25.4 C
Athens
May 8, 2024
Image default
MARKETS

Κέρδη στις ασιατικές αγορές, με το βλέμμα στις ΗΠΑ

Κέρδη στις ασιατικές αγορές, με το βλέμμα στις ΗΠΑ

Στα «πράσινα» έκλεισαν τη συνεδρίαση της Πέμπτης (12/10) οι κυριότεροι δείκτες στα χρηματιστήρια Ασίας και Ωκεανίας, με το Χονγκ Κονγκ να ηγείται των κερδών και τους επενδυτές να έχουν στραμμένο το βλέμμα τους και στις ΗΠΑ.

Οι επενδυτές περιμένουν τα νεότερα στοιχεία για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ, τα οποία θα επηρεάσουν και την απόφαση της Federal Reserve για τα επιτόκια στη συνεδρίαση πολιτικής της που αρχίζει στις 31 Οκτωβρίου.

Ο Kospi της Νότιας Κορέας διατηρήθηκε κοντά στα υψηλά δύο εβδομάδων, αλλά ο… ηγέτης της περιοχής ήταν ο Hang Seng του Χονγκ Κονγκ που σημείωσε άνοδο κοντά στο 2%, ενισχυμένος από τις χρηματοοικονομικές μετοχές.

Οι αξιωματούχοι της Federal Reserve στη συνεδρίασή τους τον Σεπτέμβριο διαφώνησαν σχετικά με την ανάγκη για μεγαλύτερη αυστηροποίηση της πολιτικής, αλλά ανέφεραν ότι τα επιτόκια θα πρέπει να παραμείνουν υψηλά μέχρι να πειστούν ότι ο πληθωρισμός επιστρέφει στο 2%.

Μια ακόμη αύξηση θα ήταν πιθανή, έδειξαν τα πρακτικά που δημοσιεύθηκαν την Τετάρτη.

«Η πλειονότητα των συμμετεχόντων έκρινε ότι μια ακόμη αύξηση των επιτοκίων σε μια μελλοντική συνεδρίαση θα ήταν πιθανότατα κατάλληλη, ενώ ορισμένοι έκριναν ότι δεν θα δικαιολογούνταν περαιτέρω αυξήσεις», αναφέρεται μεταξύ άλλων στα πρακτικά.

Στο πλαίσιο αυτό, ο ιαπωνικός Nikkei ενισχύθηκε 1,72%, κλείνοντας στις 32.488,50 μονάδες, ενώ ο Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ κέρδισε 1,75% στις 18.264 μονάδες.

Στην ηπειρωτική Κίνα, ο δείκτης Shanghai Composite κατέγραψε άνοδο 0,94% στις 3.107,90 μονάδες, με τον Shenzhen Component να κινείται ανοδικά 0,77% στις 10.162,34 μονάδες.

Ο Taiwan Weighted ανέβηκε 0,92% και έκλεισε στις 16.672,03 μονάδες, ενώ ο Kospi κατέγραψε άνοδο 1,21% στις 2.479,82 μονάδες.

Ο S&P/ASX 200 στην Αυστραλία έκλεισε στις 7.091 μονάδες, κερδίζοντας 0,04%.

  • Nikkei
  • Kospi
  • ασιατικές αγορές
  • ΑΣΙΑ
  • Ωκεανία
  • Αυστραλία
  • ιαπωνία

    Related posts

    Τραπεζικό sell off στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

    banks

    Απτόητος ο Nikkei παρά το αρνητικό κλίμα στις ασιατικές αγορές

    banks

    Ανοδική κίνηση για τις ευρωπαϊκές μετοχές

    banks

    Χρηματιστήρια: Κέρδη σε Ευρώπη-Ασία με ώθηση από τη Wall Street

    banks

    Συγκρατημένη άνοδος για τις ευρωαγορές

    banks

    Ρουμπινί: Έρχεται νέα πτώση στα χρηματιστήρια εάν αποδυναμωθεί η οικονομία

    banks