22.2 C
Athens
May 2, 2024
Image default
WORLD

Αιχμές Μπάιντεν για Νετανιάχου: Έχω ζητήσει τριήμερη ανθρωπιστική παύση, αργεί περισσότερο απ’ όσο νόμιζα

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι έχει ζητήσει τριήμερη ανθρωπιστική παύση της ισραηλινής στρατιωτικής δραστηριότητας στη Γάζα και μια παύση μεγαλύτερη από αυτήν προκειμένου να ελευθερωθούν οι όμηροι που κρατούνται από τη Χαμάς.

Σε ερώτηση για το εάν έχει δυσαρεστηθεί με τον πρωθυπουργό του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου, ο οποίος δεν έχει αποδεχθεί ακόμη το σχετικό αίτημα, ο κ. Μπάιντεν απάντησε: “Έχει πάρει περισσότερο χρόνο απ’ όσο νόμιζα”.

Biden criticizes Israeli Prime Minister Benjamin Netanyahu’s response to the Hamas terrorist attacks: “He’s taken a little longer than I hoped [to agree to a ‘pause’]” pic.twitter.com/SrgoMtbrvg

— RNC Research (@RNCResearch) November 9, 2023

Ο κ. Μπάιντεν δήλωσε επίσης ότι Ηνωμένες Πολιτείες θα πλήξουν ξανά εάν χρειαστεί στόχους που συνδέονται με τους Φρουρούς της Ισλαμικής Επανάστασης του Ιράν, το επίλεκτο σώμα των ιρανικών ενόπλων δυνάμεων και οργανώσεις που συνδέονται με αυτό, μετά το πλήγμα του αμερικανικού στρατού σε κτίριο στη Συρία, και έπειτα από το κύμα επιθέσεων εναντίον στρατευμάτων των ΗΠΑ και του συνασπισμού κατά των τζιχαντιστών στη Συρία και στο Ιράκ.

Ο Αμερικανός πρόεδρος έκρινε επίσης ότι δεν υπάρχει “καμιά πιθανότητα” εκεχειρίας στη Γάζα. Όταν ρωτήθηκε εάν πιστεύει ότι υπάρχουν πιθανότητες για κατάπαυση του πυρός, ο Δημοκρατικός πρόεδρος, ο οποίος έως τώρα αντιτίθεται σε αυτή την εκδοχή, δήλωσε: “Καμιά, καμιά πιθανότητα”.

Related posts

Σούνακ: Είμαι βέβαιος ότι ο βασιλιάς θα επιστρέψει εν πλήρη δυνάμει

banks

Ο ηγέτης της αμερικανικής Γερουσίας μεταβαίνει μαζί με διακομματική ομάδα Αμερικανών εκλεγμένων αξιωματούχων στο Ισραήλ

banks

ΗΠΑ-Βιετνάμ: Η Ουάσινγκτον αναμένει την αναβάθμιση των σχέσεών της με το Ανόι

banks

Επίτροπος Γεωργίας ΕΕ: Μπορούμε να εξάγουμε όλα τα ουκρανικά αγροτικά προϊόντα μέσω των “διαδρόμων αλληλεγγύης”

banks

Το ινδικό Πολεμικό Ναυτικό διέσωσε ιρανικό αλιευτικό που είχαν καταλάβει Σομαλοί πειρατές

banks

Ο Μπάιντεν θα συναντηθεί την επόμενη εβδομάδα με τους ηγέτες του Ισραήλ, της Βραζιλίας και άλλων χωρών

banks