17.2 C
Athens
April 28, 2024
Image default
POLITICS

Βαθιές ρωγμές στο κράτος δικαίου, αλλά η κυβέρνηση βλέπει «ανθέλληνες, συνωμότες και παραπληροφόρηση»

Την ώρα που το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο κατηγορεί ανοιχτά την Ελλάδα, δηλαδή την κυβέρνηση, ότι καταπατά το κράτος δικαίου, παρεμβαίνει στην ελευθερία του Τύπου και εργαλειοποιεί φερόμενες «απειλές για την εθνική ασφάλεια» για να παρακολουθεί πολιτικούς αντιπάλους, ο πρωθυπουργός και οι υπουργοί του συνεχίζουν να… «σφυρίζουν κλέφτικα», αποδίδοντας ευθύνες σε όλους πλην των ιδίων και βλέποντας διεθνή «συνωμοσία» πίσω από το ντροπιαστικό για το Μαξίμου ψήφισμα.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, μάλιστα, δεν δίστασε να επιτεθεί στην Αριστερά και την Κεντροαριστερά, αφαιρώντας προσεκτικά από τη μνήμη του το γεγονός ότι το ψήφισμα εγκρίθηκε από 330 ευρωβουλευτές από διάφορες πολιτικές ομάδας και, κυρίως, από επτά ευρωβουλευτές του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ), στο οποίο ανήκει η Νέα Δημοκρατία, οι οποίοι επέλεξαν να αγνοήσουν τον επικεφαλής της ομάδας, Μάνφρεντ Βέμπερ, και να υπερψηφίσουν το «ευρωχαστούκι» στην ελληνική κυβέρνηση.

Ανθέλληνες, συνωμότες, πολιτικούς αντιπάλους και fake news, βλέπει η κυβέρνηση της ΝΔ πίσω από το ψήφισμα

Στο πλαίσιο της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών, ο Παύλος Μαρινάκης ισχυρίστηκε ότι «πρόκειται ξεκάθαρα για ένα ακόμη πολιτικό παιχνίδι. Τα κόμματα της Αριστεράς και της Κεντροαριστεράς προχώρησαν σε αυτό το ψήφισμα, στο πλαίσιο της προεκλογικής περιόδου, που για αυτά φαίνεται πως έχει ξεκινήσει ήδη ένα ακόμη πολιτικό παιχνίδι κατά του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος και του ισχυρότερου κόμματος εντός αυτού, της Νέας Δημοκρατίας, με στόχο να πληγεί».

Διεθνής συνωμοσία… κεντροαριστερών

«Μιλάμε για την Ελλάδα και το κράτος δικαίου, όταν εξελέγη ομόφωνα στην προεδρία της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης ο Θεόδωρος Ρουσσόπουλος (σ.σ. άσχετο). Πρόκειται για συκοφαντίες κατά της Ελλάδος, δεν είναι η πρώτη φορά, θυμόμαστε τις καταγγελίες για τη δήθεν νεκρή Μαρία ή τις προσπάθειες να μπλοκαριστεί η χρηματοδότηση της επέκτασης του φράχτη στον Έβρο», ισχυρίσθηκε ο κ. Μαρινάκης.

Και χαρακτήρισε «λυπηρό ότι ανάμεσα στους ευρωβουλευτές, που υπερψήφισαν το συγκεκριμένο αίτημα, υπάρχουν και Έλληνες ευρωβουλευτές, πολλώ μάλλον, όταν αυτό εισηγείται τη διακοπή ή ακόμη και την αναστολή της χρηματοδότησης της χώρας».

Φυσικά, δεν παρέλειψε να προσωποποιήσει το θέμα, ρίχνοντας τη «μπάλα στην εξέδρα», καθώς ανέφερε πως «δεν πείραξαν τους συγκεκριμένους (σ.σ. Έλληνες ευρωβουλευτές) οι αναφορές του Παύλου Πολάκη για τη Δικαιοσύνη, ούτε ο 13 – 0 καταδικασθείς Νίκος Παππάς, ούτε και η προαναγγελία του δήθεν μεγαλύτερου σκανδάλου στη χώρα, αλλά φαίνεται ότι τους ενοχλεί η επιτυχία της χώρας».

Εν ολίγοις, μας ζηλεύουν γιατί είμαστε επιτυχημένοι…

«Ανθέλληνες» βλέπει ο Σκέρτσος

Την ίδια στιγμή, ακόμα πιο ακραία ήταν η θέση που πήρε ο υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος, ο οποίος, επίσης, στοχοποίησε τους Έλληνες ευρωβουλευτές που τάχθηκαν υπέρ του ψηφίσματος.

Σύμφωνα με τον κ. Σκέρτσο, στόχος του ψηφίσματος είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης και το «πιο ισχυρό κεντροδεξιό κόμμα στην Ευρώπη». Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά σε ανάρτησή του, «το χθεσινό ψήφισμα του ευρωκοινοβουλίου για την κατάσταση του κράτους δικαίου στην Ελλάδα είναι μια κακόγουστη (ανα)παράσταση ενόψει των ευρωεκλογών ενός ‘θεατρικού έργου’ που εμφανίζει ως αρνητικό πρωταγωνιστή τον πρωθυπουργό και πρόεδρο του πιο ισχυρού κεντροδεξιού κόμματος της Ευρώπης».

