16.6 C
Athens
May 2, 2024
Image default
ECONOMY

Δικαστήρια: Προσφορές από 5 κατασκευαστικές για νέο κτήριο στο Ηράκλειο και ανακατασκευή στο Ρέθυμνο

Κατατέθηκαν οι φάκελοι εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τα έργα της ανέγερσης Δικαστικού Μεγάρου Ηρακλείου και της ανακατασκευής του Δικαστικού Μεγάρου Ρεθύμνου, προϋπολογισμού 70 εκατ. ευρώ, στο πλαίσιο του διεθνούς διαγωνισμού, που διενεργεί μέσω Σύμπραξης Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ) το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών. Οι προσφορές προήλθαν από 5 κατασκευαστικούς οικονομικούς φορείς.

Στο νέο Δικαστικό Μέγαρο Ηρακλείου, μεικτής επιφάνειας 24.550 τ.μ., προβλέπεται να στεγαστεί το σύνολο των δικαστικών λειτουργιών της πόλης: Εφετείο, Εισαγγελία Εφετών, Εισαγγελία Πρωτοδικείου, Διοικητικό Πρωτοδικείο, Ειρηνοδικείο, Πρωτοδικείο και Πταισματοδικείο.

Η ανακατασκευή του υφιστάμενου Δικαστικού Μεγάρου Ρεθύμνου, συνολικής επιφάνειας 3.035 τ.μ. περιλαμβάνει την αναδιαμόρφωση των εσωτερικών χώρων με εργονομικά κριτήρια, που αφορούν στα γραφεία του προσωπικού, τις αίθουσες των ακροατηρίων, την αρχειοθέτηση του δικαστικού υλικού, καθώς και στις ηλεκτρομηχανολογικές εγκαταστάσεις, με στόχο τον εκσυγχρονισμό και την αναβάθμιση της ενεργειακής αποδοτικότητας του κτηρίου.

Το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών επισημαίνει πως υλοποιεί σημαντικά έργα κατασκευής δημόσιων κτηρίων σε όλη την Ελλάδα, συμβάλλοντας στην εύρυθμη λειτουργία της δημόσιας διοίκησης, τη βελτίωση των συνθηκών απασχόλησης του προσωπικού και εν τέλει την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους πολίτες.

Related posts

«ΓΕΦΥΡΑ»: Πληρωμές 230 εκατ. ευρώ για τον Ιούλιο 2021

banks

ΠΟΥ: Σχεδόν οι μισοί άνθρωποι παγκοσμίως έχουν οδοντιατρικά – στοματικά προβλήματα

banks

Κ. Μακεδονία: 305 επενδύσεις και 139 έργα σε αγροτικές περιοχές με το πρόγραμμα «Leader»

banks

ΕΛΣΤΑΤ: Στα 341 δισ. ευρώ το δημόσιο χρέος στο τέλος του δ’ τριμήνου πέρυσι

banks

«Πνίγονται» οι φορολογούμενοι -Πάνω από 2,2 εκατομμύρια δεν μπορούν να πληρώσουν ούτε 500 ευρώ

banks

«Εξοικονομώ-Ανακαινίζω για Νέους»: Από 18 Μαΐου οι αιτήσεις- Οι προϋποθέσεις ένταξης

banks