23.2 C
Athens
May 2, 2024
Image default
ALPHA BANK

Β. Ψάλτης για Alpha Bank – UniCredit: To deal ικανοποιεί τους στρατηγικούς μας στόχους

Την απόλυτη ικανοποίησή του για τη συμφωνία που ανακοίνωσαν σήμερα Alpha Bank και UniCredit διατύπωσε μιλώντας σε αναλυτές ο διευθύνων σύμβουλος της Alpha Βασίλειος Ψάλτης διαμηνύοντας ότι πρόκειται για μια συμφέρουσα συμφωνία που πληροί τους στρατηγικούς στόχους της τράπεζας τόσο στην Ελλάδα όσο και στη Ρουμανία.

Όπως εξήγησε ο κ. Ψάλτης, η συγχώνευση της UniCredit Romania και της Alpha Bank Romania θα εξασφαλίσει το κρίσιμο μέγεθος που απαιτείται στη ρουμανική αγορά προκειμένου να μεγιστοποιηθεί η αξία από την παρουσία της τράπεζας στη ρουμανική αγορά. Διευκρίνισε δε ότι η διατήρηση ποσοστού 12% στον νέο οργανισμό “εξυπηρετεί τους μακροπρόθεσμους στόχους και τα συμφέροντα των μετόχων μας και μεγιστοποιεί την αξία της επένδυσής μας στη Ρουμανία”.

Σε ό,τι αγορά στη στρατηγική συνεργασία που ανακοίνωσαν οι δύο τράπεζες στην Ελλάδα, αφενός μέσω της εξαγοράς του 51% του μετοχικού κεφαλαίου της AlphaLife από την UniCredit και, αφετέρου, τη διανομή των αμοιβαίων κεφαλαίων UniCredit μέσω του δικτύου της Alpha Bank, ο κ. Ψάλτης υπογράμμισε ότι πρόκειται για μια συμφέρουσα συμφωνία καθώς συνιστά μια ολιστική συνεργασία με μακροπρόθεσμο ορίζοντα και έχει θετικό αποτύπωμα στους βασικούς κεφαλαιακούς δείκτες της τράπεζας.

Related posts

Alpha Bank: Τελειώνει η «μάχη» για το project Neptune

banks

Alpha Bank: Ολοκλήρωση πώλησης χαρτοφυλακίου στην Hoist Finance AB ύψους 1,5 δισ. ευρώ

banks

Alpha Bank: Κάτω του 5% υποχώρησε το ποσοστό της Capital

banks

Β. Ψάλτης: Σε μέρισμα 20% και επαναγορά μετοχών προχωρά η Alpha Bank

banks

Διευθύνων σύμβουλος Alpha Bank: Η Ελλάδα μπορεί και πρέπει να στηριχθεί στο τραπεζικό της σύστημα

banks

Έκτακτη Γενική Συνέλευση της Alpha Bank στις 20 Νοεμβρίου

banks