Μάλιστα, επικαλείται το – κλασικό πια – «41%» της ΝΔ, λέγοντας ότι το συγκεκριμένο έργο δεν έκοψε εισιτήρια στις εθνικές εκλογές: «Δυστυχώς για τους εμπνευστές αυτού του περιφερόμενου θιάσου, το ‘έργο’ δεν έκοψε εισιτήρια στις εθνικές εκλογές του 2023 και δεν προβλέπεται να κόψει εισιτήρια ούτε στις ευρωεκλογές του 2024», εκτιμά.

Για να καταλήξει, με πατριωτικές κορώνες, να χαρακτηρίσει το ψήφισμα «ανθελληνικό», ζητώντας να κρατηθούν (σ.σ. να τους φακελώσουμε;) τα ονόματα των ευρωβουλευτών που το ψήφισαν.

Συνωμοσία για τον «πιο πετυχημένο πρωθυπουργό», λέει ο Βορίδης

Συνωμοσία συγκρότησης πολιτικού μπλοκ για να χτυπηθεί «ο πιο πετυχημένος πρωθυπουργός» βλέπει και ο έτερος υπουργός Επικρατείας της κυβέρνησης, ο Μάκης Βορίδης, ο οποίος, μιλώντας στο MEGA, υποστήριξε ότι η Ελλάδα υπό την ηγεσία του Κυριάκου Μητσοτάκη αποτελεί «παγκόσμιο παράδειγμα επιτυχίας» και αναφοράς στο εσωτερικό της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Επιπλέον, χαρακτήρισε το ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου «ακραίο και εμπαθές», παρότι αυτό ψηφίστηκε από 330 ευρωβουλευτές.

Σε δεύτερη τοποθέτησή του, αυτή τη φορά στην ΕΡΤ, ο κ. Βορίδης επέμεινε ότι «πρόκειται περί αστειότητος», αναφερόμενος στα περί ελλείματος ελευθερίας του Τύπου στη χώρα μας, παραθέτοντας μάλιστα και το παράδειγμα που αφορά στο θέμα των ημερών και για το οποίο ο ίδιος αποφάσισε να… απέχει: «Στην Ελλάδα αν πρέπει να υπάρξει κριτική, είναι στην αντίθετη κατεύθυνση. Διότι δεν ξέρω αν έχει υποπέσει στην αντίληψή σας, ότι κυκλοφορούν εφημερίδες οι οποίες γράφουν για το αν είναι ομοφυλόφιλη ή όχι μία υπουργός».

Όσο για τις «παράνομες υποκλοπές», ο υπουργός Επικρατείας σημειώνει… κατάπληκτος, πως «έχει υιοθετήσει την άποψη ότι ευθύνεται η κυβέρνηση γι’ αυτό. Από πού το ξέρουν αυτό; Γιατί εγώ ξέρω ότι αυτό είναι το αντικείμενο δικαστικής ερεύνης», όπως είπε, προσθέτοντας ότι «πρόκειται περί εμπαθούς, υποκινούμενου, αδίκου επί της ουσίας ψηφίσματος», η στόχευση του οποίου είναι «να πλήξουν τον βασικό εκπρόσωπο της επιτυχούς κεντροδεξιάς διακυβέρνησης στην Ευρώπη, που είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης».

Και ο Μητσοτάκης συναντά τον… Βέμπερ

Την ίδια ώρα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε την Πέμπτη στο Μέγαρο Μαξίμου με τον επικεφαλής του ΕΛΚ, Μάνφρεντ Βέμπερ, ο οποίος, πάντως, δεν κατάφερε να ελέγξει τους επτά ευρωβουλευτές της ομάδας του, που είπαν «ναι» στο ψήφισμα, παρά τις παρασκηνιακές ενέργειες της κυβέρνησης, με τις «πλάτες» του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.

Και παρότι θεωρείται βέβαιο πως συζήτησαν και για το ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, επισήμως, ανακοινώθηκε πως μίλησαν για τη στρατηγική του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος ενόψει των ευρωεκλογών και για ζητήματα που αφορούν στο μέλλον της ΕΕ και στις προκλήσεις που αντιμετωπίζει, καθώς και για το νέο Σύμφωνο για το Άσυλο και τη Μετανάστευση, τις τελευταίες εξελίξεις στην Ουκρανία και τη Λωρίδα της Γάζας.

