23.2 C
Athens
May 2, 2024
Image default
MARKETS

Δειλά «βήματα» για τη συνέχιση του σερί στη Wall Street

Δειλά «βήματα» για τη συνέχιση του σερί στη Wall Street

Σε αναζήτηση κατεύθυνσης βρίσκεται την Τρίτη (7/11) η Wall Street, με τους βασικούς δείκτες να ξεκινούν με απώλειες, αλλά στην πορεία να επανέρχονται στα θετικά πρόσημα.

Ειδικότερα, σήμερα ο Dow Jones υποχωρεί οριακά στις 34.095,84 μονάδες, ο S&P 500 καταγράφει άνοδο 0,06% στις 4.368,39 μονάδες και ο Nasdaq ενισχύεται κατά 0,40% στις 13.573,11 μονάδες.

Οι δείκτες σημείωσαν κέρδη τη Δευτέρα, με τον τεχνολογικό Nasdaq να ολοκληρώνει την έβδομη διαδοχική θετική συνεδρίασή του για πρώτη φορά από τον περασμένο Ιανουάριο. Τόσο ο S&P 500 όσο και ο Dow Jones κινήθηκαν υψηλότερα για την έκτη συνεχόμενη συνεδρίαση.

Σε αυτό το πλαίσιο, αν και ο Νοέμβριος μόλις ξεκίνησε, όλοι οι δείκτες είναι ήδη σε ρυθμό ισχυρών μηνιαίων κερδών. Ο Dow Jones ενισχύεται κατά 3,1%, ενώ ο S&P 500 και ο Nasdaq έχουν σημειώσει άνοδο 4,1% και 5,7%, αντίστοιχα.

Η απόδοση στο 10ετές ομόλογο των ΗΠΑ, που σκαρφάλωσε στα τέλη του προηγούμενου μήνα σε υψηλό 16 ετών πάνω από το 5% για να κατρακυλήσει για λίγο κάτω από το 4,5% την προηγούμενη Παρασκευή, σημειώνει μικρές μεταβολές στο 4,61%.

Στα μάκρο της ημέρας, το έλλειμμα στο εμπορικό ισοζύγιο των ΗΠΑ διευρύνθηκε στα 61,5 δισ. δολάρια τον Σεπτέμβριο από 58,7 δισ. δολάρια τον προηγούμενο μήνα, ενώ οι αναλυτές ανέμεναν αύξηση στα 60,2 δισ. δολάρια. Οι εισαγωγές τον Σεπτέμβριο αυξήθηκαν κατά 2,7% στα 322,7 δισ. δολάρια, ενώ οι εξαγωγές ενισχύθηκαν κατά 2,2% στα 261,1 δισ. δολάρια. 

  • WALL STREET ΗΠΑ
  • εμπορικό έλλειμμα ΗΠΑ
  • ομόλογο
  • Nasdaq
  • Dow Jones

    Related posts

    Ράλι στη Wall με σινιάλο από τον πληθωρισμό

    banks

    Απέφυγαν τα χειρότερα οι ευρωαγορές-Έκλεισαν μακριά από τα χαμηλά ημέρας

    banks

    JP Morgan: Τέλος εποχής για το ράλι στις αγορές μετοχών

    banks

    Wall Street: Sell off για τον Dow Jones τον Φεβρουάριο

    banks

    Με κέρδη και αισιόδοξο κλίμα ολοκληρώθηκε ο Νοέμβριος στις ευρωαγορές

    banks

    Επιφυλακτικότητα στο άνοιγμα των ευρωαγορών- SVB και επιτόκια στο επίκεντρο

    banks