20.3 C
Athens
April 30, 2024
Image default
POLITICS

Αποκλειστικό in – Απόγνωση μητέρας στο Φούρεσι για γειτονικό σπίτι γεμάτο στερεά απόβλητα

Μια κατοικία γεμάτη στερεά απόβλητα, μια οικογένεια που προσπαθεί να αντέξει και ένας μηχανισμός δημόσιας διοίκησης που φαίνεται ότι καθυστερεί να δώσει λύση.

Εκεί που σύμφωνα με πληροφορίες και ντοκουμέντα που έχει εξασφαλίσει το in μια οικογένεια «πολεμάει» για το αυτονόητο. Να εξασφαλίσει συνθήκες μιας υγιούς διαβίωσης στην γειτονιά αυτή της Αττικής.

Αν και σύμφωνα με πληροφορίες η κατάσταση που δείχνουν οι φωτογραφίες είναι μια ιστορία χρόνων και παρά τις απέλπιδες προσπάθειες της μονογονεϊκής οικογένειας να βρει θεσμικά κάποια λύση, ίσως αχνοφαίνεται στον ορίζοντα κάτι μετά και το έγγραφο της υγειονομικής υπηρεσίας μετά την αυτοψία που πραγματοποίησε στο οίκημα που από τις φωτογραφίες είναι γεμάτο στερεά απόβλητα και πιθανή εστία μόλυνσης.

Το ιστορικό

Στις 26 Δεκεμβρίου 2022 υπήρξε επίσημη καταγγελία της οικογένειας προς τον Δήμο Παιανίας που ανέφερε σύμφωνα με όσα αναφέρει το έγγραφο που εστάλη στο in:

«Αγαπητοί κύριοι, αγαπητές κυρίες,

Θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι διαμένω στην περιοχή Φούρεσι, των Γλυκών Νερών και επί της οδού……… Δίπλα μας και όμορα της κατοικία μας, επί της ……, βρίσκεται η οικεία του  …….. Εντός του περιβάλλοντα χώρου του οικοπέδου, και άνωθεν της ταράτσας, του ……….., βρίσκονται διάφορα υλικά (μεγάλες μεταλλικές επιφάνειες, πλαστικά πολυουρεθάνης, ανταλλακτικά, γκαζάκια, μάρμαρα, διάφορα άλλα αντικείμενα κλπ) ενώ απέξω από το οίκημα φαίνονται να υπάρχουν υλικά και εντός της οικείας. Όλα τα ανωτέρω υλικά είναι ανθυγιεινά και επικίνδυνα, για την υγεία μας και έχουν προκαλέσει και συνεχίζουν να προκαλούν βλάβες.

Συγκεκριμένα:

· Το Σαββάτου 30 Νοε 2019 στις 15:45, ξέσπασε μεγάλη και επικίνδυνη φωτιά στην ταράτσα της οικείας του ……….και όμορα του σπιτιού μας, μετά από εκρήξεις. Μετά από την έγκαιρη ειδοποίησή μας, αφού οι φλόγες άγγιζαν πλέον το μπαλκόνι της οικίας μας, κατέφθασαν οκτώ(8) οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, η Ομάδα Πυροπροστασίας του Δήμου Παιανίας και της Αστυνομία με τους άντρες της ομάδας ΔΙ.ΑΣ.

Η φωτιά σβήστηκε μετά από τέσσερις ώρες έντονης προσπάθειας των παραπάνω σωμάτων και με κίνδυνο της ζωής τους και όλων μας, αφού το οίκημα είναι γεμάτο από επικίνδυνα για οικιστική περιοχή υλικά. Η φωτιά αυτή έθεσε σε σοβαρό κίνδυνο την υγεία μου, αφού έχω πιστοποιημένη κινητική αναπηρία 67% εφ’ όρου ζωής, αφού δε μπορούσα να βγω εκ της οικίας, καθώς και ψυχοσωματικά συμπτώματα και αγχώδεις διαταραχές στα μέλη όλης της οικογένειας και συγκεκριμένα στην κόρη μου, η οποία κατέβαλε υπεράνθρωπες προσπάθειες να με βγάλει από το σπίτι με κίνδυνο της υγείας της. Είναι άξιο ακόμα να σημειωθεί ότι εάν ήταν καθημερινή και δεν ειδοποιούσαμε την πυροσβεστική, κάτι το οποίο δεν έκανε ο ………….., θα κινδύνευαν άνθρωποι, αφού απέναντι τα Εκπαιδευτήρια ………, αλλά και ο λόφος του Φούρεσι, η οικία μας και άλλες οικίες.

