21.4 C
Athens
May 6, 2024
Image default
COMODITIES

Υποχωρεί λόγω αμφιβολιών και φόβων ζήτησης το πετρέλαιο-Πέφτει το αέριο

Υποχωρεί λόγω αμφιβολιών και φόβων ζήτησης το πετρέλαιο-Πέφτει το αέριο

Ελαφρά πτωτικά κινούνται οι τιμές του πετρελαίου τη Δευτέρα (4/12), καθώς οι επενδυτές είναι επιφυλακτικοί μετά την τελευταία απόφαση του ΟΠΕΚ+ για περικοπές της προφοράς και την αβεβαιότητα γύρω από την παγκόσμια ζήτηση καυσίμων, αν και ο κίνδυνος διακοπής του εφοδιασμού από τη σύγκρουση στη Μέση Ανατολή περιορίζει τις απώλειες.

Η πτώση της Δευτέρας έρχεται να προστεθεί στην πτώση 2% την περασμένη εβδομάδα μετά τις περικοπές της προσφοράς που ανακοινώθηκαν την Πέμπτη από τον ΟΠΕΚ+.

«Το αργό φαίνεται να δέχεται συνεχείς πιέσεις από την απόφαση του ΟΠΕΚ+», δήλωσε η Βαντάνα Χάρι, ιδρύτρια του παρόχου ανάλυσης αγοράς πετρελαίου Vanda Insights.

Οι περικοπές του ΟΠΕΚ+ είχαν εθελοντικό χαρακτήρα, εγείροντας αμφιβολίες για το εάν οι παραγωγοί θα τις εφαρμόσουν πλήρως ή όχι. Οι επενδυτές ήταν επίσης αβέβαιοι για το πώς θα μετρηθούν οι περικοπές.

Η υποτονική παγκόσμια μεταποιητική δραστηριότητα επηρεάζει επίσης τις τιμές.

Τα τελευταία στοιχεία υποδηλώνουν ισχυρούς οικονομικούς αντίθετους ανέμους που ενισχύουν τις ανησυχίες για την αύξηση της ζήτησης πετρελαίου, δήλωσε ο Ταμάς Βάργκα της πετρελαϊκής χρηματιστηριακής PVM.

Οι γεωπολιτικοί προβληματισμοί επανήλθαν στο επίκεντρο καθώς οι μάχες ξεκίνησαν ξανά στη Γάζα. Τρία εμπορικά πλοία δέχθηκαν επίθεση σε διεθνή ύδατα στη νότια Ερυθρά Θάλασσα την Κυριακή, όπως ανακοίνωσε ο στρατός των ΗΠΑ.

Την ίδια ώρα, οι δυτικές χώρες έχουν εντείνει τις προσπάθειες για την επιβολή του πλαφόν των 60 δολαρίων το βαρέλι στις θαλάσσιες αποστολές ρωσικού πετρελαίου που επιβλήθηκε για να τιμωρήσει τη Μόσχα για την εισβολή στην Ουκρανία.

Η Ουάσιγκτον επέβαλε την Παρασκευή πρόσθετες κυρώσεις σε τρεις οντότητες και τρία πετρελαιοφόρα.

Το μεσημέρι της Δευτέρας, το αμερικανικό αργό υποχωρεί 0,59% στα 73,63 δολάρια το βαρέλι, ενώ το μπρεντ χάνει 0,61% στα 78,40 δολάρια το βαρέλι.

Υποχωρεί το φυσικό αέριο

Πτωτικά, αν και πιο έντονα, κινούνται και τα ολλανδικά συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης φυσικού αερίου, σημείο αναφοράς για την Ευρώπη, καθώς υποχωρούν 3,669% στα 41,900 ευρώ η μεγαβατώρα.

Ο χρυσός υποχωρεί 0,06% στα 2.037,75 δολάρια η ουγγιά, ενώ το ασήμι καταγράφει πτώση 1,21% στα 25,538 δολάρια η ουγγιά και ο χαλκός χάνει 1,84% στα 3,8593 δολάρια η λίβρα.

Στα νομίσματα, το αμερικανικό δολάριο υποχωρεί 0,11% έναντι του ευρώ, με την ισοτιμία να διαμορφώνεται στο 1,0868 δολάριο ανά ευρώ.

Σε σχέση με τη βρετανική λίρα, το αμερικανικό νόμισμα υποχωρεί 0,24% στο 1,2669 δολάριο ανά στερλίνα, η οποία κερδίζει 0,05% έναντι του ευρώ, με την ισοτιμία να διαμορφώνεται στην 0,8579 βρετανική λίρα ανά ευρώ.

#ΦΥΣΙΚΟ_ΑΕΡΙΟ #ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ #ΜΠΡΕΝΤ #αμερικανικό_αργό #χρυσός #χαλκός #ασήμι #δολαριο

Related posts

Συμφωνία στον ΟΠΕΚ+ για νέες περικοπές στην παραγωγή

banks

Ο ΟΠΕΚ+ συνεδριάζει για να αποφασίσει την πολιτική παραγωγής Αυγούστου

banks

Κοντά σε χαμηλό δύο μηνών το πετρέλαιο-Ανεβαίνει το φυσικό αέριο

banks

«Εκτοξεύεται» σχεδόν 4% ελέω Ερυθράς Θάλασσας το πετρέλαιο- Ανεβαίνει το αέριο

banks

Σε ανοδική τροχιά για ακόμη μία μέρα το πετρέλαιο

banks

Απώλειες για το πετρέλαιο- Τέταρτη ημέρα κερδών για τον χρυσό

banks