22.2 C
Athens
May 2, 2024
Image default
ECONOMY

Αλλάζουν οι ημερομηνίες καταβολής των συντάξεων

Αλλάζουν από τον Οκτώβριο οι ημερομηνίες πληρωμής των συντάξεων, καθώς θα εκλείπουν στο εξής οι περιορισμοί που είχαν τεθεί σε εφαρμογή την τελευταία τριετία, λόγω Covid-19.

Έτσι, θα υπάρχουν δύο ημερομηνίες καταβολής των μηνιαίων συντάξεων, όπως έχει ορίσει ο ΕΦΚΑ. Για τους μισθωτούς έχει επιλεχθεί η προτελευταία εργάσιμη ημέρα του προηγούμενου μήνα. Για τους μη μισθωτούς, η πληρωμή θα πραγματοποιείται την τέταρτη τελευταία εργάσιμη ημέρα του προηγούμενου μήνα, αντίστοιχα.

Ήδη για τον Οκτώβριο η συγκεκριμένη κατηγοριοποίηση καταβολής των συντάξεων έχει ξεκινήσει. Την περασμένη Τρίτη, 26 Σεπτεμβρίου, έλαβαν τις κύριες και τις επικουρικές
συντάξεις τους, για τον μήνα Οκτώβριο, οι συνταξιούχοι – πρώην μη μισθωτοί
ασφαλισμένοι. Σήμερα, Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου, έχει προγραμματιστεί να καταβληθούν οι κύριες και οι επικουρικές συντάξεις για τους συνταξιούχους – πρώην μισθωτούς του φορέα.

Αναλογικά και για να συνηθίσουν τα 2,5 εκατ. των συνταξιούχων την καινούργια διαδικασία, δόθηκαν στη δημοσιότητα και οι αντίστοιχες ημερομηνίες που θα δοθούν οι συντάξεις έως το τέλος του έτους, δηλαδή για το δίμηνο Νοεμβρίου – Δεκεμβρίου. Πιο συγκεκριμένα:

  • Οι πληρωμές των κύριων και των επικουρικών συντάξεων του ΕΦΚΑ για το μήνα Νοέμβριο θα διενεργηθούν για τους συνταξιούχους – πρώην μη μισθωτούς στις 26/10/2023, ημέρα Πέμπτη και για τους συνταξιούχους – πρώην μισθωτούς στις 30/10/2023, ημέρα Δευτέρα.
  • Οι πληρωμές των κύριων και των επικουρικών συντάξεων του ΕΦΚΑ για το μήνα
    Δεκέμβριο, θα πραγματοποιηθούν για τους συνταξιούχους – πρώην μη μισθωτούς στις 27/11/2023, ημέρα Δευτέρα, για τους συνταξιούχους – πρώην μισθωτούς στις 29/11/2023, ημέρα Τετάρτη.

Related posts

Στο μικροσκόπιο η φορολόγηση ενός εκατ. αυτοαπασχολούμενων

banks

Τα 12 SOS στον υπολογισμό των φόρων για τo 2022

banks

ΓΣΕΕ: Κατώτερη των προσδοκιών και των αναγκών των εργαζομένων η αύξηση του κατώτατου μισθού

banks

Night Photography: Μια διεθνής έκθεση φωτογραφίας καταγράφει την μαγεία της νύχτας

banks

Πολυτεχνείο: Οι τρεις ημέρες της εξέγερσης σε τρία «κλικ» του Αριστοτέλη Σαρρηκώστα

banks

Πλαφόν στο μικτό περιθώριο κέρδους: Έλεγχοι σε 5.000 κωδικούς προϊόντων

banks