23.5 C
Athens
April 27, 2024
Image default
POLITICS

Γεραπετρίτης: «Φρένο» σε Ερντογάν για την Κύπρο – «Καμία περίπτωση για λύση δύο κρατών»

Να βάλει φρένο στις σκέψεις και τις φιλοδοξίες του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για το μέλλον της Κύπρου, έσπευσε ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Γεραπετρίτης.

Μιλώντας ενώπιον εκπροσώπων ελληνοαμερικανικών οργανισμών στη Νέα Υόρκη, ο κ. Γεραπετρίτης απάντησε στα όσα ανέφερε από το βήμα της Γενικής Συνέλευσης του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών περί «αναγνώρισης» της «Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου».

Ο Έλληνας υπουργός επανέλαβε τη θέση για τη δημιουργία ενός ενιαίου κράτους που θα βασίζεται σε μια διζωνική ομοσπονδία.

«Θέλω να είμαι απόλυτα ειλικρινής σε σχέση με την Κύπρο, η οποία είναι η πρώτη μας προτεραιότητα σε επίπεδο εξωτερικής πολιτικής και διπλωματίας» τόνισε ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών, συμπληρώνοντας πως «είμαστε πλήρως ευθυγραμμισμένοι (με την κυπριακή κυβέρνηση) όσον αφορά την προώθηση της ιδέας μιας ενωμένης Κύπρου στη βάση των ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών».

«Εμμένουμε πλήρως στην ιδέα ενός ενιαίου κράτους που θα βασίζεται σε μια διζωνική ομοσπονδία. Δεν υπάρχει περίπτωση να συζητήσουμε την ιδέα μιας λύσης δύο κρατών. Αυτό δεν αποτελεί κάτι που θα το συζητήσουμε», τόνισε επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας.

Υπενθυμίζεται ότι ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν από τη Νέα Υόρκη κάλεσε τη διεθνή κοινότητα να αναγνωρίσει την ανεξαρτησία της «Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου» καθώς και να εγκαθιδρυθούν διπλωματικές, πολιτικές και οικονομικές σχέσεις.

Με το αίτημα αυτό, ο Τούρκος πρόεδρος έδειξε πως επιμένει στο προκλητικό του τέμπο λίγο πριν από τη συνάντηση με τον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Related posts

Πρωθυπουργοί VS ελληνική οικονομία: Η κεντροαριστερή σφήνα στον έντονο οικονομικό κύκλο

banks1

Μητσοτάκης – Στις 7.30 μμ το μήνυμα για τις φωτιές

banks

Μητσοτάκης από Πάτμο: Τον πλούτο που δημιουργούμε τον μοιράζουμε δίκαια πρώτα στους πιο αδύναμους

banks

Κυριάκος Μητσοτάκης: Στο Εθνικό Μουσείο Αλεξάνδρειας, την Βιβλιοθήκη Αλεξάνδρειας και το Ελληνικό Τετράγωνο στο Shatby

banks

Ο ΣΥΡΙΖΑ παραμένει στην ευρωομάδα της Αριστεράς – Τι συζήτησε ο Κασσελάκης με τους ευρωβουλευτές

banks1

Μπαλτάς: Ο Κασσελάκης δεν μπορεί να είναι πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Μπορεί να διαγραφώ

banks1