23.2 C
Athens
May 2, 2024
Image default
POLITICS

Αχτσιόγλου για ομόφυλα ζευγάρια: Απαιτείται πλήρης αναγνώριση του δικαιώματός τους στην οικογένεια

«Τα ανθρώπινα δικαιώματα είναι σύμφυτα με την ανθρώπινη ύπαρξη και ως τέτοια πρέπει να αναγνωρίζονται σε ένα κράτος δικαίου. Από την πλευρά μας θα πιέσουμε για να υπάρξει ισονομία και πλήρης αναγνώριση του δικαιώματος στον γάμο και στην οικογένεια των ομόφυλων ζευγαριών», δήλωσε η βουλευτής της Νέας Αριστεράς, Έφη Αχτσιόγλου.

Σε συνέντευξή της στο “ATTICA TV”,  άσκησε σκληρή κριτική στον πρωθυπουργό για το θέμα λέγοντας:  «Τι είπε ο κ. Μητσοτάκης; Θεσπίζει το αυτονόητο δικαίωμα αλλά παράλληλα θεσπίζει μαζί και μια διάκριση. Τους λέει ότι αναγνωρίζει το δικαίωμα στον γάμο αλλά ποτέ δεν θα τους δει ως οικογένεια και εκεί βρίσκεται ο πυρήνας του προβλήματος».

«Η αναγνώριση ατομικών δικαιωμάτων, ανθρώπινων δικαιωμάτων, δεν πρέπει να μπαίνει στο ζύγι για να χαϊδέψει ο κ. Μητσοτάκης το ακροδεξιό του ακροατήριο»

Πρόσθεσε δε πως «είναι κορυφαίο ζήτημα η υποβοηθούμενη αναπαραγωγή, δηλαδή να μπορεί και μέσω παρένθετης μητρότητας ένα ομόφυλο ζευγάρι, όπως ισχύει για ένα ετερόφυλο ζευγάρι, να αποκτήσει παιδί».

Η κ. Αχτσιόγλου ανέφερε ότι «η αναγνώριση ατομικών δικαιωμάτων, ανθρώπινων δικαιωμάτων, δεν πρέπει να μπαίνει στο ζύγι για να χαϊδέψει ο κ. Μητσοτάκης το ακροδεξιό του ακροατήριο». Σημείωσε, παράλληλα, πως «είναι λάθος να τίθεται μία διάκριση η οποία θα υπονομεύει το δικαίωμα που θεσπίζεται» και «είναι τρομερό ότι ο κ. Μητσοτάκης εργαλειοποιεί την εκμετάλλευση των γυναικών για να δικαιολογήσει αυτή τη διάκριση».

Εξάλλου, τόνισε, «το ίδιο πρόβλημα δημιουργεί η στάση του σε σχέση με το τι θα ψηφίσουν οι βουλευτές του, στους οποίους είπε όσοι δεν θέλουν να απέχουν, για να τα έχει καλά και με την ακροδεξιά πτέρυγα του κόμματός του».

Κάνουμε μια νέα αρχή

Για την πανελλαδική σύσκεψη που πραγματοποιεί την Παρασκευή και το Σάββατο η Νέα Αριστερά δήλωσε ότι «κάνουμε μία νέα αρχή, ένα ξεκίνημα. Μετά την πρώτη μας πανελλαδική σύσκεψη θα ακολουθήσουν ανοιχτές συνελεύσεις σε όλη τη χώρα, στις οποίες θα έρθουμε σε επαφή με τους πολίτες προκειμένου να στηθεί το εγχείρημά μας σε στέρεα πόδια.

Αυτό που έχει ανάγκη ένα κόμμα είναι η επαφή με τον κόσμο, ιδιαίτερα ένα κόμμα της Αριστεράς που θέλει να δομείται από τα κάτω προς τα πάνω».

Πρόσθεσε ακόμη, ότι «είμαστε μία καινούργια πολιτική δύναμη που ξεκινάμε από την Αριστερά και επιδιώκουμε να απαντήσουμε με τον πλέον προοδευτικό τρόπο στα σύγχρονα προβλήματα των πολιτών».

Τέλος, αναφερόμενη στη συνάντηση βουλευτών της Νέας Αριστεράς με την Ομοσπονδία Εργαζομένων στον Επισιτισμό–Τουρισμό, τόνισε ότι «ένας στους δύο εργαζόμενους στην εστίαση δεν πήρε δώρο Χριστουγέννων.

Αυτό το ζήτημα δεν απασχολεί το υπουργείο Εργασίας και την κυβέρνηση, ενώ δεν υπάρχει καμία παρέμβαση της Επιθεώρησης Εργασίας που είναι πλήρως απενεργοποιημένη. Με τις πολιτικές της η κυβέρνηση είτε συγκαλύπτει την εργοδοτική αυθαιρεσία είτε την τροφοδοτεί και τη νομιμοποιεί, από την κατάργηση του 8ώρου μέχρι τις διάτρητες συλλογικές συμβάσεις».

Δείτε τη συνέντευξη

Related posts

Πληθαίνουν οι φωνές κατά Κασσελάκη – «Αντικαταστατική» η διαγραφή Τζουμάκα, λέει ο Ηλιόπουλος

banks

Γεύμα με μενού τα ελληνοτουρκικά; – Στην Καστέλλα Κοτζιάς και Κασσελάκης

banks1

Κενεβέζος στο in: Σκεφτείτε τι θα γινόταν αν η Ελλάδα επιδείκνυε αυτή την επιθετική συμπεριφορά έναντι της Τουρκίας

banks

«Η Ελλάδα εφαρμόζει δίκαιη και αυστηρή πολιτική για το μεταναστευτικό », λέει ο Μητσοτάκης

banks

Εβδομάδα των… παθών για την κυβέρνηση – Αγρότες, φοιτητές σε θέσεις μάχης, ο γάμος των ομόφυλων στη Βουλή

banks1

Μενέντεζ: Δεν θα εγκρίνω την πώληση των F-16 στην Τουρκία γιατί επιτίθεται στην Ελλάδα

banks