18.9 C
Athens
May 1, 2024
Image default
POLITICS

Φθηνή προπαγάνδα από το Μαξίμου με «κομπάρσους» και «τυχαίες συναντήσεις»…

Στο φουλ δουλεύει η προπαγανδιστική μηχανή της κυβέρνησης υπό το άγρυπνο βλέμμα του Ευρωκοινοβουλίου για το Κράτος Δικαίου και την Ελευθερία του Τύπου, το σπιράλ ανατιμήσεων σε βασικά αγαθά και τον εσωκομματικό «εμφύλιο» για το γάμο των ομόφυλων ζευγαριών.

Το Μαξίμου που έχει ζοριστεί, όχι πάντως επειδή στην κυβέρνηση ασκείται σκληρή κριτική από την αντιπολίτευση, ξέθαψε το «πετυχημένο» μοντέλο του ηγέτη που είναι κοντά στον λαό και σκηνοθέτησε με περίσσια δεξιοτεχνία νέες «τυχαίες συναντήσεις», παρόμοιες με αυτές που ξεκίνησαν το 2018 εξυμνώντας τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Στο Γαλάτσι για το… «Σπίτι μου»

Παράσταση δόθηκε με απόλυτη επιτυχία, από τον μετρ της επικοινωνίας Κυριάκο Μητσοτάκη, στο Γαλάτσι. Ο πρωθυπουργός επισκέφθηκε ένα νεαρό ζευγάρι (Σπύρος και η Ραφαέλα) που βρήκε νέο σπιτικό ωφελούμενο από το πρόγραμμα «Σπίτι μου».

Οικείος, ανθρώπινος, φιλικός, προσηνής, ο ηγέτης της συντηρητικής παράταξης χτύπησε την πόρτα των δύο πολιτών για να εξακριβώσει ιδίοις όμμασι τις ωφέλειες και τα προβλήματα του κυβερνητικού προγράμματος που δημιουργήθηκε ακριβώς για να βοηθήσει  τους πολίτες και δη τους νέους και μη προνομιούχους. Μπροστά στις κάμερες ξεκίνησε με γλυκόλογα στις κόρες του ζευγαριού καθισμένος μαζί τους στον καναπέ. Η τέλεια εικόνα… μόνο που από πίσω έχει πολλή δουλειά και τίποτα δεν έχει αφεθεί στην τύχη του. Η επιλογή των προσώπων υπήρξε πολύ προσεγμένη εκμηδενίζοντας σχεδόν την πιθανότητα να πάει κάτι λάθος, να ακουστεί κάτι που δεν θα έπρεπε.

Άλλωστε είναι γνωστή η πρεμούρα στο κυβερνών κόμμα να εκμεταλλεύεται τη δύναμη της εικόνας για να επικοινωνήσει το πρόγραμμα της και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σε κάθε ευκαιρία που του δίνεται, βγαίνει μπροστά  και το κάνει με επιτυχία.

Κάπου σε ξέρω…

Μόνο που (και πάλι) δεν επελέγη τυχαία από το επιτελείο του πρωθυπουργού η συγκεκριμένη επίσκεψη στο νεαρό ζευγάρι καθώς πριν από οκτώ μήνες ο Σπύρος και η Ραφαέλα είχε παρευρεθεί σε εκδήλωση της Νέα Δημοκρατίας στην Ελευσίνα.

Πιο συγκεκριμένα, τον Μάιο του 2023, πήραν μέρος στη θεματική συζήτηση της Ν.Δ. για την οικονομία που έγινε στα Ναυπηγεία της Ελευσίνας προεκλογικά.

Η Ραφαέλα τότε έλεγε: «Μέσω του προγράμματος “Σπίτι μου” αποκτήσαμε το δικό μας σπίτι στο οποίο κατοικούμε στο Γαλάτσι, είμαστε ζευγάρι που δεν τα φέρνει εύκολα βόλτα».

Το πρόγραμμα εξήρε και στη δική του τοποθέτηση και ο Σπύρος λέγοντας πως «είναι πολύ σημαντική η συνεισφορά του κράτους» ενώ ρώτησε τον πρωθυπουργό «ποιες άλλες ενέργειες σκέφτεται να κάνει για τις νέες οικογένειες».