· Ποντίκια και κατσαρίδες περνούν κάθε μέρα από το οίκημά του στη δική μας, μεταφέροντας μολυσματικές ασθένειες και όντας είναι άκρως επικίνδυνα, όχι μόνο για εμάς, αλλά και για την υγεία των κατοίκων όλης της γειτονιάς.

· Επιπλέον η εμφάνιση του οίκηματός του (βλέπετε επισυναπτόμενες φωτογραφίες από την οικία μας) μειώνει ραγδαία τη ποιότητα διαβίωσης των δυο όμορων κατοικιών, αλλά και αυτή των κατοίκων της περιοχής, υπονομεύοντας την περιουσία μας, αλλά και προσβάλλοντας το κοινό αίσθημα του σύγχρονου πολίτη και της δημοτικής αρχής στην οποία υπάγεται

Έχουν γίνει πολλές μάταιες συστάσεις στον………., και για πολλά χρόνια (από το 2007), ώστε να απομακρύνει όλα αυτά επικίνδυνα τα υλικά. Απευθυνθήκαμε πολλές φορές στο Δήμο Παιανίας, τη Διεύθυνση Υγειονομικού Ελέγχου& Περιβαλλοντικής Υγιεινής, την Περιφέρειας Αττικής και Περιφερειακής Ενότητας Ανατολικής Αττικής, την Αστυνομία και άλλους φορείς.

Περιμέναμε μάταια κιόλας από το 2019, μετά τη μεγάλη φωτιά δίπλα μας, ότι κάποια υπηρεσία από τις προαναφερόμενες και σε συνεργασία θα μας προστάτευαν..

Κατόπιν όλων των ανωτέρω και κρίνοντας ότι ο …………. αδιαφορεί για τις παραπάνω συστάσεις, αφού από το 2009 δεν έχει προβεί σε καμιά ενέργεια απομάκρυνσης των υλικών και συμμόρφωσης με το σχετικό νομικό πλαίσιο, καταγγέλλουμε εγγράφως τα παραπάνω στο Δήμο Παιανίας μια τελευταία φορά, κοινοποιώντας τα στους σχετικούς αναγραφόμενους φορείς, ζητώντας τις άμεσες ενέργειες προστασίας μας, αλλιώς θα προβούμε σε μηνυτήριες αναφορές κατά παντός υπευθύνου, ασκώντας το νόμιμο δικαίωμά μας για την προστασία μας και την προστασία των παιδιών μας».

Η επιστολή κοινοποιήθηκε προς:

1. Το Δήμο Παιανίας

2. Τη Διεύθυνση Υγειονομικού Ελέγχου& Περιβαλλοντικής Υγιεινής, της Περιφέρειας Αττικής και Περιφερειακής Ενότητας Ανατολικής Αττικής

3. Τη Διεύθυνση Πολεοδομίας Παλλήνης

Η Αυτοψία

Στις 25 Ιανουαρίου 2023 η Γενική Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας & και κοινωνικής Μέριμνας Διεύθυνση Υγειονομικού Ελέγχου & Περιβαλλοντικής Υγιεινής Περιφερειακής Ενότητας Ανατολικής Αττικής Τμήμα Υγειονομικού & Περιβαλλοντικού Ελέγχου απέστειλε επιστολή προς τον Δήμο Παιανίας με κοινοποίηση:

1. Γραφείο Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε.Α.Α.
2. Καταγγέλλων πολίτη
3. Αστυνομικό Τμήμα Παιανίας:

Όπου αναγράφονται τα ακόλουθα:

«Μετά την (ε) σχετική αίτηση-καταγγελία, αναφορικά με προβλήματα που δημιουργούνται από τη συγκέντρωση παλαιών κι ογκωδών μεταλλικών αντικειμένων και γενικώς αδρανών υλικών στον περιβάλλοντα χώρο της οικίας του ……………, που βρίσκεται στη συμβολή των οδών……………., στην περιοχή Φούρεσι Γλυκών Νερών κι όπως προκύπτει από την (στ) σχετική έκθεση αυτοψίας, διαπιστώθηκαν τα κάτωθι.

