22 C
Athens
May 13, 2024
Image default
MARKETS

Απώλειες στη Wall Street στην έναρξη του δεύτερου τριμήνου

Απώλειες στη Wall Street στην έναρξη του δεύτερου τριμήνου

Με πτώση έκλεισε τη συνεδρίαση της Δευτέρας (1/4) η Wall Street, με τους επενδυτές να αξιολογούν τα τελευταία στοιχεία για τον πληθωρισμό εν μέσω φόβων για επιβράδυνση του ράλι. 

Ο Dow Jones υποχώρησε κατά 0,60% στις 39.566,85 μονάδες, ο S&P 500 διολίσθησε κατά 0,20% στις 5,243.77 μονάδες, ενώ, ο Nasdaq Composite κέρδισε 0,11%, κλείνοντας στις 16.396,83 μονάδες.

 

Οι επενδυτές παραμένουν επιφυλακτικοί όσον αφορά το χρονοδιάγραμμα της μείωσης των επιτοκίων από τη Fed και το πόσο σύντομα οι κεντρικοί τραπεζίτες θα είναι σε θέση να επιτύχουν τον στόχο τους για πληθωρισμό 2%. 

 

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ Τζερόμ Πάουελ, την Παρασκευή, δήλωσε ότι η οικονομική ανάπτυξη παραμένει ισχυρή και ο πληθωρισμός εξακολουθεί να είναι πάνω από τον στόχο. «Αυτό σημαίνει ότι δε χρειάζεται να βιαστούμε να μειώσουμε (τα επιτόκια)». «Θα είμαστε προσεκτικοί με αυτήν την απόφαση», τόνισε.

 

Οι αποδόσεις των κρατικών ομολόγων αυξήθηκαν τη Δευτέρα, μετά τις δηλώσεις του Πάουελ και μια βασική μέτρηση του πληθωρισμού. Η απόδοση του 10ετούς κρατικού ομολόγου σημείωσε άνοδο άνω των 11 μονάδων βάσης στο 4,303%.

 

Οι επενδυτές αντέδρασαν στη μέτρηση του δείκτη τιμών των προσωπικών καταναλωτικών δαπανών, που δημοσιεύθηκε κατά τη διάρκεια του κλεισίματος της αγοράς την Παρασκευή. Ο πυρήνας PCE, ο οποίος εξαιρεί τα τρόφιμα και την ενέργεια, έδειξε ότι ο πληθωρισμός αυξήθηκε κατά 2,8% σε ετήσια βάση τον Φεβρουάριο, σύμφωνα με τις προσδοκίες. Σε μηνιαία βάση, ο δείκτης αυξήθηκε κατά 0,3% σε σχέση με έναν μήνα πριν, ανέφερε το Υπουργείο Εμπορίου.

 

Οι βασικοί δείκτες προέρχονται από ένα κερδοφόρο πρώτο τρίμηνο. Ο S&P 500 σημείωσε άλμα 10,2%, σημειώνοντας την καλύτερη επίδοση πρώτου τριμήνου από το 2019, ενώ ο Dow Jones Industrial Average πρόσθεσε 5,6%. Ο Nasdaq Composite σημείωσε άλμα 9,1%.

 

Η Wall Street ολοκλήρωσε, επίσης, έναν κερδοφόρο Μάρτιο και τον πέμπτο διαδοχικό θετικό μήνα της. Αυτά τα μηνιαία και τριμηνιαία κέρδη έφεραν τον Dow Jones σε απόσταση αναπνοής από τις 40.000 μονάδες. Ωστόσο, η πτώση της Δευτέρας τον απομάκρυνε από το επίπεδο ορόσημο.

 

Υψηλότερα κινήθηκε το πετρέλαιο μετά το χτύπημα στη Δαμασκό

 

Άνοδο σημείωσαν οι τιμές του πετρελαίου μετά το ισραηλινό χτύπημα στη Δαμασκό, στο οποίο σκοτώθηκε ένας διοικητής και πέντε μέλη των Φρούρων της Επανάστασης του Ιράν, ενώ η παραγωγή του OPEC εξακολουθεί να είναι μειωμένη. 

 

Το συμβόλαιο παραδόσεως Μαΐου για το αργό, τύπου WTI κέρδισε 0,65% και έκλεισε στα 83,71 δολάρια το βαρέλι. Όσον αφορά το Brent, το συμβόλαιο Μαιΐου ενισχύθηκε κατά 0,48% στα 87,42 δολάρια το βαρέλι.

#Wall_Street #nyse #απώλειες #Πτώση

Related posts

Οι σανίδες σωτηρίας στις τράπεζες ανεβάζουν τις ευρωαγορές

banks

Σε αναζήτηση κατεύθυνσης οι ευρωαγορές- Μεικτά πρόσημα στο άνοιγμα

banks

Σε ρηχά «νερά» οι ευρωαγορές- «Άλμα» για το λιανεμπόριο

banks

Δειλά «βήματα» για τη συνέχιση του σερί στη Wall Street

banks

Προσπάθεια ανάκαμψης στο άνοιγμα των ευρωαγορών

banks

Ευρωαγορές: Ήπιες απώλειες μετά τα ρεκόρ

banks