Ο συνταξιούχος με τη ρύθμιση ανά χείρας

Μετά τη γκάφα αυτή στο Γαλάτσι, που σχολιάστηκε δεόντως κυρίως στα social media, ήταν ομολογουμένως πιο προσεκτική η σκηνοθεσία της επόμενης «απρόσμενης» συνάντησης του πρωθυπουργού με πολίτη που τον «έσωσε» η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη. Δεν βρέθηκε οπτικοακουστικό υλικό που να αποδεικνύει ότι ήταν παλιός γνώριμος και ότι είχε ξανασυμμετάσχει σε… καστ.

Ωστόσο, το σενάριο χώλαινε σε πειστικότητα. Ο πρωθυπουργός περπατά στην πλατεία της Αγίας Παρασκευής και ξαφνικά εμφανίζεται ένας συνταξιούχος που -όπως λέει- έχει σώσει το σπίτι του με εξωδικαστικό συμβιβασμό. Όλως τυχαίως ο εν λόγω συνταξιούχος έχει και τα χαρτιά της ρύθμισης μαζί του!

Η σκηνή που ακολουθεί είναι η εξής: Ο συνταξιούχος πλησιάζει και χαιρετά τον κ. Μητσοτάκη, και του λέει ότι κατάφερε να σώσει το σπίτι του με τον εξωδικαστικό μηχανισμό. Του δείχνει και τα χαρτιά με τη ρύθμιση που κουβαλά μαζί του.

«Σε έφτιαξε; Για να δω» λέει ο κ. Μητσοτάκης, ο οποίος με τη σειρά του φωνάζει τις κάμερες να πλησιάσουν για να καταγράψουν το αποδεικτικό στοιχείο ότι λειτουργεί το μέτρο. «Η καλύτερη απόδειξη πως ο εξωδικαστικός δουλεύει, πες το σε παρακαλώ», λέει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, «ναι δουλεύει, δουλεύει πολύ καλά. Χθες το βράδυ πήρα το σημείωμα και ικανοποιήθηκε» απαντά ο συνταξιούχος, μπερδεύει λίγο τα λόγια του -ίσως αυτό το χτες να ήταν αχρείαστο-  τον σώζει ο συμπρωταγωνιστής του ο πρωθυπουργός που τον ευχαριστεί και αποχωρεί.

Συνταγή που πετυχαίνει δεν αλλάζει

Η λαμπρή σταδιοδρομία του πρωθυπουργού και το επικοινωνιακό του χάρισμα χτίστηκε βήμα-βήμα. Ξεκίνησε με τα «καρδιοχτύπια» στην Κυψέλη το 2018, πριν δηλαδή ο Κυριάκος Μητσοτάκης γίνει πρωθυπουργός. Τότε, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας περπατούσε σε έναν από τους κεντρικούς δρόμους της περιοχής και ξαφνικά συναντήθηκε με μια γυναίκα, η οποία είχε στο καροτσάκι το παιδί της.

Με τις κάμερες να γράφουν o κ. Μητσοτάκης έσπευσε να συνομιλήσει μαζί της και μια έκρηξη θαυμασμού στο πρόσωπό του αποτυπώθηκε στον φακό. Η γυναίκα τον αγκάλιασε και του είπε φωναχτά: «καλέ, τι γκόμενος είσαι εσύ»;

Οι βόλτες στις γειτονιές έγιναν αγαπημένη συνήθεια για τον Κυριάκο Μητσοτάκη με τις εκλογές (2019) να είναι προ των πυλών. Επόμενος σταθμός η Νέα Σμύρνη με τον «γαλάζιο» φακό να καταγράφει κάθε βήμα του προέδρου της Ν.Δ.

Αυτό που «έκλεψε» την παράσταση ήταν η συνάντησή του με μια γυναίκα με ένα μωρό πάλι σε καροτσάκι. «Μια φορά είδα μια κυρία με καρότσι και άρχισε να μου λέει άλλα… Μην μου το πείτε κι εσείς παρακαλώ πολύ», της είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αναφερόμενος στη γυναίκα στην Κυψέλη που του είχε πει το αμίμητο «Τι γκόμενος είσαι!».