Κατά την αυτοψία η οποία έγινε από την περίφραξη του οικοπέδου, στον προαύλιο χώρο, στις βεράντες και στην ταράτσα της κατοικίας υπήρχε συγκέντρωση (μεγάλου όγκου κι αριθμού) μεταλλικών αντικειμένων, ξύλων, πλαστικών, μαρμάρων κλπ., τα οποία συνιστούν στερεά απόβλητα. Τα παραπάνω έχουν σαν αποτέλεσμα την δημιουργία δύσοσμων κι ανθυγιεινών καταστάσεων σε βάρος των περιοίκων καθώς και εστιών ανάπτυξης τρωκτικών και εντόμων υγειονομικής σημασίας με δυσμενείς συνέπειες εις βάρος της Δημόσιας Υγείας.

Μετά τα ανωτέρω, παρακαλούμε να ενημερώσετε τον ιδιοκτήτη του ακινήτου, να απομακρύνει άμεσα τα άχρηστα αντικείμενα, να τακτοποιήσει όσα είναι απολύτως χρήσιμα και να φροντίσει να καθαρίσει τον χώρο ώστε να πληρούνται οι όροι υγιεινής και προστασίας του περιβάλλοντος, καθώς και να προβεί σε εντομοκτονία – μυοκτονία του χώρου.

Σε περίπτωση μη συμμόρφωσης του με τις παραπάνω συστάσεις, η Υπηρεσία μας θα αιτηθεί την ποινική του δίωξη.

Λαμβάνοντας υπόψη τη σοβαρότητα της κατάστασης (εκδήλωση πυρκαγιάς το 2019) παρακαλούνται οι Υπηρεσίες :

α) η Διεύθυνση Περιβάλλοντος – Τμήμα Καθαριότητας του Δήμου Παιανίας για τις δικές της ενέργειες, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων των Δήμων, σύμφωνα με το άρθρο 94 του Νόμου 3852/2010 και τα άρθρα 65 & 66 του Νόμου 4819/2021, για την διασφάλιση της Δημόσιας Υγείας, της υγείας των περιοίκων και της βελτίωσης της ποιότητας ζωής αυτών και

β) η Διεύθυνση Περιβάλλοντος – Τμήμα Ελέγχου Μετρήσεων, Υδροοικονομίας & Περιβάλλοντος της Περιφερειακής Ενότητας Ανατολικής Αττικής παρακαλείται για τυχόν δικές της ενέργειες στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της.

Είμαστε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε πληροφορία ή διευκρίνιση στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων μας.»

Η Ιστορία συνεχίζεται

Στις 2 Μαΐου 2023 η η Γενική Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας & και κοινωνικής Μέριμνας Διεύθυνση Υγειονομικού Ελέγχου & Περιβαλλοντικής Υγιεινής Περιφερειακής Ενότητας Ανατολικής Αττικής Τμήμα Υγειονομικού & Περιβαλλοντικού Ελέγχου, απέστειλε επιστολή προς τον φερόμενο ως ιδιοκτήτη του ακινήτου αναφέροντας:

Υπήρξε ακόμη μια εξέλιξη μη επιβεβαιωμένη που αναφέρει:

Μέχρι σήμερα 13 Νοεμβρίου 2024 εξ όσων πληροφορούμαστε δεν έχει αλλάξει κάτι.

Related posts

ΕΕ: Το tweet της Μέτσολα στα ελληνικά για τις εκλογές – «Ο ελληνικός λαός αξίζει μια ισχυρή κυβέρνηση»

banks1

Κυριάκος Μητσοτάκης: Η ανάρτηση της Μαρέβας για την επανεκλογή του – «Πάντα περήφανοι για σένα»

banks1

Γάμος ομόφυλων: «Χωρίς αστερίσκους» ψηφίζει το νομοσχέδιο η Νέα Αριστερά

banks

Βουλή: Από πλαστή επιστολή Τασούλα την πάτησαν βουλευτές

banks

Γιώργος Παπανδρέου: Είναι πολλοί οι πολέμιοι της δημοκρατίας – Nα ανατρέψουμε την υπονόμευσή της

banks

Κατερίνα Σακελλαροπούλου: Νόμιμο από το ΣτΕ Προεδρικό Διάταγμα για την προστασία της

banks