25.2 C
Athens
May 19, 2024
Image default
MARKETS

Σοβαρές απώλειες στις ασιατικές αγορές- Αίτηση πτώχευσης από Evergrande

Σοβαρές απώλειες στις ασιατικές αγορές- Αίτηση πτώχευσης από Evergrande

Οι αγορές της Ασίας κινήθηκαν πτωτικά την Παρασκευή (18/8) καθώς οι επενδυτές αξιολογούν τον πληθωρισμό στην Ιαπωνία. Στα αξιοσημείωτα της ημέρας και αίτηση πτώχευσης Evergrande.

Ο βασικός πληθωρισμός της Ιαπωνίας μειώθηκε στο 3,1%, από 3,3% τον Ιούνιο, ενώ ο κινεζικός γίγαντας ακινήτων Evergrande έχει καταθέσει αίτηση πτώχευσης σε δικαστήριο των ΗΠΑ.

Η εταιρεία αναζήτησε προστασία σύμφωνα με το Κεφάλαιο 15 του πτωχευτικού κώδικα των ΗΠΑ, ο οποίος προστατεύει από τους πιστωτές εταιρείες εκτός ΗΠΑ που βρίσκονται υπό αναδιάρθρωση.

Στο πλαίσιο αυτό, ο δείκτης Hang Seng του Χονγκ Κονγκ υποχώρησε κατά 1,74%, ενώ ο δείκτης CSI 300 της ηπειρωτικής χώρας έχασε 0,83%.

Ο Nikkei 225 της Ιαπωνίας διολίσθησε 0,55% για να περιορίσει τις απώλειες τεσσάρων ημερών στις τελευταίες πέντε συνεδριάσεις, ολοκληρώνοντας στις 31.450,76 μονάδες, ενώ ο Topix έκλεισε με πτώση 0,7% στις 2.237,29 μονάδες μετά την απελευθέρωση της ένδειξης για τον πληθωρισμό.

Στην Αυστραλία, ο S&P/ASX 200 σημείωσε οριακή άνοδο και έκλεισε στις 7.148,1. Ο Kospi της Νότιας Κορέας τερμάτισε 0,61% χαμηλότερα στις 2.504,5 μονάδες, σημειώνοντας έκτη συνεχόμενη ημέρα απωλειών και ο Kosdaq έχασε 0,98% για να κλείσει στις 877,32 μονάδες.

  • ΑΣΙΑΣΤΙΚΕΣ ΑΓΟΡΕΣ
  • ΑΣΙΑ
  • Evergrande

    Related posts

    Βήματα ανάκαμψης για τον Dow μετά το τριήμερο σερί απωλειών

    banks

    Σημαντική άνοδος στη Wall Street- Άλμα 2,20% για τον Nasdaq

    banks

    Ώθηση από τα στοιχεία για το ΑΕΠ έλαβαν οι ευρωαγορές

    banks

    Απότομη πτώση του momentum στα χρηματιστήρια «βλέπουν» οι επενδυτικοί οίκοι

    banks

    Πτώση στις ευρωαγορές, στον απόηχο των σταθερών επιτοκίων της BoE

    banks

    Ανάκαμψη στη Wall Street χάρη στις μετοχές τεχνολογίας

    banks