστήματος να τα τινάζαμε όλα στον αέρα για να γίνουμε αρεστοί» εξήγησε.

Η ρύθμιση «είναι ισορροπημένη προστατεύοντας τους εργαζομένους, αλλά και λαμβάνοντας υπόψη την ανταγωνιστικότητα της οικονομίας και των επιχειρήσεων» κατέληξε.

Related posts

Επιβράβευση της Ελλάδας με 83,5 εκατ. ευρώ για το Κτηματολόγιο

banks

Στον αστερισμό IRIS και POS για τον απόλυτο έλεγχο του χρήματος στην αγορά

banks

Χρ. Σταϊκούρας: Άμεση η ανακούφιση των πυρόπληκτων- Προκαταβολές ποσών

banks

Απονομές συντάξεων: Ο «μεγάλος βραχνάς» του Ασφαλιστικού Συστήματος

banks

Πάσχα: Υψηλότερη σε σχέση με πέρυσι αναμένεται η τιμή των αμνοεριφίων

banks

Προϋπολογισμός 2023: 2 δισ. ευρώ πάνω από τον στόχο τα φορολογικά έσοδα στο 5μηνο

banks