19.2 C
Athens
May 10, 2024
Image default
WORLD

Βρετανία: Ο Βασιλιάς Κάρολος διαγνώστηκε με καρκίνο

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 20:29

Ο Βασιλιάς Κάρολος της Βρετανίας διαγνώστηκε με μια μορφή καρκίνου, ανέφερε το Παλάτι του Μπάκιγχαμ σε ανακοίνωσή του τη Δευτέρα, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.

Ο λόγος που ο βρετανός μονάρχης αποφάσισε να δημοσιοποιήσει τη διάγνωσή του, εξηγείται στην ανακοίνωση, ήταν για να αποτρέψει τη φημολογία σχετικά με την κατάσταση της υγείας του και να ευαισθητοποιήσει παράλληλα τους πολίτες σχετικά με τον καρκίνο. Σημειώνεται επίσης ότι ο Βασιλιάς παραμένει απόλυτα θετικός όσον αφορά τη θεραπεία του, καθώς ξεκίνησε σήμερα ένα πρόγραμμα τακτικών θεραπειών. Οι ιατροί του συνέστησαν να αναβάλει τα καθήκοντά του με τον Κάρολο να προσβλέπει στην επιστροφή του σε πλήρη καθήκοντα το συντομότερο δυνατό. Αναφέρεται επίσης ότι θα συνεχίσει να ασκεί τον συνταγματικό του ρόλο ως αρχηγός του κράτους.

Σημειώνεται ότι ο Βασιλιάς Κάρολος, 75 ετών, είχε περάσει τρεις νύχτες στο νοσοκομείο τον περασμένο μήνα αφού υποβλήθηκε σε μία επέμβαση. “Κατά τη διάρκεια της πρόσφατης νοσοκομειακής διαδικασίας του βασιλιά για υπερπλασία του προστάτη, διαπιστώθηκε ένα ξεχωριστό ζήτημα που προκαλεί ανησυχία. Οι διαγνωστικές εξετάσεις που ακολούθησαν εντόπισαν μια μορφή καρκίνου” αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση.

— The Royal Family (@RoyalFamily) February 5, 2024

Το παλάτι δεν παρείχε λεπτομέρειες σχετικά με τον καρκίνο του Καρόλου, αλλά μια πηγή του παλατιού δήλωσε – σύμφωνα με το Reuters – ότι δεν πρόκειται για καρκίνο του προστάτη.

Διαβάστε ακόμα:

Related posts

Εκκλήσεις προς Ισραήλ για καλύτερη προστασία αμάχων

banks

Η Ουγγαρία αγοράζει σουηδικά μαχητικά αεροσκάφη και ετοιμάζεται να εγκρίνει την υποψηφιότητα για το ΝΑΤΟ

banks

Γκεοργκίεβα: Η Βουλγαρία θα μπορούσε ρεαλιστικά να ενταχθεί στην Ευρωζώνη το 2025

banks

Ισχυρός σεισμός στο Μαρόκο: Πάνω από 1.000 οι νεκροί, ξεπέρασαν τους 1.200 οι τραυματίες

banks

Αλβανία: Συγκέντρωση οπαδών του Μπερίσα έξω από τη Βουλή

banks

Πολωνία: Μεγάλη αντικυβερνητική διαδήλωση στη Βαρσοβία

banks