19.3 C
Athens
April 28, 2024
Image default
MARKETS

Ανοδικά οι ευρωαγορές εν αναμονή της ΕΚΤ

Ανοδικά οι ευρωαγορές εν αναμονή της ΕΚΤ

Ανοδικά κινούνται στο άνοιγμα της συνεδρίασης σήμερα (27/7) οι κυριότεροι δείκτες στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, μετά την αύξηση των επιτοκίων από τη Fed και εν αναμονή των αποφάσεων της ΕΚΤ.

Πιο συγκεκριμένα, στο άνοιγμα της συνεδρίασης την Πέμπτη (27/7) ο γερμανικός δείκτης DAX κερδίζει 0,44% στις 16.202,95 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 ανεβαίνει 0,94% στις 7.383,80 μονάδες και ο ισπανικός IBEX 35 κινείται υψηλότερα κατά 0,30% στις 9.630,09 μονάδες. 

Ο βρετανικός FTSE 100 σημειώνει μικρή άνοδο 0,23% στις 7.692,48 μονάδες και ο ιταλικός FTSE MIB  κερδίζει 0,66 % στις 29.170 μονάδες.

Οι ευρωπαϊκοί δείκτες έλαβαν ώθηση από τις χθεσινές αποφάσεις της Fed, η οποία προχώρησε σε μια αύξηση των επιτοκίων κατά 25 μονάδες βάσης. Μάλιστα, ο επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ, Τζερόμ Πάουελ, σημείωσε ότι η κεντρική τράπεζα θα μπορούσε να αυξήσει ξανά τα επιτόκια ή να τα διατηρήσει σταθερά τον Σεπτέμβριο, ανάλογα με τα νέα οικονομικά στοιχεία».

«Θα έλεγα ότι είναι σίγουρα πιθανό να αυξήσουμε [τα επιτόκια] ξανά στη συνάντηση του Σεπτεμβρίου, εάν τα δεδομένα το δικαιολογούν», είπε αλλά πρόσθεσε: «Και θα έλεγα επίσης ότι είναι πιθανό να επιλέξουμε να παραμείνουμε σταθεροί. Και θα κάνουμε προσεκτικές εκτιμήσεις, όπως είπα, συνάντηση ανά συνάντηση».

Σήμερα, στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος θα βρεθεί η ΕΚΤ, που αναμένεται να αυξήσει τα επιτόκια της κατά 25 μονάδες βάσης, πραγματοποιώντας την ένατη διαδοχική αύξηση των επιτοκίων της από το καλοκαίρι του 2022.

Στα επιχειρηματικά νέα, η Barclays ανακοίνωσε κέρδη που ανήλθαν σε 1,3 δισ. λίρες για το β’ τρίμηνο. Οι επιδόσεις του β’ τριμήνου υποστηρίχθηκαν από το τμήμα εσωτερικού και από το τμήμα καταναλωτών και καρτών. 

  • ΕΥΡΩΑΓΟΡΕΣ
  • Άνοδος
  • επιτόκια
  • FED
  • ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑ

    Related posts

    Αγορές μετοχών 2024: Χάθηκε το January Trifecta, αλλά όχι η…αισιοδοξία

    banks

    Rebound στις ευρωαγορές, παρά τα σχόλια Πάουελ για τα επιτόκια

    banks

    Ράλι στο Χονγκ Κονγκ με ώθηση από την Xiaomi

    banks

    Μεγάλη άνοδος στη Wall μετά τον πληθωρισμό

    banks

    Ράλι ανόδου στη Wall Street με ώθηση από τον πληθωρισμό

    banks

    Σε αναζήτηση κατεύθυνσης οι ευρωαγορές- Περιμένοντας τα μάκρο

    banks