Πλατιά χαμόγελα μετά την ψυχρολουσία

«Παραπληροφόρηση το ψήφισμα» για την Βόζεμπεργκ

Ως «επιτομή του λαϊκισμού και της παραπληροφόρησης» χαρακτήρισε και η Ελίζα Βόζεμπεργκ «το ψήφισμα για το κράτος δικαίου και την ελευθερία του Τύπου στην Ελλάδα, που για πολλοστή φόρα υποκινήθηκε σκόπιμα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο από συγκεκριμένες πολιτικές ομάδες», όπως είπε η ευρωβουλευτής της ΝΔ κατά τη διάρκεια παρέμβασής της στην Ολομέλεια του ΕΚ.

Τόνισε, μάλιστα, πως «τέτοια ψηφίσματα, τα οποία υιοθετούν σκόπιμα fake news, που διαδίδουν κύκλοι της αντιπολίτευσης στην Ελλάδα, δυστυχώς κλονίζουν την αξιοπιστία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου» (σ.σ. αυτή έχει κλονιστεί προ πολλού, ελέω Qatargate και όχι μόνο).

Κασσελάκης: Πρώτη φορά οι ευρωπαϊκοί θεσμοί καταδικάζουν τη χώρα μας μετά τη χούντα

«Είναι η πρώτη φορά που οι ευρωπαϊκοί θεσμοί καταδικάζουν τη χώρα μας μετά τη χούντα. Δηλαδή εδώ και μισό αιώνα!», τονίζει χαρακτηριστικά ο Στέφανος  Κασσελάκης, με ανάρτησή του για το ψήφισμα του ΕΚ, προσθέτοντας πως «δεν το μάθατε, γιατί η προπαγάνδα Μητσοτάκη δεν επιτρέπει να το μάθετε. Άλλωστε, αν το επέτρεπε, δε θα φτάναμε να είμαστε το κακό παράδειγμα της Ευρώπης».

Σημειώνεται ότι προηγήθηκε άλλη ανάρτηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, με την οποία χαρακτήρισε ως «την πιο μαύρη σελίδα στην ευρωπαϊκή διαδρομή της χώρας μας, μετά την ευρωπαϊκή καταδίκη της Χούντας του 1967-74» το καταδικαστικό ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ενώ παράλληλα επεσήμανε πως η καταδίκη αφορούσε και στην ελευθερία του Τύπου, αλλά το θέμα «θάφτηκε» από πολλά μέσα ενημέρωσης.

Ανδρουλάκης: Ντροπιαστικό μια κυβέρνηση να εκθέτει την πατρίδα

«Είναι ντροπιαστικό, για πρώτη φορά μετά το 1981 και την ένταξη της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, μια κυβέρνηση να εκθέτει κατ’ αυτόν τον τρόπο την πατρίδα μας», σημειώνει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης, σε δήλωσή του για το ψήφισμα-κόλαφος ενάντια στην κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Και απαντώντας στους ισχυρισμούς των δύο υπουργών Επικρατείας, Σκέρτσου και Βορίδη, υπογράμμισε πως «το ψήφισμα εισηγήθηκε η πολιτική ομάδα των Φιλελευθέρων, όπου κραταιό κόμμα είναι το κόμμα του Εμανουέλ Μακρόν»…

«Θέλω να πω στα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας – γιατί έχει γίνει η διαστρέβλωση και η προπαγάνδα δεύτερη φύση τους – ότι αυτό το ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου δεν το εισηγήθηκε ούτε η Αριστερά ούτε η Κεντροαριστερά. Δεν είναι πολιτικό παιχνίδι. Είναι μια οριζόντια καταδίκη. Το ψήφισμα εισηγήθηκε η πολιτική ομάδα των Φιλελευθέρων, όπου κραταιό κόμμα είναι το κόμμα του Εμανουέλ Μακρόν. Ψηφίστηκε από την Κεντροαριστερά, την Αριστερά, τους Πράσινους, τους Φιλελεύθερους αλλά και από μέλη του Λαϊκού Κόμματος, που συμμετέχει η Νέα Δημοκρατία», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Ανδρουλάκης.

Μάλιστα, συνέστησε στην κυβέρνηση, αντί να αναρωτιέται και να ψάχνει «φαντάσματα», να δει ποιοι το καταψήφισαν από την Ελλάδα, μαζί με τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας: «Η Ακροδεξιά, εκπρόσωποι της Χρυσής Αυγής και του κ. Βελόπουλου».

Related posts

Το φιλί Κασσελάκη – Αχτσιόγλου πριν ξεκινήσει η συνεδρίαση του εκτελεστικού γραφείου

banks1

Ο Τσαβούσογλου πάει Κάιρο: Τι σημαίνει η προσπάθεια επαναπροσέγγισης Τουρκίας – Αιγύπτου

banks1

«Ο Μητσοτάκης βάζει τον Μαρινάκη να κάνει πολύ βρώμικη δουλειά παραμονή Θεοφανείων», λένε πηγές του ΣΥΡΙΖΑ

banks1

Με τα εγγόνια της στην κάλπη η Ντόρα Μπακογιάννη

banks1

Δημόσιο: Όλες οι αλλαγές για την επιλογή διοικήσεων των φορέων

banks

«Η διχόνοια δεν χωρά στις στιγμές της κρίσης»

banks1