Λίγο αργότερα τα ΜΜΕ έγραφαν πως η συγκεκριμένη γυναίκα υπήρξε στέλεχος της Ν.Δ..

Το επικοινωνιακό χάρισμα του Κυριάκου Μητσοτάκη αναδείχθηκε και το 2021 στην επίσκεψή στον Τύρναβο και στα Φάρσαλα (στα εγκαίνια του δημοτικού σχολείου στο Δαμάσι, το οποίο είχε καταστραφεί από τον σεισμό τον Μάρτιο του 2021). Ως πρωθυπουργός πλέον, την ώρα που το αμάξι του διέσχιζε τον κάμπο, ένας καβαλάρης έτρεξε με το άλογό του από το βάθος του χωραφιού φωνάζοντας «να χαιρετήσω τον αρχηγό». Ο άνδρας που συστήθηκε ως «Ντάλτον» είπε πως είχε φίλο τον αείμνηστο Κωνσταντίνο Μητσοτάκη.

Μετά τον σάλο περί «στημένης» συνάντησης η Ν.Δ. απάντησε με διαρροή ότι «ο κ. Μητσοτάκης δεν έχασε ποτέ την επαφή του με τον κόσμο».

Στις αυθόρμητες συναντήσεις που άφησαν εποχή και αυτή τον Σεπτέμβριο του 2022 όταν ο ενθουσιασμός για τον Κ. Μητσοτάκη πέρασε τον Ατλαντικό. Στο πλαίσιο της παρουσίας του στον ΟΗΕ, την ώρα που περπατούσε στη Νέα Υόρκη, με μια κάμερα να τραβάει πλάνα, τον σταμάτησε ένας οδηγός ταξί. «Πού είσαι, ρε μεγάλε; Τι κάνεις εσύ; Από πού είσαι;» ακούγεται να λέει Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο Έλληνας ταξιτζής του αποκρίθηκε ότι κατάγεται από την Τρίπολη και ότι βρίσκεται στις ΗΠΑ τα τελευταία πενήντα χρόνια.

«Έτσι ξεκίνησε το ταξίδι μας στις ΗΠΑ», έγραψε ο πρωθυπουργός αναρτώντας το βίντεο στο instagram.

Ο φιλικός με τις κάμερες Κυριάκος Μητσοτάκης είχε προκαλέσει αίσθηση και με το προεκλογικό βίντεο της Ν.Δ. (Ιανουάριος 2022) εμφανιζόμενος δίπλα σε πρώην άστεγο που επί 1,5 χρόνο ζούσε σε προβλήτα του λιμανιού στον Πειραιά, έχοντας χάσει τα πάντα.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, όπως και άλλοι πολιτικοί, φυσικά έχει να επιδείξει πολλές «αυθόρμητες» selfies αυτό όμως που απογειώνει τον Έλληνα πρωθυπουργό είναι η αυθόρμητη τηλεφωνική παρέμβαση του στο Ράδιο Ζυγός των Τρικάλων η οποία εξελίχθηκε σε μίνι συνέντευξη ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη περιοδεία του στη Λάρισα (2023).

Related posts

Κλείνει για δύο εβδομάδες το 1ο Γυμνάσιο – 1ο Λύκειο Βύρωνα για κατεπείγουσες τεχνικές εργασίες

banks1

Ο Ερντογάν ξεκαθάρισε: Το όραμα των δύο κρατών θα θέσει ο Τατάρ στη Γενεύη – Εμείς θα το στηρίξουμε

banks

Υπουργείο Υγείας: Έφερε ξανά στη Βουλή τη ρύθμιση για την είσοδο ιδιωτών γιατρών στο ΕΣΥ

banks1

Στην έδρα της Πολιτικής Προστασίας αύριο ο Μητσοτάκης – Σύσκεψη για την αντιπυρική περίοδο

banks

Προ των πυλών η αναβάθμιση των εγκαταστάσεων του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας

banks

Δημοσκοπήσεις: Το πολιτικό τοπίο ενόψει των ευρωεκλογών – Οι χαμένοι, οι κερδισμένοι και τα «αγκάθια» για την κυβέρνηση

banks1