17.2 C
Athens
April 27, 2024
Image default
MARKETS

Ασιατικές αγορές: Ανοδικές τάσεις μετά τα ρεκόρ στη Wall Street

Ασιατικές αγορές: Ανοδικές τάσεις μετά τα ρεκόρ στη Wall Street

Με κέρδη ολοκληρώθηκε η εβδομάδα για τα ασιατικά χρηματιστήρια, κινούμενα σε εορταστικούς ρυθμούς, με τις αγορές να είναι κλειστές στο Χονγκ Κονγκ, την Αυστραλία, τη Σιγκαπούρη και την Ινδία, μεταξύ άλλων.

Η υποτονικότητα οφείλεται στο γεγονός ότι σήμερα είναι η Μεγάλη Παρασκευή για τους Καθολικούς, ενώ στην Ινδία οι αγορές ήταν κλειστές για τις διακοπές του Holi.

Στην Ιαπωνία ο Nikkei ενισχύθηκε σήμερα κατά 0,50% στις 40.369,44 μονάδες. Ο δείκτης προέρχεται από ισχυρή πτώση, καθώς την Πέμπτη το ιαπωνικό γεν παρέμεινε κοντά σε πολυετή χαμηλά και διαπραγματευόταν στα 151,41 έναντι του δολαρίου μια μέρα μετά το «χτύπημα» των 151,97, το πιο αδύναμο επίπεδό του έναντι του δολαρίου εδώ και 34 χρόνια.

Στην ηπειρωτική Κίνα ο Shanghai Composite σημείωσε κέρδη 1,01% στις 3.041,17 μονάδες και ο Shenzhen Component κατέγραψε άνοδο 0,62% στις 9.400,85 μονάδες. Στη Νότια Κορέα ο KOSPI κέρδισε οριακά κατά 0,04% στις 2.746,94 μονάδες.

Με μεικτά πρόσημα έκλεισε η συνεδρίαση της Πέμπτης (28/3) στη Wall Street, η οποία παρέμεινε σε ρυθμούς ρεκόρ, με τον S&P 500 να σημειώνει την καλύτερη επίδοση πρώτου τριμήνου των τελευταίων πέντε ετών. Ο Dow Jones κέρδισε 5,6% στο α’ τρίμηνο, σημειώνοντας την καλύτερη επίδοση από το 2021, ενώ ο Nasdaq έκλεισε το τρίμηνο με συνολικά κέρδη 9,1%. Σε μηνιαία βάση ο S&P 500 κέρδισε 3,1%, ο Nasdaq ενισχύθηκε 1,8%, ενώ ο Dow Jones σκαρφάλωσε 2,1%, ενώ και οι τρεις δείκτες συμπλήρωσαν πέντε διαδοχικούς μήνες ανόδου.

#ασιατικά_χρηματιστήρια

Related posts

Φεύγουν σταδιακά τα «σύννεφα» πάνω από τη Wall Street

banks

Κοντά στα χαμηλά ημέρας έκλεισαν οι ευρωπαϊκές μετοχές

banks

Wall Street: Συνέχισε το ανοδικό σερί παρά τη γεωπολιτική πίεση

banks

Η Nvidia δίνει ώθηση στη Wall-Tα βλέμματα στο Τζάκσον Χολ

banks

Ευρωαγορές: Πρώτη back-to-back εβδομαδιαία άνοδος από το Σεπτέμβριο

banks

Πολλαπλές πιέσεις στη Wall Street, με το βλέμμα στα επιτόκια

banks