20.7 C
Athens
May 27, 2024
Image default
WORLD

Γερμανία: Φορολογική ελάφρυνση επιχειρήσεων ύψους 3,2 δισ. ευρώ

Η Άνω Βουλή της Γερμανίας ενέκρινε νομοσχέδιο για την παροχή μέτρων φορολογικής ελάφρυνσης για επιχειρήσεις, ύψους 3,2 δισ. ευρώ, τερματίζοντας μήνες διαμάχης μεταξύ της κυβέρνησης συνασπισμού, των ομοσπονδιακών κρατιδίων και των κομμάτων της αντιπολίτευσης, όπως μεταδίδει το Bloomberg.

Το συγκεκριμένο νομοσχέδιο στοχεύει στην ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της Γερμανίας ως πόλου έλξης επιχειρήσεων, μέσω της χαλάρωσης της φορολογίας και της μείωσης της γραφειοκρατίας. 

“Αυτό είναι μόνο ένα πρώτο βήμα προς την οικονομική ανάκαμψη”, δήλωσε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Κρίστιαν Λίντνερ, μετά την ψηφοφορία της Παρασκευής στο Βερολίνο.

Η έγκριση του νόμου από την Μπούντεσρατ, όπου εκπροσωπούνται τα 16 ομόσπονδα κρατίδια της Γερμανίας, θα αποτελέσει μια ανάσα για την κυβέρνηση, αν και τα μέτρα για την τόνωση των επιχειρήσεων υπολείπονται του αρχικού στόχου των 7 δισ. ευρώ.

Το νομοσχέδιο είχε ψηφιστεί και από την Κάτω Βουλή (Μπούντεσταγκ) τον Νοέμβριο. Πλέον, με τα δύο σώματα να έχουν εγκρίνει την τροποποιημένη έκδοση της, η νομοθεσία μπορεί να τεθεί σε ισχύ.

Related posts

Xiaomi: Εκτίναξη προσαρμοσμένων καθαρών κερδών κατά 147% στο β’ τρίμηνο

banks

Ζελένσκι: “Συζητώ το ειρηνευτικό σχέδιο του Τραμπ, αλλά δεν δίνουμε Ντονμπάς και Κριμαία”

banks

Ουκρανία: Ο πρόεδρος Ζελένσκι δηλώνει ότι συνάντησε κορυφαίους επιχειρηματίες και χρηματοδότες κατά την επίσκεψή του στις ΗΠΑ

banks

Με μία φρεγάτα θα συμμετάσχει η Κοπεγχάγη στην Επιχείρηση Φύλακας της Ευημερίας στην Ερυθρά Θάλασσα

banks

Λίβανος: Νέες μάχες σε καταυλισμό παλαιστινίων προσφύγων

banks

Παγκόσμια Τράπεζα) για τον πόλεμος στη Γάζα: Η Παλαιστινιακή Αρχή στα πρόθυρα ασφυξίας

banks