23.7 C
Athens
May 7, 2024
Image default
MARKETS

Βήματα ανάκαμψης για τον Dow μετά το τριήμερο σερί απωλειών

Βήματα ανάκαμψης για τον Dow μετά το τριήμερο σερί απωλειών

Άνοδο σημειώνει στη συνεδρίαση της Πέμπτης (4/4) η Wall Street, με τον Dow να ανακάμπτει από την πτώση των τελευταίων συνεδριάσεων.

Ο βιομηχανικός Dow Jones ενισχύεται κατά 0,32% στις 39.253,60 μονάδες, ο ευρύτερος S&P 500 κερδίζει 0,71% στις 5.248,58 μονάδες και ο τεχνολογικός Nasdaq Composite σημειώνει άνοδο 0,87% στις 16.419,49 μονάδες. 

Οι μετοχές της τεχνολογικής megacap ανακάμπτουν, με την Nvidia να ενισχύεται κατά 0,82% και τη Meta να κερδίζει 3,11%. Η μετοχή της Microsoft σημειώνει άνοδο 1,34%. Η Levi Strauss & Co κερδίζει 17,87%, αφού η εταιρεία ξεπέρασε τις προσδοκίες για το πρώτο τρίμηνο.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν, οι αρχικές αιτήσεις ανεργίας αυξήθηκαν περισσότερο από το αναμενόμενο την περασμένη εβδομάδα, φτάνοντας στο υψηλότερο επίπεδο από τα τέλη Ιανουαρίου. Πρόσθετα στοιχεία που δημοσίευσε το υπουργείο Εμπορίου αντανακλούν αύξηση του εμπορικού ελλείμματος στα 68,9 δισ. δολάρια τον Φεβρουάριο, ελαφρώς υψηλότερα από την εκτίμηση του Dow Jones.

Οι φόβοι των επενδυτών ότι η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ μπορεί να διατηρήσει τα επιτόκια υψηλότερα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα επιβάρυναν τις μετοχές αυτή την εβδομάδα.

Κατά τη συνεδρίαση της Τετάρτης, ο Dow υποχώρησε κατά 0,1% και σημείωσε τριήμερο αρνητικό σερί. Εν τω μεταξύ, ο S&P 500 και ο Nasdaq Composite σημείωσαν άνοδο μόλις 0,1% και 0,2%, αντίστοιχα.

Ο πρόεδρος της Fed Τζερόμ Πάουελ,την Τετάρτη, υποστήριξε ότι, ενώ υπάρχει ακόμη περιθώριο για μειώσεις των επιτοκίων φέτος, οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής θα χρειαστούν περισσότερες αποδείξεις ότι ο πληθωρισμός κινείται προς τον στόχο του 2%. Ως αποτέλεσμα, η Wall Street προσάρμοσε τις προσδοκίες της για μειώσεις των επιτοκίων. Τα στοιχεία των προθεσμιακών συμβολαίων της Fed υποδηλώνουν πιθανότητα 58,5% για μείωση των επιτοκίων στη συνεδρίαση της Fed τον Ιούνιο, από περίπου 70% την περασμένη εβδομάδα, σύμφωνα με το εργαλείο FedWatch Tool της CME.

«Δεν νομίζω ότι η Fed έχει πραγματικά λόγο να μειώσει τα επιτόκια. Η οικονομία είναι τόσο ισχυρή και δεν έχουμε ακόμη νικήσει τον πληθωρισμό», δήλωσε ο Larry Tentarelli της Blue Chip Daily Trend Report. Πιστεύει επίσης ότι η αγορά μετοχών εμφανίζει σημάδια μιας «ανοδικής περιστροφής» ή μιας διαφοροποίησης της ανάπτυξης πέρα από τα τεχνολογικά ονόματα των megacap, που έχουν τροφοδοτήσει το ράλι της αγοράς από το περασμένο φθινόπωρο. 

Την Παρασκευή αναμένεται η ανακοίνωση των στοιχείων της απασχόλησης για μη αγροτικές εργασίες.

#Wall_Street #nyse #Άνοδος #ανάκαμψη

Related posts

Διάλειμμα από τα κέρδη στη Wall Street- «Έλαμψε» το ecommerce

banks

Κέρδη και στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια με ώθηση από τις ΗΠΑ

banks

Η χειρότερη εβδομάδα από τον Μάρτιο για τον Dow Jones

banks

Wall Street: Μικρές «αναλαμπές» στο κλείσιμο μιας «κόκκινης» εβδομάδας

banks

Συνεχίζεται το ράλι στη Wall Street – 7η εβδομάδα κερδών

banks

To λουκέτο στην Silicon Valley Bank τρόμαξε την Wall Street

banks