16.2 C
Athens
April 28, 2024
Image default
WORLD

Χαμάς: Ψευδή τα δημοσιεύματα για αποκεφαλισμένα παιδιά και κατακρεουργημένες γυναίκες

Η ισλαμιστική παλαιστινιακή οργάνωση Χαμάς αρνήθηκε την Τετάρτη ότι διαπράχθησαν φρικαλεότητες όπως αποκεφαλισμοί παιδιών και επιθέσεις σε γυναίκες κατά τη διάρκεια της μεγάλης κλίμακας επίθεσης που εξαπέλυσε το Σάββατο σκοτώνοντας σχεδόν 1.200 ανθρώπους στο Ισραήλ.

Ο εκπρόσωπος και ανώτερος αξιωματούχος της Χαμάς Izzat al-Rishek με ανακοίνωσή του σήμερα έκανε λόγο για δημοσιεύματα που “διαδίδουν ψέματα για τον παλαιστινιακό λαό μας και την αντίσταση υποστηρίζοντας ότι μέλη της παλαιστινιακής αντίστασης αποκεφάλισαν παιδιά και κατακρεούργησαν γυναίκες, χωρίς στοιχεία που να επιβεβαιώνουν τέτοιους ισχυρισμούς και ψέματα”.

“Καταδικάζουμε σθεναρά τους κατασκευασμένους και αβάσιμους ισχυρισμούς που προωθούνται από τις δυνάμεις κατοχής σε μια προσπάθεια συγκάλυψης των σφαγών, των εγκλημάτων και της γενοκτονίας που διέπραξαν στη Γάζα”, πρόσθεσε ο al-Rishek.

Ο Ταλ Χάινριχ, εκπρόσωπος του ισραηλινού πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου, δήλωσε νωρίτερα την Τετάρτη ότι βρέφη και νήπια βρέθηκαν “αποκεφαλισμένα” στο Κφαρ Άζα στο νότιο Ισραήλ μετά τις επιθέσεις της Χαμάς στο κιμπούτς το Σαββατοκύριακο.

Στο Κφαρ Άζα, όπως δήλωσε ο ισραηλινός στρατός στο CNN η Χαμάς πραγματοποίησε “σφαγή” στην οποία γυναίκες, παιδιά, νήπια και ηλικιωμένοι “σφαγιάστηκαν βάναυσα με τρόπο δράσης τύπου ISIS”.

Λιγότερο από 20 χιλιόμετρα μακριά, το κιμπούτς Μπεερί είναι μία από τις χειρότερα πληγείσες περιοχές, όπου ανασύρθηκαν περισσότερα από 100 σοροί και αυτόπτες μάρτυρες περιέγραψαν σκηνές με τους επιτιθέμενους να πηγαίνουν πόρτα πόρτα, να εισβάλλουν σε σπίτια και να εκτελούν πολίτες.

Επιπλέον, τουλάχιστον 260 πτώματα ανασύρθηκαν στον χώρο του φεστιβάλ Nova, που πραγματοποιήθηκε στο νότιο Ισραήλ.

Related posts

Ρωσία: Ο αντίπαλος του Πούτιν Ναντιέζντιν εύχεται να είναι αναληθείς οι πληροφορίες για τον θάνατο του Νάβάλνι

banks

ΗΠΑ: Χαμηλότερες των εκτιμήσεων οι εργοστασιακές παραγγελίες τον Μάιο

banks

ΗΠΑ: Το Κογκρέσο ενέκρινε τον αμυντικό προϋπολογισμό (NDAA) ύψους 886 δισ. δολαρίων

banks

Κέβιν ΜακΚάρθι: Μπορούμε να πετύχουμε συμφωνία για το χρέος απόψε

banks

Δυσαρέσκεια Σερβίας για την απόφαση του Συμβουλίου της Ευρώπης ένταξης του Κοσόβου στον οργανισμό

banks

Λουκασένκο: Ο Πριγκόζιν έφτασε στη Λευκορωσία

banks