16.6 C
Athens
May 2, 2024
Image default
ECONOMY

Αλ. Πατέλης στο NaftemporikiTV: προτεραιότητα της Κυβέρνησης είναι η μείωση της φορολογίας

Συνέντευξη στο κανάλι της Ναυτεμπορικής και την εκπομπή «Rush Hour» με την Νικόλ Λειβαδάρη, παραχώρησε ο Αλέξης Πατέλης.

Πιο συγκεκριμένα ο Οικονομικός Σύμβουλος του Πρωθυπουργού σχολίασε πως «Θέλουμε να έχουμε ένα Κράτος Πρόνοιας και κάπως πρέπει να χρηματοδοτηθεί, οι έμμεσοι φόροι στην Ελλάδα είναι υψηλότεροι όχι μόνο γιατί οι άμεσοι είναι χαμηλότεροι αλλά και για άλλους λόγους, έχουν μειωθεί αισθητά οι έμμεσοι φόροι ωστόσο. Το φορολογικό νομοσχέδιο δεν φέρνει κάποια μεγάλη αλλαγή, η Κυβέρνηση προεκλογικά δήλωσε ότι η καταπολέμηση της φοροδιαφυγής θα είναι από τις βασικές της προτεραιότητες και ακριβώς αυτό έχει συμβεί, επίσης δήλωσε πως θα καταργηθεί το τέλος επιτηδεύματος το οποίο επίσης συμβαίνει, οι παραμετροποιήσεις όλων αυτών είναι η δουλειά μιας Κυβέρνησης».

Ο κ. Πατέλης τόνισε πως «Πρόκειται για μια αλλαγή προς την σωστή κατεύθυνση, θα μπορεί κάποιος που δεν έχει τέτοιο επεισόδιο να το αποδείξει, το τεκμήριο θα είναι μαχητό, παράλληλα καταργείται το τέλος επιτηδεύματος. Ένα φορολογικό σύστημα πρέπει να είναι δίκαιο , προτεραιότητα της Κυβέρνησης είναι η μείωση της φορολογίας, αυτό έγινε και θα συνεχίσει να γίνεται. Η υποχρεωτική χρήση της πλατφόρμας my-data θα επιτρέψει να γίνονται πιο γρήγορα οι διασταυρώσεις».

Τέλος ο κ. Πατέλης ανέφερε πως «Από το Υπουργείο Ανάπτυξης επιβλήθηκαν ήδη μεγάλα πρόστιμα, η Κυβέρνηση θα κάνει τα πάντα για να πατάξει τα φαινόμενα αισχροκέρδειας, θα υπάρξει παράλληλα και νέα ηγεσία στην Επιτροπή Ανταγωνισμού η οποία θα βοηθήσει στις προσπάθειες της Κυβέρνησης, πρόκειται για μια Ανεξάρτητη Αρχή και δεν μπορεί η Κυβέρνηση να την κρίνει, ωστόσο οι πολίτες μπορούν να κρίνουν, υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορεί να κάνει κανείς όταν παρατηρεί φαινόμενα ολιγοπωλίου και αυτή είναι η δουλειά της Επιτροπής Ανταγωνισμού. Θα συνεχίζονται να επιβάλλονται πρόστιμα μέχρι να διορθωθεί η κατάσταση».

Related posts

Ρεύμα: Τι προτείνουν οι πάροχοι για τα τιμολόγια από την 1η Οκτωβρίου

banks

Βιομηχανία: Διψήφια μείωση στις τιμές εισαγωγών τον Οκτώβριο

banks

Η πρώτη έρευνα στην Ελλάδα για τις επιπτώσεις της πανδημίας στον Συνεδριακό Τουρισμό

banks

Πώς κινείται η αγορά ενόψει Πάσχα

banks

Public-MediaMarkt: Μεταγραφή από …Amazon ο νέος πρόεδρος του ΔΣ

banks

ΑΑΔΕ: Επτά λουκέτα για φοροδιαφυγή στη Μύκονο

banks