17.2 C
Athens
May 2, 2024
Image default
MARKETS

Άνοδος στις Ευρωαγορές εν μέσω αυξανόμενης αισιοδοξίας για τα επιτόκια

Άνοδος στις Ευρωαγορές εν μέσω αυξανόμενης αισιοδοξίας για τα επιτόκια

Υψηλότερα έκλεισαν τα κυριότερα χρηματιστήρια της Ευρώπης την Πέμπτη (18/4), καθώς συνεχίζονται οι εικασίες πως η πρώτη μείωση των επιτοκίων από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα πλησιάζει.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 σημείωσε άνοδο 0,32% στις 500,10 μονάδες, με τους κλαδικούς δείκτες να κλείνουν με μικτά πρόσημα. Οι τράπεζες ήταν οδηγός των κερδών, με άνοδο 1,6%, ενώ οι μετοχές πετρελαίου και φυσικού αερίου σημείωσαν πτώση 1,46%, μετά την απότομη πτώση των τιμών του πετρελαίου την Τετάρτη. Οι τεχνολογικές μετοχές διαπραγματεύθηκαν σταθερά στο κόκκινο.

Στους μεγάλους ευρωπαϊκούς δείκτες, ο γερμανικός DAX ενισχύθηκε κατά 0,45% στις 17.850,81 μονάδες, ο βρετανικός FTSE 100 κέρδισε 0,37% στις 7.877,05 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 κατέγραψε άνοδο 0,52% στις 8.023,26 μονάδες. Στην περιφέρεια, ο ιταλικός FTSE MIB έκλεισε 0,74% υψηλότερα, στις 33.881,50 μονάδες, ο ισπανικός IBEX 35 έκανε άλμα 1,23% στις 10.765,00 μονάδες και ο πορτογαλικός PSI ενισχύθηκε κατά 1,50% στις 6.327,70 μονάδες.

Οι μετοχές των αεροπορικών εταιρειών ενισχύθηκαν, καθώς οι τιμές του πετρελαίου υποχώρησαν. H easyJet ανακοίνωσε αποτελέσματα άνω των προσδοκιών και έκλεισε 2,28% υψηλότερα. Η Lufthansa κατέγραψε κέρδη 5,62%.

Η ελβετική ABB, εν τω μεταξύ, σημείωσε άνοδο 6,26% χάρη στα λειτουργικά της κέρδη, τα οποία ξεπέρασαν τις προσδοκίες.

Την Πέμπτη, ο Φρανσουά Βιλερουά ντε Γκαλό, ένας εκ των υπευθύνων χάραξης πολιτικής της ΕΚΤ δήλωσε στο CNBC ότι η κεντρική τράπεζα θα πρέπει να μειώσει τα επιτόκια τον Ιούνιο, ώστε να αποφύγει το να μείνει πίσω από την καμπύλη του πληθωρισμού. «Το ερώτημα είναι το επόμενο Διοικητικό Συμβούλιο, που θα γίνει στις αρχές Ιουνίου…εδώ, εκτός απροόπτου, θα πρέπει να μειώσουμε τα επιτόκια, καθώς είμαστε πλέον αρκετά αισιόδοξοι και όλο και περισσότερο σίγουροι για την καθοδική πορεία του πληθωρισμόυ στην ευρωζώνη», είπε χαρακτηριστικά ο Γάλλος τραπεζίτης. 

#ΕΥΡΩΑΓΟΡΕΣ #ευρωπαϊκά_χρηματιστήρια_ #Άνοδος #αισιοδοξία #επιτόκια #πληθωρισμός

Related posts

Παραμένει αρνητικό το κλίμα στις ασιατικές αγορές- Βάρος στα μάκρο

banks

Ράλι στη Wall με σινιάλο από τον πληθωρισμό

banks

Υποχωρούν οι ευρωαγορές στο άνοιγμα- Το βλέμμα στα μάκρο

banks

Θετικό κλίμα στο άνοιγμα των ευρωαγορών- Περιμένοντας τον πληθωρισμό

banks

Η καλύτερη εβδομάδα από τα τέλη Μαρτίου για τις ευρωαγορές

banks

Επιφυλακτικότητα ενόψει μάκρο στο άνοιγμα των ευρωαγορών

banks