19.3 C
Athens
May 2, 2024
Image default
ECONOMY

Χ. Θεοχάρης στο NaftemporikiTV: Καμία σκέψη για επανεξέταση των φοροαπαλλαγών

Συνέντευξη στο κανάλι της Ναυτεμπορικής και την εκπομπή «Rush Hour» με την Νικόλ Λειβαδάρη, παραχώρησε ο Χάρης Θεοχάρης.

Πιο συγκεκριμένα ο Υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών σχολίασε πως «Ο κ. Στουρνάρας έχει δικαίωμα να κάνει τις προτάσεις του, η Κυβέρνηση έχει συλλογική πολιτική ευθύνη απέναντι στον Ελληνικό λαό και δεν υπάρχει καμία σκέψη ώστε να μιλήσει κανείς για επανεξέταση των φοροαπαλλαγών, αυτό το θέμα μένει εκεί. Το σκέλος των εσόδων είναι υγιές στον προϋπολογισμό, η Κυβέρνηση υλοποιεί το σχέδιο της και έχουμε δρόμο μπροστά μας».

Ο κ. Θεοχάρης, ο οποίος θα δώσει το «παρών» στο Οικονομικό και Επιχειρηματικό Συνέδριο της Ναυτεμπορικής, «Ανα-βαθμίζοντας την Ελλάδα», τόνισε πως «τα κριτήρια είναι υπό εξέταση πάντα, είναι διαρκής διαδικασία. Η κριτική δεν συνοδεύεται από κάποια πρόταση, υπάρχει αδικία σε σχέση με τους φόρους που πληρώνουν οι ελεύθεροι επαγγελματίες σε σχέση με άλλες τάξεις και άλλες κατηγορίες φορολογουμένων, υπάρχει και εσωτερική αδικία ανάμεσα στους ελεύθερους επαγγελματίες. Η ΑΑΔΕ θα απελευθερωθεί από την μικρού επιπέδου φοροδιαφυγή και θα επικεντρωθεί σε αυτούς που πραγματικά πρέπει να ελεγχθούν, εκεί που υπάρχει το μεγάλο αντικείμενο. Δεν μιλάμε για μεγάλες αλλαγές στην φορολογική βάση, γίνεται με ήπιο τρόπο και αποκαθίσταται μέρος της αδικίας που βιώνουμε όλοι μας».

Τέλος ο κ. Θεοχάρης ανέφερε πως «Η μάχη για την φοροδιαφυγή είναι συνεχής, θα είμαστε παρόντες σε αυτή την μάχη και θα επαναξιολογούμε τα μέτρα που παίρνουμε και θα κινηθούμε στην κατεύθυνση της φορολογικής συνείδησης, ζούμε σε μια κοινωνία που δεν έχει καθόλου φορολογική συνείδηση, πρόκειται για συλλογική αποτυχία, οι ελεύθεροι επαγγελματίες είναι οι βασικοί κερδισμένοι από τις μειώσεις που είχαμε την περασμένη τετραετία. Δεν είναι τα πρόστιμα ο σκοπός, λείπουν για την καταπολέμηση της ακρίβειας οι σωστές εμπορικές τακτικές από ορισμένες επιχειρήσεις, έχουμε πάρει αρκετές πρωτοβουλίες, υπάρχουν εταιρείες που θεωρούν ότι έχουν βρει στην χώρα μας ένα Ελ Ντοράντο που μπορούν να χρεώνουν ότι θέλουν χωρίς να λογοδοτούν, αυτό δεν το ανεχόμαστε».

Related posts

Ακρίβεια: Όλα τα προϊόντα που μπήκαν στο «Καλάθι των Νονών» και στο «Καλάθι του Πάσχα»

banks

Έρευνα ΕΤΕ για Ταμείο Ανάκαμψης: Σημαντικό ενδιαφέρον από ΜμΕ αλλά και μεγάλα κενά ενημέρωσης

banks

Αυθαίρετα: «Έρχεται» σύστημα εντοπισμού και κατεδάφισης

banks

ΥΠΟΙΚ: Δίμηνη παράταση στην καταβολή φορολογικών επιβαρύνσεων αλκοολούχων προϊόντων

banks

Υπ. Ανάπτυξης: Πρόστιμο συνολικού ύψους 1,67 εκατ. σε δύο πολυεθνικές

banks

11ο συνέδριο Security Project 2024: Οι διεθνείς τάσεις και οι εγχώριες εξελίξεις στον κλάδο ασφάλειας

banks