17.2 C
Athens
May 18, 2024
Image default
MARKETS

Ρουμπινί: Έρχεται νέα πτώση στα χρηματιστήρια εάν αποδυναμωθεί η οικονομία

Ρουμπινί: Έρχεται νέα πτώση στα χρηματιστήρια εάν αποδυναμωθεί η οικονομία

Νέο «καμπανάκι» χτυπάει ο οικονομολόγος Νουριέλ Ρουμπινί για τις αγορές, καθώς προειδοποιεί ότι τα χρηματιστήρια μπορεί να σημειώσουν πτώση έως και 10% το β΄εξάμηνο του 2023.

 

«Μια διόρθωση της τάξης του 10% δεν είναι εντελώς απίθανη εάν η παγκόσμια οικονομία αρχίσει να αποδυναμώνεται» και ο υψηλός πληθωρισμός επιμένει στην Ευρώπη, τις ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο, δήλωσε ο Ρουμπινί, μιλώντας στο Bloomberg.

«Έάν η παγκόσμια οικονομία πρόκειται να αποδυναμωθεί, εάν εξακολουθεί να υπάρχει σημαντική πιθανότητα για μια ανώμαλη προσγείωση, πιθανότατα το ράλι των αγορών να είναι σήμερα υπερβολικό και ίσως αυτό να οδηγήσει σε διόρθωση το δεύτερο εξάμηνο του έτους», τόνισε.

Συνεχίζοντας, τις προβλέψεις του για την παγκόσμια οικονομία, ο οικονομολόγος τόνισε ότι «σε σύγκριση με πριν από έξι μήνες, όπου υπήρχε σοβαρός κίνδυνος μιας πραγματικής απότομης προσγείωσης για την παγκόσμια οικονομία, αυτοί οι κίνδυνοι είναι μειωμένοι αυτή τη στιγμή. Αυτά είναι τα καλά νέα».

«Αλλά νομίζω ότι υπάρχει ακόμα μια ανοιχτή συζήτηση για το αν η παγκόσμια οικονομία θα επιτύχει μια ήπια προσγείωση ή μια ανώμαλη προσγείωση».

  • ΝΟΥΡΙΕΛ ΡΟΥΜΠΙΝΙ
  • Αγορές
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ

    Related posts

    Χριστουγεννιάτικο κερδοφόρο «σβήσιμο» στις ευρωαγορές

    banks

    Μπήκε τέλος στο τριήμερο πτωτικό σερί των ευρωαγορών

    banks

    Τα επιτόκια… πληγώνουν τις ασιατικές αγορές- «Βουτιά» στο Χονγκ Κονγκ

    banks

    Απώλειες στις ασιατικές αγορές με… ηγέτη το Χονγκ Κονγκ

    banks

    Τέταρτη σερί άνοδος στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

    banks

    Πτωτικά οι ασιατικές αγορές

    banks