17.2 C
Athens
May 7, 2024
Image default
ECONOMY

Ανέβασε στροφές η βιομηχανική παραγωγή τον Νοέμβριο – Ο κλάδος με τη μεγαλύτερη άνοδο

Σε θετική τροχιά κινήθηκε η εγχώρια βιομηχανική παραγωγή τον Νοέμβριο. Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα η Ελληνική Στατιστική Αρχή, ο Γενικός Δείκτης Βιομηχανικής Παραγωγής του Νοεμβρίου του 2023, παρουσίασε αύξηση 3,1% σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Νοεμβρίου του 2022, έναντι μείωσης 0,9% που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση του έτους 2022 με το 2021.

Σε επίπεδο 11μηνου, ο μέσος Γενικός Δείκτης Βιομηχανικής Παραγωγής της περιόδου Ιανουαρίου – Νοεμβρίου 2023, κατέγραψε άνοδο 2% σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη της περιόδου Ιανουαρίου – Νοεμβρίου 2022.

Σε μηνιαία βάση ωστόσο καταγράφηκε πτώση, με τον εποχικά διορθωμένο Γενικό Δείκτη Βιομηχανικής Παραγωγής του Νοεμβρίου 2023, να σημειώνει μείωση 4,1%, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Οκτωβρίου 2023.

Όπως προκύπτει από τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, ο δείκτης του κλάδου άλλων μεταποιητικών δραστηριοτήτων σημείωσε τη μεγαλύτερη ποσοστιαία μείωση, ενώ ο δείκτης του κλάδου κατασκευής ηλεκτρονικών υπολογιστών, ηλεκτρονικών και οπτικών προϊόντων σημείωσε τη μεγαλύτερη ποσοστιαία αύξηση τον Νοέμβριο του 2023 σε σχέση με τον Οκτώβριο του ίδιου έτους.

Πηγή: ΕΛΣΤΑΤ

Κατά τη σύγκριση των δεικτών του Νοεμβρίου 2023 με τους αντίστοιχους δείκτες του Νοεμβρίου 2022, προκύπτει ότι η μεγαλύτερη ποσοστιαία αύξηση καταγράφηκε στον κλάδο κατασκευής μηχανοκίνητων οχημάτων, ρυμουλκούμενων και ημιρυμουλκούμενων οχημάτων, ενώ η μεγαλύτερη ποσοστιαία μείωση καταγράφηκε στον κλάδο κατασκευής λοιπού εξοπλισμού μεταφορών.

-

Related posts

Ευρωπαϊκή Επιτροπή: Προσκλητήριο στην ανοιχτή συζήτηση για την εργασία και τη μάθηση της ελληνικής νεολαίας

banks

Ο μέσος Ελληνας κατά τον ΟΟΣΑ: Βγάζει 14.400 ευρώ το χρόνο, μένει σε μικρό σπίτι, είναι… μορφωμένος αμόρφωτος

banks

Ο πληθωρισμός των δύο ταχυτήτων και τα σχέδια για καλάθι νοικοκυριού και market pass

banks

Βιομηχανία: Εκτινάχθηκαν οι τιμές παραγωγού τον Οκτώβριο 

banks

Χρ. Σταϊκούρας: Είμαστε έτοιμοι να συνδράμουμε τους ασφαλισμένους για το κόστος εμβολίου για τον κορωνοϊό

banks

ΥΠΟΙΚ: Η αύξηση των δαπανών Υγείας σε αριθμούς

banks