18.7 C
Athens
April 27, 2024
Image default
POLITICS

Δραγασάκης: Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το σπίτι μας, να το ξανά σκεφτούν όσοι θέλουν να φύγουν

Ύστατο κάλεσμα ενότητας πραγματοποίησε ο πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς Γιάννης Δραγασάκης λίγες ώρες πριν τη διεξαγωγή της κρίσιμης Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Με τις πληροφορίες να θέλουν την «Ομπρέλα» να αποχωρεί έως την Κυριακή, ο Γιάννης Δραγασάκης ανέφερε ότι δεν πρέπει να προχωρήσουν οι διαγραφές στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και να μην αποχωρήσουν όσοι σκέφτονται να το κάνουν. «Να μην γίνουν ενέργειες με ανεπίστρεπτα αποτελέσματα με συνέπειες για όλους. Να βάλουμε στοπ και στο «αν δεν σας αρέσει φύγετε» και το «δεν αντέχω, φεύγω»», τόνισε χαρακτηριστικά στον τηλεοπτικό σταθμό «Action24».

«Στον ΣΥΡΙΖΑ σήμερα ζούμε μια εσωτερική κρίση εμπιστοσύνης»

Ο Γιάννης Δραγασάκης τόνισε πως ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το σπίτι που μαζί με άλλους έφτιαξε. «Δεν μπορεί λοιπόν παρά να νοιάζομαι γι’ αυτό. Κι από αυτή την έγνοια έστειλα τη, γνωστή πλέον, επιστολή. Δεν διεκδικώ κάτι άλλο, ούτε ρόλους, ούτε αξιώματα», πρόσθεσε.

Κάλεσμα ενότητας από το ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς

Τι λέει ο Γιάννης Δραγασάκης για την επιστολή του

Όσον αφορά τη χθεσινή επιστολή του, ο Γιάννης Δραγασάκης τόνισε πως δεν διέρρευσε από τον ίδιο, καθώς, όπως λέει, αν ήθελε να τη δημοσιοποιήσει θα το είχε κάνει εξαρχής.

«Η πρότασή μου για διαμόρφωση «κέντρου ευθύνης» στο κόμμα, για υπέρβαση της κρίσης, δεν έχει καμία σχέση με πρόταση για «επιτροπεία» του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ. Έχει την έννοια διαμόρφωσης συνθηκών λειτουργικής συμβίωσης στο κόμμα. Η οποία σήμερα δεν υπάρχει», ανέφερε.

Για τις συνθήκες στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ τόνισε πως «ζούμε μια ιδιαίτερη συνθήκη. Μια κρίση. Αν δεν είμαστε ειλικρινείς, αν αυτό δεν το αναγνωρίσουμε, ότι δεν είναι μια «συνηθισμένη κατάσταση», δεν θα μπορέσουμε να προχωρήσουμε παρακάτω», προσθέτοντας ότι «στον ΣΥΡΙΖΑ σήμερα ζούμε μια εσωτερική κρίση εμπιστοσύνης. Είναι δυνατόν να μην κάνουμε ό,τι περνά από το χέρι μας για να διαμορφώσουμε συνθήκες αμοιβαίας εμπιστοσύνης;».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πρόεδρο εκλεγμένο, αδιαμφισβήτητα»

Ο Γιάννης Δραγασάκης υπογράμμισε ότι αν επικρατήσει η διαίρεση στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ «οι μόνοι αντικειμενικά ευνοημένοι θα είναι η ΝΔ και ο κ. Μητσοτάκης», καθώς, όπως υποστήριξε, «ο ΣΥΡΙΖΑ έφθασε στο 36% στη βάση της αρχής της σύνθεσης των επιμέρους απόψεων και όχι της διαίρεσης».

Για τον Στέφανο Κασσελάκη ο πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης είπε πως «Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πρόεδρο εκλεγμένο, αδιαμφισβήτητα. Ανεξάρτητα από τη συμφωνία ή τη διαφωνία του καθενός με τη διαδικασία εκλογής, η αποφασισμένη διαδικασία αυτή ήταν και εκείνος που εξελέγη είναι ο Στέφανος Κασσελάκης».

Related posts

Εκλογές: «Μέχρι τέλος Μαρτίου πρέπει να έχουμε ολοκληρώσει όλες τις υποχρεώσεις», είπε ο Πέτσας

banks

Σταύρος Καλογιάννης: Αποσύρθηκε ο βουλευτής της ΝΔ

banks1

Γλυφάδα: Ένα βανάκι στην υπηρεσία των αδέσποτων ζώων συντροφιάς

banks

Μητσοτάκης: Μας βλέπω για αυτοδυναμία από την πρώτη Κυριακή

banks1

Νέα Αριστερά: Στο αγροτικό συλλαλητήριο ο Αλέξης Χαρίτσης

banks

Κομισιόν: Πολιτικές και οικονομικές κυρώσεις στην Τουρκία αν βλάψει τα συμφέροντα κρατών μελών της ΕΕ

banks