21.9 C
Athens
May 9, 2024
Image default
WORLD

“Άλμα” άνω του 35% για τη MorphoSys, μετά τις αναφορές για πιθανή εξαγορά από τη Novartis

“Άλμα” άνω του 35% σημειώνει η μετοχή της φαρμακευτικής εταιρείας MorphoSys, μετά τις αναφορές ότι η Novartis βρίσκεται σε προχωρημένες συνομιλίες για την εξαγορά της εταιρείας.

Ειδικότερα, η άνοδος της μετοχής της MorphoSys έφτασε έως και το 37,38%, στο  υψηλότερο επίπεδο των δύο και πλέον ετών, μετά από σχετικό δημοσίευμα του πρακτορείου Reuters. Ειδικότερα, το πρακτορείο ανέφερε ότι η Novartis βρίσκεται σε καλύτερη θέση από την Incyte Corp. η οποία έχει επίσης δείξει ενδιαφέρον για την εξαγορά.

Σημειώνεται ότι η Novartis βγαίνει από μια αναδιάρθρωση υπό τον διευθύνοντα σύμβουλο Vas Narasimhan, ο οποίος μείωσε τις θέσεις εργασίας ενώ αποσχίστηκαν μονάδες για να επικεντρωθεί η εταιρεία πιο στοχευμένα σε συγκεκριμένες ασθένειες με υψηλή δυναμική ανάπτυξης. Η ελβετική εταιρεία διατηρεί το βλέμμα της στραμμένο σε στόχους εξαγορών ύψους 5 δισ. δολαρίων ή χαμηλότερα, δήλωσε ο Narasimhan στο Bloomberg την περασμένη εβδομάδα.

Συμπεριλαμβανομένης της σημερινής ανόδου της μετοχής, η MorphoSys έχει κεφαλαιοποίηση άνω των 2 δισ. ευρώ (2,1 δισ. δολάρια).

Η μετοχή της Novartis από τη μεριά της “άγγιξε” άνοδο έως και 0,7%.

Related posts

Kimberly-Clark: Έχασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών τα τριμηνιαία αποτελέσματα

banks

Ρωσία: Καταρρίψαμε 42 drones της Ουκρανίας στην Κριμαία και πύραυλο στην Καλούγκα

banks

Ο Μακρόν “αρνείται να μπει στην λογική των μπλοκ”

banks

Ισραήλ: Ο στρατός εκτιμά πως “η πλειονότητα των ομήρων είναι ζωντανοί”

banks

Ουκρανία: Το Πολεμικό Ναυτικό ανακοινώνει ανθρωπιστικό διάδρομο στη Μαύρη Θάλασσα – Λέει πως η η ρωσική απειλή παραμένει

banks

Αίτηση πτώχευσης από τον “τραμπικό” Ρούντι Τζουλιάνι, αφού καταδικάστηκε να πληρώσει $148 εκατ. για δυσφήμηση

banks