23.2 C
Athens
April 28, 2024
Image default
ECONOMY

Αδ. Γεωργιάδης σε Naftemporiki TV: «Παράλογο ελεύθερος επαγγελματίας επι 15 χρόνια, να λέει ότι δεν βγάζει τον βασικό »

«Το φορολογικό νομοσχέδιο για τους ελεύθερους επαγγελματίες δεν λέει κάτι υπερβολικό» ανέφερε ο υπουργός Εργασίας Άδωνις Γεωργιάδης σε συνέντευξή του στο κανάλι της Ναυτεμπορικής και την εκπομπή «ΟΝ POLITICS», αναφερόμενος στις αντιδράσεις που προκλήθηκαν. Προς επίρρωση ο υπουργός ανέφερε πως «είναι παράλογο να ισχυρίζεται κάποιος αλήθεια ότι κάνει μια δουλειά δεκαπέντε χρόνια και δεν βγάζει τον βασικό μισθό»

«Διαφορετικά, καλύτερα να πάει να εργαστεί ιδιωτικός υπάλληλος και να παίρνει έναν καλό μισθό» σχολίασε.

Δέχθηκε πάντως πως την μόνη αντίδραση που θεωρεί “δόκιμη” είναι ότι δεν  είχε προαναγγελθεί προεκλογικά η πρόθεση της κυβέρνησης να νομοθετήσει αυτά τα μέτρα

Για τα πρόστιμα στις πολυεθνικές ο  κ. Γεωργιάδης ανέφερε πως «μπαίνουν καλώς και θα αποδώσουν γιατί οι εταιρείες είναι υποχρεωμένες να συμμορφωθούν, εάν δεν συμμορφωθούν, θα πληρώσουν και άλλα πρόστιμα, ο κ. Σκρέκας θα τα καταφέρει».

Τέλος ο υπουργός  τόνισε πως «Γίνεται μια προσπάθεια να βάλουμε κανόνες στα ταμεία επαγγελματικής ασφάλισης, να διευκολύνουμε την ίδρυση τους και να θέσουμε κίνητρα για την παραμονή σε αυτά, θα νομοθετήσουμε μέχρι αρχές Δεκεμβρίου, θα υπάρχει μια σειρά ρυθμίσεων σε αυτό το νομοσχέδιο. Συλλογική μας επιτυχία είναι η μείωση της ανεργίας, η Ελλάδα έχει το χαμηλότερο ποσοστό ανεργίας εδώ και χρόνια».

Στην επισήμανση πως υπάρχουν 300.000 λιγότεροι εργαζόμενοι,στην αγορά, δήλωσε πως η ανεργία υπολογίζονται επί του  εργατικού δυναμικού.

Related posts

ΠΕΜ: Καλεί αγρότες και κτηνοτρόφους στις απεργιακές συγκεντρώσεις της 26ης Νοεμβρίου

banks

ΔΥΠΑ: 12η Ημέρα Καριέρας στη Θεσσαλονίκη στις 10/12 – 70 επιχειρήσεις με πάνω από 800 θέσεις

banks

Έρχεται εντυπωσιακό… reset της αγοράς ακινήτων στην Θεσσαλονίκη

banks

Αυξημένη αποζημίωση ειδικού σκοπού: Παράταση προθεσμίας έως 4 Ιουνίου για την υποβολή αιτήσεων

banks

Ταμείο Ανάκαμψης: Η Ελλάδα βάζει πλώρη για 6,9 δισ. ευρώ το 2024

banks

ΤτΕ : Στο 30% του επταμήνου 2019 φέτος η τουριστική κίνηση

banks