16.2 C
Athens
April 28, 2024
Image default
MARKETS

Δεύτερη ημέρα κερδών για τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Δεύτερη ημέρα κερδών για τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Με κέρδη έκλεισαν οι σημαντικότεροι δείκτες στα χρηματιστήρια της Ευρώπης το απόγευμα της Τρίτης (22/8), λαμβάνοντας ώθηση από το θετικό κλίμα που επικρατεί σε παγκόσμιο επίπεδο.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 σημείωσε αύξηση 0,68% στις 451μονάδες.

Ακόμα, ο γερμανικός DAX σημείωσε άνοδο ύψους 0,66 % στις 15.705,62 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 ανέβηκε κατά 0,59% στις 7.240,88 μονάδες και ο βρετανικός FTSE 100 στο Λονδίνο κέρδισε 0,19% στις 7.271,96 μονάδες.

Στην περιφέρεια, ο ιταλικός FTSE MIB ενισχύθηκε κατά 0,63% στις 28.163,00 μονάδες και ο IBEX 35 στη Μαδρίτη διαμορφώθηκε στις 9.314 μονάδες, σημειώνοντας κέρδη 0,55%.

Κατά τη διάρκεια μιας νύχτας, οι πωλήσεις αμερικανικών ομολόγων οδήγησαν την απόδοση του 10ετούς ομολόγου αναφοράς στο υψηλότερο επίπεδο από το 2007, ενώ η απόδοση του 30ετούς έφτασε στο υψηλότερο επίπεδο από το 2011. Συνήθως, πάντως, υψηλότερες αποδόσεις ομολόγων σημαίνουν γενικά χαμηλότερες τιμές των μετοχών.

«Εάν υπάρχει περαιτέρω κίνδυνος συρρίκνωσης των μετοχών τους επόμενους μήνες, θα έλεγα ότι προέρχεται από τις αποδόσεις των ομολόγων σε τέτοιου είδους επίπεδα», δήλωσε ο Ρούπερτ Τόμσον, επικεφαλής οικονομολόγος του Kingswood Group, στο CNBC.

Στα μάκρο, η Βρετανία κατέγραψε δημοσιονομικό έλλειμμα 4,3 δισεκατομμυρίων λιρών τον Ιούλιο.

Στο πρώτο τετράμηνο του οικονομικού έτους, ο δανεισμός διαμορφώθηκε σε 56,6 δισ. λίρες, αυξημένος κατά 13,7 δισ. λίρες από την αντίστοιχη περσινή περίοδο.

Ο δανεισμός της κυβέρνησης εκτινάχθηκε στα ύψη κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορονοϊού και ενισχύθηκε περαιτέρω από την άνοδο των τιμών της ενέργειας πέρυσι, η οποία ώθησε την κυβέρνηση να δαπανήσει περίπου 40 δισεκατομμύρια λίρες σε επιδοτήσεις για νοικοκυριά και επιχειρήσεις.

  • ΕΥΡΩΑΓΟΡΕΣ
  • κέρδη
  • Άνοδος

    Related posts

    Η Citi προβλέπει τέλος στο ράλι των μετοχών- Οι λόγοι

    banks

    «Κόκκινοι» όλοι οι χρηματιστηριακοί δείκτες- Η εικόνα στη Λεωφόρο Αθηνών

    banks

    Μικρές μεταβολές και νευρικότητα στη Wall Street

    banks

    Wall Street: Ρευστοποιούν οι επενδυτές, αναμένοντας νέα για το χρέος

    banks

    Ήπια άνοδος στη Wall Street- Προσπάθειες ανάκτησης του θετικού momentum

    banks

    Οριακή πτώση στη Wall Street, με το «βλέμμα» στη Fed

    banks