18.9 C
Athens
May 1, 2024
Image default
MARKETS

Διατηρούν τη… φόρα του Νοεμβρίου στο άνοιγμα οι ευρωαγορές

Διατηρούν τη… φόρα του Νοεμβρίου στο άνοιγμα οι ευρωαγορές

Κέρδη καταγράφουν οι κυριότεροι δείκτες στα χρηματιστήρια της Ευρώπης στο άνοιγμα της συνεδρίασης της Παρασκευής (1/12), αφού έκλεισαν τον καλύτερο μήνα τους από τον Ιανουάριο, εν μέσω παγκόσμιου ράλι σε μετοχές και ομόλογα.

Οι μετοχές εξόρυξης ηγούνται των κερδών με άνοδο 3,4%, μετά την απροσδόκητη άνοδο του μεταποιητικού τομέα της Κίνας.

Ο Stoxx κατέγραψε άνοδο 6,45% τον Νοέμβριο, σύμφωνα με τα στοιχεία του LSEG, καθώς οι μετοχές έκαναν… comeback έπειτα από τρεις συνεχόμενους μήνες απωλειών.

Τα μεγάλα χρηματιστήρια… καλοδέχθηκαν τις προκαταρκτικές εκτιμήσεις για τον πληθωρισμό της ευρωζώνης, ο οποίος υποχώρησε στο 2,4%, από 2,9% τον Οκτώβριο και σημαντικά χαμηλότερα από τις προβλέψεις.

Αξιωματούχοι της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας έχουν επανειλημμένα απωθήσει τις προσδοκίες των επενδυτών για μειώσεις επιτοκίων το επόμενο έτος, επιμένοντας ότι είναι πολύ νωρίς για να συζητηθεί πότε μπορεί να έρθουν αυτές.

Ωστόσο, τα νέα στοιχεία οδήγησαν τους αναλυτές να εκτιμήσουν ότι η ΕΚΤ μπορεί να χρειαστεί να αναθεωρήσει τις προβλέψεις της για τον πληθωρισμό και τροφοδότησαν τις προσδοκίες για μια πρώτη μείωση τον Απρίλιο.

Ο πληθωρισμός στις ΗΠΑ που υποχωρεί και τα σημάδια συνεχιζόμενης οικονομικής ανθεκτικότητας έχουν επίσης ευνοήσει τις αμερικανικές μετοχές και τα ομόλογα. Οι αναλυτές δίνουν πλέον σημαντική πιθανότητα πέντε περικοπών επιτοκίων από την Federal Reserve το επόμενο έτος.

Στο πλαίσιο αυτό, στο άνοιγμα της συνεδρίασης της Παρασκευής, ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 κερδίζει 0,68% στις 464,80 μονάδες.

Ο γερμανικός DAX κινείται ανοδικά 0,83% στις 16.350,45 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 κερδίζει 0,63% στις 7.357,81 μονάδες, ενώ ο βρετανικός FTSE 100 ενισχύεται 0,78% στις 7.510,86 μονάδες.

Στην περιφέρεια ο ιταλικός FTSE MIB καταγράφει πτώση 0,51% στις 29.890 μονάδες, ενώ στην Ιβηρική ο ισπανικός IBEX 35 ενισχύεται 0,57% στις 10.110,10 μονάδες, με τον πορτογαλικό PSI 20 να κερδίζει 0,03% στις 6.475,70 μονάδες.

#ΕΥΡΩΑΓΟΡΕΣ #DAX_30 #Stoxx_Europe_600

Related posts

Απωλειών συνέχεια στη Wall Street- Το «βλέμμα» στα στοιχεία

banks

Wall Street: Άντεξε στις πιέσεις της Moody’s και του πληθωρισμού

banks

Οριακές μεταβολές στη Wall Street- Εκτοξεύθηκαν οι αποδόσεις των ομολόγων

banks

Οι δηλώσεις Πάουελ «πλήγωσαν» τις ασιατικές αγορές

banks

Βαριές απώλειες στα ευρωπαικά χρηματιστήρια

banks

Αμερικανικά «βαρίδια» κράτησαν στάσιμες τις ευρωαγορές

banks